Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!"— Utskrift av presentasjonen:

1 Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
Det er tilvenningstid i barnehagen. 19 barn fra 5 forskjellige avdelinger skal nå finne sin plass sammen på Dinglebein. Vi ser allerede at alle barna begynner å finne seg godt til rette på ny avdeling. Vi ser lek på tvers av alder og kjønn. Det ligger et spennende år foran oss, og vi gleder oss til fortsettelsen! Vi har som mål å få til god dialog i hverdagens levering- og hentesituasjoner. Sammen blir vi gode! Bursdagsveggen begynner å ta form. Vi ønsker at barna er med på å forme avdelingen, og derfor vi er opptatt av at barna får medvirke i sine ting. De velger farge, klipper og limer på seg selv, og noen skriver til og med navnet sitt selv på sin dinglebein. Dinglebeina er også på plass  Sammen skaper vi tilhørighet og felleskap. Husk å lage «min bok». Mal ligger på hjemmesiden. Vi bruker den en del nå i tilvenningen. Barna viser seg selv og vi får bli kjent med alle. Med fokus på vennskap og inkludering Vi starter opp høsten med hovedtemaet ”Meg og deg”. Dette temaet skal ivareta en god tilvenning hos oss. I tilvenningen skal vi bruke tid på å bli kjent og bli trygge på hverandre, avdelingen og barnehagen. I denne tiden er det viktig å ha fokus på vennskap og hvordan ta vare på vennene. Barnehagen arbeider bevisst for et inkluderende miljø hvor det er plass til alle, og hvor en ikke aksepterer noen form for krenkelse og diskriminering. Vi skal være tydelige voksne som står fram som relasjonsbyggere mellom barn og legge til rette for å skape nye vennskap.

2 Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Vi skal snakke om vennskap- hva er en god venn? Hvordan skal vi være med hverandre og hvordan vi tar vare på hverandre? Hvordan vil vi ha det hos oss på Dinglebein? Vi har barn fra 5 avdelinger hos oss nå, som skal skape nye vennskapsrelasjoner, invitere nye barn med seg inn i lek og de skal finne sin plass i gruppen. Nå i starten av året er dette vårt hovedfokus sammen med slagordet vårt: Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad! Uke 38; september er det nasjonal brannvernuke. Brannvernuken er en årlig markering hvor vi vil ha fokus på brannsikkerhet. Gjennom opplegg rundt figurene Eldar og Vanja blir vi kjent med blant annet hva vi skal gjøre ved en brann, hvordan oppføre oss når brannalarmen går, og hvem vi ringer. Nøtteliten (2012-barna) skal også besøke brannstasjonen. Dato og informasjon kommer i eget skriv! Viktig å øve på nødnummeret med barna! Telefon nummer til Dinglebein Fast telefon: mobil: Vi ønsker fremdeles at dere skal ringe til fasttelefonen på avdelingen dersom barnet ikke kommer en dag, eller dere lurer på noe. Mobilene kan det ringes til eller sendes melding til dersom dere ikke får svar på fasttelefonen. Hjemmesiden: Minner om at dere må abonnere på nyheter fra hjemmesiden vår. Dere går inn på velger Vistestølen barnehage, og registrerer mail adressen deres. Husk! at dere også kan ta utskrift av bildene som ligger der. Månedsbrev henter dere på hjemmesiden ettersom vi er en papirløs barnehage!

3 Foreldremøte 12. september kl. 19. 00-21
Foreldremøte 12.september kl blir det foreldremøte i barnehagen. Vi samles først på Konkylien og der vi skal i lys av «være sammen» ta for oss den varme og grensesettende voksne i samspill med barn i ulike situasjoner i barnehage og hjem. Vi gleder oss! Etterpå går vi avdelingsvis. Personalet på Dinglebein er Thomas 100%, Veronika 50%, Anette 50% , Renate 30% og Randi 100%. Randi er praksislærer for studenter som tar barnehagelærerutdanning ved Universitetet i Stavanger. Dere vil få informasjon etter hvert om når, og hvem som skal ha praksis på vår avdeling. Månedens pedagogiske tips: Sett av tid til å leke sammen med barna deres! «Det aller beste er når Pappa er med og leker», sier Albert Åberg. «Kom så flyr vi bort fra løvene sammen», sier Pappa. Det er det Albert vil mest av alt… (Bergstrôm 1983) Månedens jubilant Einar blir 4 år 11.september Gratulerer så mye! Lag dere en fin september! Hilsen Thomas, Veronika, Anette, Renate og Randi


Laste ned ppt "Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google