Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Team Matbransjen Ragnar Holth Jens Erik Dobloug Roger Gustavsen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Team Matbransjen Ragnar Holth Jens Erik Dobloug Roger Gustavsen"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Team Matbransjen Ragnar Holth Jens Erik Dobloug Roger Gustavsen
Hans Petter Rasmussen Marit Finseth Løberg

3 Matbransjen Norges nest største industrisektor med ca. 48 000 ansatte.
Fremtidsrettet industri. Store bedrifter med ordnede arbeidsforhold. Forholdsvis godt betalt jobber. Du kan jobbe innenfor mange spennende fagområder og med ny teknologi.

4

5 Matbransjen produserer kjente merkevarer alle har et forhold til!

6 Jobb i matbransjen Å jobbe i matbransjen innebærer både arbeid med mat, men også med maskiner og utstyr. Derfor er det viktig at den som ønsker seg en utdanning i matbransjen, ønsker å jobbe med teknologi i tillegg til mat.

7 Mat og teknologi Matbransjen byr både på teknologi, prosess og håndverksfag. Kjøttfagene er i stor grad basert på håndverk, mens industriell matproduksjon og produksjonsteknikeren har en mer prosess-orientert utdanning.

8 Muligheter i matbransjen
Velger du en utdanning som fører til jobb i matbransjen kan du velge mellom mange yrker. Du har store muligheter for etter og videreutdanning på høgskole og universitet da vi trenger kompetanse i alle ledd på alle nivåer.

9 Veien til fag- og svennebrev
VG1 VG2 Lærling

10 Lærefag i matbransjen

11 Automatiker Elektro VG1 Automatisering Vg2 Vg3

12 Industrimekaniker TIP VG1 Industriteknologi VG2 Lærling VG3

13 Produksjonsteknikker
TIP VG1 Industriteknologi VG2 Lærling VG3

14 Fagoperatør i kjemisk prosessindustri
TIP VG1 Kjemi og prosessfag VG2 Lærling VG3

15 Fagoperatør Industriell Matproduksjon
Restaurant og matfag VG1 Matfag VG2 Lærling VG3

16 Slakter                                                 Restaurant og matfag VG1 Matfag VG2 Lærling VG3

17 Kjøttskjærer                                                Restaurant og matfag VG1 Matfag VG2 Lærling VG3

18 Pølsemaker                                               Restaurant og matfag VG1 Matfag VG2 Lærling VG3

19 Butikkslakter Restaurant og matfag VG1 Matfag VG2 Lærling VG3

20 Transport og logistikk
Logistikkoperatør Service og samferdsel VG1 Transport og logistikk VG2 Lærling VG3

21 Lønn under utdanning Som lærling får du lønn under utdanningen.
Læretiden er 2 år. året får du 40 % av full lønn året får du 60 % av full lønn.

22 Lærling i Matbransjen Mange læreplasser innen mange fagområder!
God oppfølging og opplæring under læretiden! Kurs og kompetanseutvikling som lærling! Vi tilbyr

23 Mange læreplasser i matbransjen

24 Møt lærlingene i matbransjen
Ruben Siv Maria Lærling hos TINE i Kjemi og prosessfaget og IMP

25 Kompetansebehovet i matbransjen
Ottar Olden Meierisjef ved TINE Meieriet Brumunddal

26 Ønsker du å bli lærling i matbransjen ønsker vi deg velkommen som lærling!
Takk for meg  Marit Finseth Løberg Daglig leder

27 Nå skal du få bli kjent med
Ragnar Hans Petter Roger Jens Erik


Laste ned ppt "Team Matbransjen Ragnar Holth Jens Erik Dobloug Roger Gustavsen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google