Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen NORSKE JULETRADISJONER 7 SLAG TIL JUL Nettbasert ressurs relevant for hovedområdet mat og kultur.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen NORSKE JULETRADISJONER 7 SLAG TIL JUL Nettbasert ressurs relevant for hovedområdet mat og kultur."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen NORSKE JULETRADISJONER 7 SLAG TIL JUL Nettbasert ressurs relevant for hovedområdet mat og kultur.

2 Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen 7 SLAG PÅ 6 TIMER  Mål for opplegget  Tidsskjema  Elevforutsetninger  Forarbeid for elevene  Forarbeid for lærer  En dag på kjøkkenet  Resultat  Vurdering

3 Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen MÅL FOR OPPLEGGET  Finn ut hvilke julekakesorter som er mest vanlig i Østerdalen (hjemmelekse)  Finne oppskrifter på nettet (http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel473.asp)  Doble porsjonene (matematikk)  Lære å bake julekaker  Hvordan oppbevare julekakene ( origamibokser laget i mattetimene og dekorert i K&H)

4 Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen TIDSSKJEMA  3 timer teori  3 timer praksis  + Hjemmelekser

5 Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen ELEVFORUTSETNINGER  3 grupper a 14 elever +-  Delt etter ferdighetsnivå i norsk  En mongoloid elev  En fremmedspråklig (Somalia)  3 elever med ressurs  Sammensveisa og fin gjeng

6 Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen FORARBEID FOR ELEVENE  Snakke om juletradisjoner  Lete etter oppskrifter hjemme, tradisjon.  Finne oppskrifter på nettet  Skrive av og laste opp  Doble porsjon  Lage esker  Lære om oppbevaring

7 Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen FORARBEID FOR LÆRER  Kvalitetssikre nettstedet  Samarbeide med lærerne i de andre fagene. Ansvarsfordeling.  Lese oppskrifter og kvalitetssikre dem  Kjøpe inn ingredienser

8 Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen 3 TIMER TEORI  Presentasjon av oppgave  Snakke litt om juletradisjoner  Finne oppskrifter  Doble oppskrifter  Lage kakebokser  Snakke om oppbevaring

9 Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen KAKEBOKS

10 Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen 3 TIMER PÅ KJØKKENET  Fordeling av arbeidsplasser  Elevene jobber selvstendig i grupper på to og to  Vise at de kan lese og forstå en oppskrift  Presentere ferdig produkt  Snakke om juletradisjoner  Pakke kakene i egnet emballasje

11 Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen RESULTAT  Gode kaker  Varierende estetisk utforming  Ikke alle ble ferdig  Noen kan ikke lese oppskrift  Flinke til å rydde, vaske og dele kaker likt.  Fint pakket ned i flotte kakebokser.  Samarbeidet gikk stort sett bra  Lærer var veldig sliten

12 Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen VURDERING


Laste ned ppt "Hildegunn Skogsholm, student Høgskolen i Bergen NORSKE JULETRADISJONER 7 SLAG TIL JUL Nettbasert ressurs relevant for hovedområdet mat og kultur."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google