Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fjellheim barnehage Førskolegruppen. FØRSKOLEGRUPPEN Siste år før skolestart setter vi av tre formiddager i uken til førskolebarna, der de jobber med.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fjellheim barnehage Førskolegruppen. FØRSKOLEGRUPPEN Siste år før skolestart setter vi av tre formiddager i uken til førskolebarna, der de jobber med."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fjellheim barnehage Førskolegruppen

2 FØRSKOLEGRUPPEN Siste år før skolestart setter vi av tre formiddager i uken til førskolebarna, der de jobber med forskjellige tema. Det er en/to voksne på gruppen, og vi bruker fellesrommet når vi er inne. Mandag er turdag. De andre to dagene blir benyttet til tema inne. Vi har en fast rutine for førskoletreningen; de starter med en ”fast” sang, Ja nå sitter alle her i ring…. Etterpå går de igjennom kalenderen, dag, dato og måned, været og temaet for i dag. I løpet av formiddagen legges der inn et ”friminutt” på ca. 10min. De er da ute alene i barnehagen`s uteområde. Førskolen avsluttes med en fast sang, Når timen er slutt….. Tema vi vil ta opp i løpet av året Meg selv, familien min og huset mitt: Vi prater om hva vi heter, fornavn og etternavn. Hva mor/far søsken og andre i familien heter. Øver på å skrive navnet sitt. Hva heter gaten jeg bor i og hvordan ser huset mitt ut. Når har jeg bursdag, hvilken måned og dato. Kroppen min Hva heter de forskjellige kroppsdelene og hva bruker vi dem til ? Hvordan fungerer vi – øyne, ører,hjerte, hjerne, lunger……. Vi eksperimenterer for eksempel med pusteøvelser og smaksprøver.

3 Barnekonvensjonen I forkant av FN-dagen 24.oktober har vi tema om barnekonvensjonen. Vi bruker Strømmestiftelsens opplegg om Papayafuglen. Denne inspirer barna til samtale, og til å ta ansvar i forhold til barn i den fattige del av verden. Vi har også en del lysbilder fra FN sambandet, som vi bruker i forhold til paragrafene i barnekonvensjonen. Disse sier noe om alle barns rettigheter, uansett hvor i verden en bor. For eksempel., alle barn har rett til rent vann…… (alt er ikke en selvfølge for alle…) Begreper, tall, mengder Her gjennomgår vi aktuelle begreper som det forventes at de kan før skolestart. For eksempel høy/lav, stor/liten, tykk/tynn…… Her kommer også tall og mengder inn. Vi bruker f.eks mattekassen, bokserien Min første 1,2,3, terninger, vekt, metermål…… Førstehjelp/ Brannvern Her ønsker vi å lære barna hvordan en forholder seg i vanskelige situasjoner. For eksempel at de kan nødnr. 110 Brann, 112 politi, 113 sykehus og vet hvordan de skal brukes. Vi øver på å legge hverandre i stabilt sideleie, høre om vedkommende puster og rope på hjelp. Vi bruker Røde kors sitt opplegg med dukken Henry. Vi øver på å teste brannvarsler / røykvarsler, brannøvelse i bhg og besøker brannstasjonen.. Vi bruker i tilegg brannvesenet sitt opplegg om Eldar og Vanja

4 Venner / vennskap og sosiale relasjoner Her jobber vi ut ifra Vennskapsbøkene, som tar for seg det å samarbeide, vente på tur, si unnskyld, dele, snakke om det, spre glede, roe deg ned, vise følelser, si stopp, bli enige. Trafikk Her bruker vi Trygg Trafikk sitt opplegg: ” På vei til barnehagen med Tarkus” Beltedyret Tarkus er barnas trafikkvenn. Gjennom han lærer barna hva vi skal gjøre når vi skal krysse gaten – m/u lys, hvilken side av veien vi skal gå på, hva er viktig når vi er ute å sykler og når vi kjører bil…… Materiellet inneholder fortellinger, plakater og sanger som vi nytter. Jonas førskolegutt Her får vi høre om Jonas som skal begynne på skolen, hans følelser og tanker om det å begynne i første klasse. I forbindelse med at vi leser boken, legger vi opp til å gå på besøk til Grødem skole. Vi blir kjent med skoleveien og skolens uteområde. Vi snakker mye med ungene om det å begynne på skolen, og hva de selv gleder seg til, og hva som kan være litt ”skummelt”. Vitenfabrikken Førskolegruppen tar buss og tog til Sandnes og besøker Vitenfabrikken Dalsnuten Vi avslutter førskoletreningen med dagstur til Dalsnuten i juni måned. Foruten de ”faste” oppleggene legges det også vekt på å imøtekomme barnas interesser, spontane aktiviteter og tema.


Laste ned ppt "Fjellheim barnehage Førskolegruppen. FØRSKOLEGRUPPEN Siste år før skolestart setter vi av tre formiddager i uken til førskolebarna, der de jobber med."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google