Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Saksbehandling i Stavanger kommune. Hvordan en sak blir til og dens vei til politisk behandling. Ved Svein Helland Sivertsen SLT- koordinator.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Saksbehandling i Stavanger kommune. Hvordan en sak blir til og dens vei til politisk behandling. Ved Svein Helland Sivertsen SLT- koordinator."— Utskrift av presentasjonen:

1 Saksbehandling i Stavanger kommune. Hvordan en sak blir til og dens vei til politisk behandling. Ved Svein Helland Sivertsen SLT- koordinator

2 Saksgangen Saker fra politikerne: Politikerne ønsker at administrasjonen skal utrede en sak, og komme med forslag til vedtak eller som en orienteringssak. Saker fra administrasjonen: Administrasjonen utarbeider saker for å: 1) orientere politikerne 2) for å be politikerne ta beslutning i aktuelle saker 3) for å legge føringer i prinsipielle saker Når en sak er ferdig utarbeidet av administrasjonen/rådmannen, vil den vanligvis legges frem til ett av kommunalstyrene. I Stavanger er det fem kommunalstyrer, hvert ansvarlig for egne områder. Politisk behandling Saken sendes tilbake til administrasjonen: Sendes tilbake for omarbeidelse. Ny sak basert på spørsmål til saken. Ny sak som kommer i kjølvannet av den gamle saken.

3 Oppbygningen av et saksfremlegg Hva saken gjelder – Kort presentasjon av saken og hvorfor den er fremmet. Bakgrunn for saken – Her vil saksbehandleren redegjøre for saken, og argumentere for administrasjonens syn på saken. – Her henvises det ofte til forskning eller tidligere erfaringer Vurdering/konklusjon – Begrunnelsen for det standpunktet som administrasjonen har. Forslag til vedtak – Vedtak som politikerne skal ta stilling til i sin behandling av saken.


Laste ned ppt "Saksbehandling i Stavanger kommune. Hvordan en sak blir til og dens vei til politisk behandling. Ved Svein Helland Sivertsen SLT- koordinator."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google