Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Har vi et verdifullt verdigrunnlag? Valg, mål og drømmer. Akershus Fotballkrets 05.11.2012.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Har vi et verdifullt verdigrunnlag? Valg, mål og drømmer. Akershus Fotballkrets 05.11.2012."— Utskrift av presentasjonen:

1 Har vi et verdifullt verdigrunnlag? Valg, mål og drømmer. Akershus Fotballkrets

2 Hvem styrer kommunikasjonen i norsk fotball? Barcelona Toppspilleren Media NTF Tippeligaen Landslaget NFF Bredde-krets-klubb?

3 Ekebergslettas skrekk! Topping Pedagogisk på trynet Kun fokus på kamp Gleden er borte Skaper utrygghet Ser bare noen utvalgte Har du CL-bilder i hodet når du trener barn?

4 Drillo før Norge-England 1992: ”Hvis så mange som fem av dere spiller opp mot deres beste, vinner vi!” Norges Fotballforbund | Resultat- eller prestasjonsfokus?

5 Et enkelt regnestykke:

6 Et enklere regnestykke: 1,5 t trening 5 ganger i uka. 10 måneder = 300 timer i året 10 år (fra 6-16) = 3000 timer 1,5 t trening 3 ganger i uka 10 måneder = 180 timer i året 10 år (fra 6-16) = 1800 timer Hvor ble det av løkka, den viktigste arenaen?

7 G-16 turnering i 2008: -8 lag fra Europa -¾ av spillerne født de to første kvartal, med klar overvekt på det første. -A-landslagsspillerne i de samme nasjonene spredt jevnere på fire kvartal. Årets Statoilakademi: 90% født første halvår!

8 ”Hvorfor vil du bli proff ?” Lønna? Huset? Bilen? Sveisen? Festen? Kona? Elskerinna? Klærne? Den viktigste historien blir Ikke fortalt! Forstår vi hva som skal til For å bli god, virkelig? 8

9 Har det oppstått et tidsvakum i det gjennomsnittlige hjem?

10 De vet hvor de vil, men hvordan skal de komme seg dit? Det skal skje så fort som mulig Uten noe særlig anstrengelser For tidlig relasjon til toppen?

11 Den gode følelsen! Lukten av nye fotballsko Vennene Turneringene Lyden av et godt treff! ”Lærer vi av boka, av drømmene, eller av repetisjonene?”

12 Selvbilde: hvilke referanser legges til grunn? Selvbilde SkoleSosialtFølelserFysisk FotballUtseende Bygger du selvbilde kun på det du presterer på banen?

13 Hva kjennetegner de beste utøverne? Norges Fotballforbund | Ulikt tempo på modning Ulikt tempo for læring men de knekker en kode, som ikke de andre gjør. …..Og ingen kan knekke den for dem Side 13

14 Det viktigste talentet er: Motivasjon!

15 påstander og et sitat: Vi må stå for trygghet Vi må stå for troverdighet Vi må stå for langsiktighet Vi må stå for utvikling Norges Fotballforbund | Nu er jeg stålsatt, jeg følger det bud, der byder i højden at vandre! Mit lavlandsliv har jeg levet ud; her oppe på vidden er frihed og Gud, der nede famler de andre. -Henrik Ibsen-

16 Er det bare toppklubbene som vet hvordan? Større akademitanke, mindre oversikt. Mer selektering, og dyrking av noen barn. Frafallet øker. Tidlig til ”VM” for barn, tidlig metning! Tidlig flytting, tidlig press! Vær på banen, ikke på t-banen!

17 Hva skal ut? Image name & copyright

18 Norges Fotballforbund | ”Det målbare ved en person er ikke hvor han står i øyeblikk av komfort og bekvemmelighet, men hvor han står i vanskelige tider og kontrovers” Martin Luther King


Laste ned ppt "Har vi et verdifullt verdigrunnlag? Valg, mål og drømmer. Akershus Fotballkrets 05.11.2012."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google