Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Personlig forhold til leverandør

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Personlig forhold til leverandør"— Utskrift av presentasjonen:

1 Personlig forhold til leverandør

2 Personlig forhold til leverandør: Eksempel
Taye er logistikkleder hos Tyco. Han har arbeidet her i over ti år, og er stolt over sine gode forhold til både ansatte og eksterne leverandører. En del av Tayes jobb som logistikkleder er å hele tiden være på utkikk etter mulige kostnadskutt som ikke går ut over selskapets servicenivå. Nylig gikk Taye gjennom Tycos leverandørkontrakter, og la spesielt merke til firmaets transportkostnader. Broren hans, Dion, eier et lokalt transportselskap, og de to har ofte snakket om å jobbe sammen. Taye ba Dion sende ham en kalkyle på e-post, til vurdering. Etter å ha mottatt kalkylen, vet Taye at broren kan tilby Tyco en mye bedre pris enn det den nåværende leverandøren gjør, og han bestemmer seg derfor for å bytte transportleverandør.

3 Personlig forhold til leverandør: Diskusjon
Hva ville du gjort dersom du var Taye? Er det Taye gjør riktig? Hvilke mulige problemstillinger og konsekvenser kan oppstå som resultat av det Taye gjør? Ville omstendighetene vært annerledes dersom: Taye hadde fått som konkret oppgave å finne en ny transportleverandør? Taye gikk direkte til sin nærmeste leder med Dions kalkyle? Taye og Dion ikke var brødre, men nære venner?

4 Personlig forhold til leverandør: Retningslinjer
Alle ansatte hos Tyco må følge vår policy om interessekonflikter, gaver og representasjon når de engasjerer en ny leverandør. Unngå alle forhold eller aktiviteter som kan påvirke din personlige dømmekraft i ditt arbeid for Tyco. Det er viktig at alle transaksjoner er rettferdige og transparente. Dersom et av dine familiemedlemmer blir ansatt av en tredjepart, sitter i direktørkollegiet, har en betydelig aksjepost eller investering i et selskap som samarbeider med Tyco, må du oppgi det. Husk å alltid Si Ifra om potensielle interessekonflikter, eller be din nærmeste leder eller noen fra HR om råd.

5 Personlig forhold til leverandør: Oppsummering
De fleste interessekonflikter kan unngås eller løses enkelt hvis de blir opplyst om på en forsvarlig og korrekt måte. I Tyco mener vi at åpen kommunikasjon og transparens er viktige nøkkelord for å håndtere interessekonflikter. Hver gang vi lar personlig vinning eller tvilsom atferd påvirke våre beslutninger, undergraver vi verdiene som definerer selskapet vårt. Har du noen spørsmål vedrørende interessekonflikter, Si Ifra (Speak Up). Ansatte skal rapportere om eventuelle slike til

6 Hvordan ta opp en sak Det er viktig å bidra til å bevare våre Vitale Verdier og vårt omdømme. Er du vitne til noe du synes er ubehagelig, eller som du føler er upassende, er det mange måter du kan varsle om det. Disse måtene er: Overordnede HR-representanter Juridisk avdeling Ombudsman-kontoret eller ConcernLINE Vital Tyco Concerns-nettsiden* ( *NB: Ansatte i Frankrike, Belgia, Tyskland og Spania bør kun innrapportere økonomi-relaterte bekymringer når de rapporterer saker via ConcernLINE eller Vital Tyco Concerns nettside.


Laste ned ppt "Personlig forhold til leverandør"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google