Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

for minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "for minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring"— Utskrift av presentasjonen:

1 for minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring
NORSKTEST for minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring

2 HVORFOR EN NORSKTEST? Testen er tenkt å være et redskap i rådgivning for minoritetsspråklige elever som har gjennomført grunnskolen, og som ønsker å søke videregående opplæring.

3 HVILKE FERDIGHETER MÅLER TESTEN? Testen måler om eleven kan:
finne informasjon tolke en tekst trekke slutninger reflektere formulere seg

4 HVORDAN ER TESTEN? Testen består av 20 spørsmål/oppgaver
De første 14 har vi hentet fra den nasjonale prøven i norsk for 8. trinn 2008 (tillatelse av udir). Oppgave 15 er fra den gamle ”Oslo-testen” En spesiell hendelse. Oppgave er spørsmål til en tabell Eleven får bruke maksimum 2 ½ time Ingen hjelpemidler

5 HVEM SKAL RETTE TESTEN? Testene skal rettes der de gjennomføres, altså på skolene Testene leveres med retteveiledning Med testene sendes det også et følgebrev der elevenes videre løp står anbefalt (i forhold til testresultat)

6 FORBEREDENDE KURS FOR MINORITETSSPRÅKLIGE
forbereder for videregående opplæring undervises i norsk, samfunnsfag, matematikk, naturfag og engelsk undervisningen foregår på norsk elevene bruker ikke av den treårige opplæringsretten Elever som har rett til spesialundervisning bør vurdere å søke et ordinært kurs med grunnkompetanse som målsetting, slik at det kan bli satt i gang tilretteleggingstiltak

7 NÅR FÅR VI TESTEN? Testen blir sendt ut mandag i neste uke av Karen Eide på Hjalmar Johansen vgs. Testen blir sendt til: Ungdomsskolene i Telemark Voksenopplæringen i Telemark De videregående skolene i Telemark (til orientering) PPT-kontorene (til orientering)

8 HVEM HAR LAGET TESTEN? Testen er utarbeidet av en gruppe lærere:
Espen Johannessen fra Mæla ungdomsskole Stine Herland fra Voksenopplæringen og Arnhild Gjessing fra Hjalmar Johansen videregående skole.

9 KONTAKTPERSON: Karen Sønneland Eide Avdelingsleder


Laste ned ppt "for minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google