Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

EPC Energisparekontrakter i Leksvik kommune. EPC/Eurocontract –Energy Performance Contracting (EPC) er en modell for gjennomføring av lønnsomme energieffektiviseringstiltak.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "EPC Energisparekontrakter i Leksvik kommune. EPC/Eurocontract –Energy Performance Contracting (EPC) er en modell for gjennomføring av lønnsomme energieffektiviseringstiltak."— Utskrift av presentasjonen:

1 EPC Energisparekontrakter i Leksvik kommune

2 EPC/Eurocontract –Energy Performance Contracting (EPC) er en modell for gjennomføring av lønnsomme energieffektiviseringstiltak i eksist. bebyggelse med garantert besparelse - energisparekontrakt. –EPC innebærer at en ekstern aktør –en energientreprenør - står for gjennomføringen av avtalte energitiltak. –Gjennom en resultatavtale garanteres besparelsen og lønnsomheten i tiltakspakken

3 Innvesteringer Innvesteringer må til for å kunne redusere forbruk. Besparelsene garanteres innenfor et gitt antall år Eventuelle investeringer som ikke er lønnsomme innenfor de avtalte år må betales på annen måte. (eks lysarmaturer, ventilasjonsanlegg).

4 Finansiering Innvesteringen for å sikre strømbesparelsen finansieres ved en garantert besparelse. I praksis ytes et lån for å betale innvesteringene enten fra entreprenør eller fra egen bank, den garanterte besparelsen betaler avdragene.

5 Fordeler Forutsigbart Tilgang på kompetanse Uniformering av teknisk utstyr (BACnet) Backup EMC, Energioppfølgingssystem.

6 Bakdeler Vi binder oss til et firma i lang tid Nest beste løsning (hvis vi har nok kompetanse og kapasitet selv). Mister frihet

7 Hvordan gjør vi det 1 Prosjektutviklingsrapport. Lages av entreprenør og tilbys oss. Kan ennå trekke oss. 2 GjennomføringsfasenDet foreslåtte tiltak gjennomføres som avtalt. 3 Driftsfasen Den avtalte energisparingen gjennomføres i avtalt tidsrom.

8 Forbruk

9 Månedsforbruk

10 Pilotprosjekt •Erfaringer fra pilotprosjekt –Kapasitet, både når det gjelder tid og kunnskap (om både energi og innkjøp), er ofte barrierer i kommunen –EPC er et godt og sikkert verktøy for kommunene for å gjennomføre tiltak for energieffektivisering i egne bygg. •Veileder samt maler for anbudsdokument/kontrakt er utarbeidet (Enova)


Laste ned ppt "EPC Energisparekontrakter i Leksvik kommune. EPC/Eurocontract –Energy Performance Contracting (EPC) er en modell for gjennomføring av lønnsomme energieffektiviseringstiltak."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google