Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Samisk barnehagekonferanse i Karasjok

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Samisk barnehagekonferanse i Karasjok"— Utskrift av presentasjonen:

1 Samisk barnehagekonferanse i Karasjok

2 Tid for lek og læring

3 St.melding 19 11 mars 2016 kom regjeringen med stortingsmelding 19, Tid for lek og læring – Bedre innhold i barnehagen.

4 Barnehagen skal være et sted for både læring og lek.
Læring, lek og mer språk Av de sentrale forslagene i barnehagemeldingen, får regjeringen støtte for følgende: Barnehagen skal være et sted for både læring og lek. Arbeidet med språk skal styrkes i barnehagen, og det skal blir klarere mål for språkarbeidet. De ansattes norskspråklige kompetanse er helt sentralt for godt språkarbeid i barnehagen, og et krav til de ansattes norskkunnskaper derfor bør lovfestes. Kravet til progresjon i barnehagens innhold skal bli tydeligere i ny rammeplan.

5 Bedre personvern Det trengs en lovhjemmel som sikrer barnas personvern, og det er helt nødvendig å ha klare rammer for behandling av personopplysninger. Ny rammeplan bli stille tydeligere krav til barnehagens arbeid for et godt omsorgs- og læringsmiljø og for å forebygge, avdekke og håndtere

6 Rammeplan og kompetanseheving
Ny rammeplan skal også tydeliggjøre tilbudet til de yngste barna, og tydeliggjøre og definere barnehagens ansvar for barn med særlige behov. For å sikre barn en god overgang fra barnehage til skole, vil det bli vurdert å lovfeste skolens og barnehagens plikt til å samarbeide om overgangen. Den store satsingen på kompetanseheving og tilrettelegging for faglig påfyll skal videreføres gjennom styrking av Kompetanse for framtidens barnehage. Strategi for kompetanse og rekruttering 2014 – 2020.


Laste ned ppt "Samisk barnehagekonferanse i Karasjok"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google