Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1. Team Matbransjen Ragnar Holth Jens Erik Dobloug Roger Gustavsen Hans Petter Rasmussen Marit Finseth Løberg 2.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1. Team Matbransjen Ragnar Holth Jens Erik Dobloug Roger Gustavsen Hans Petter Rasmussen Marit Finseth Løberg 2."— Utskrift av presentasjonen:

1 1

2 Team Matbransjen Ragnar Holth Jens Erik Dobloug Roger Gustavsen Hans Petter Rasmussen Marit Finseth Løberg 2

3 Matbransjen  Norges nest største industrisektor med ca ansatte.  Fremtidsrettet industri.  Store bedrifter med ordnede arbeidsforhold.  Forholdsvis godt betalt jobber.  Du kan jobbe innenfor mange spennende fagområder og med ny teknologi. 3

4 4

5 Matbransjen produserer kjente merkevarer alle har et forhold til! 5

6 Jobb i matbransjen Å jobbe i matbransjen innebærer både arbeid med mat, men også med maskiner og utstyr. Derfor er det viktig at den som ønsker seg en utdanning i matbransjen, ønsker å jobbe med teknologi i tillegg til mat. 6

7 Mat og teknologi Matbransjen byr både på teknologi, prosess og håndverksfag. Kjøttfagene er i stor grad basert på håndverk, mens industriell matproduksjon og produksjonsteknikeren har en mer prosess-orientert utdanning. 7

8 Muligheter i matbransjen Velger du en utdanning som fører til jobb i matbransjen kan du velge mellom mange yrker. Du har store muligheter for etter og videreutdanning på høgskole og universitet da vi trenger kompetanse i alle ledd på alle nivåer. 8

9 Veien til fag- og svennebrev 9 VG1VG2Lærling

10 Lærefag i matbransjen 10

11 Automatiker 11 VG1 Elektro Vg2 Automatisering Vg3 Automatisering

12 Industrimekaniker 12 VG1 TIP VG2 Industriteknologi VG3 Lærling

13 Produksjonsteknikker 13 VG1 TIP VG2 Industriteknologi VG3 Lærling

14 Fagoperatør i kjemisk prosessindustri 14 VG1 TIP VG2 Kjemi og prosessfag VG3 Lærling

15 Fagoperatør Industriell Matproduksjon 15 VG1 Restaurant og matfag VG2 Matfag VG3 Lærling

16 Slakter 16 VG1 Restaurant og matfag VG2 Matfag VG3 Lærling

17 Kjøttskjærer 17 VG1 Restaurant og matfag VG2 Matfag VG3 Lærling

18 Pølsemaker 18 VG1 Restaurant og matfag VG2 Matfag VG3 Lærling

19 Butikkslakter 19 VG1 Restaurant og matfag VG2 Matfag VG3 Lærling

20 Logistikkoperatør 20 VG1 Service og samferdsel VG2 Transport og logistikk VG3 Lærling

21 Lønn under utdanning Som lærling får du lønn under utdanningen. Læretiden er 2 år. 1.året får du 40 % av full lønn 2.året får du 60 % av full lønn. 21

22 Lærling i Matbransjen 22 Mange læreplasser innen mange fagområder!God oppfølging og opplæring under læretiden!Kurs og kompetanseutvikling som lærling! Vi tilbyr

23 Mange læreplasser i matbransjen 23

24 Møt lærlingene i matbransjen RubenSiv Maria Lærling hos TINE i Kjemi og prosessfaget og IMP 24

25 Kompetansebehovet i matbransjen Ottar Olden Meierisjef ved TINE Meieriet Brumunddal 25

26 26 Ønsker du å bli lærling i matbransjen ønsker vi deg velkommen som lærling! Takk for meg  Marit Finseth Løberg Daglig leder

27 Nå skal du få bli kjent med 27 Ragnar Hans Petter Roger Jens Erik


Laste ned ppt "1. Team Matbransjen Ragnar Holth Jens Erik Dobloug Roger Gustavsen Hans Petter Rasmussen Marit Finseth Løberg 2."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google