Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av."— Utskrift av presentasjonen:

1 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av alt vil vi ønske nye barn og foreldre velkommen til Tyrihans! 3 av barna, Loke, Odin og Delisa har flyttet over fra de små avdelingene. Deniz, Maja, Qin og Elias er helt nye i Slåtthaug barnehage. Vi ønsker også velkommen til nytt personal på avdelingen, nemlig Aysel som er helt ny i barnehagen, og Jeanneth som jobbet på Soria Moria i fjor. Personalet på Tyrihans… Bare en liten oppfriskning på hvem som er hva: Siv Tove er pedagogisk leder Nina er fagarbeider i 80% stilling Aysel er barne-og ungdomsarbeider Bente Helene er spesialpedagogisk ressurs i 70% stilling Jeanneth er spesialpedagogisk ressurs i 60% stilling. I tillegg har vi 2 morsmålsassistenter og 3 spesialpedagoger som er innom noen timer hver uke. Marzena er en polsk dame som har arbeids-/ språkpraksis hos oss 4 dager i uken. Videre tar Aysel barnehagelærerstudiet på deltid. Hun vil derfor være borte 3 dager ca. hver tredje uke.

2 Hva har vi gjort så langt dette barnehagåret da… Vi har hatt fokus på å bli kjent med hverandre, både barn og voksne. Vi har som mål denne høsten at alle barn skal føle trygghet på avdelingen, og ellers i barnehagen. Videre er målet vårt at alle skal ha en venn. Nå i september har vi så smått begynt med faste planer/ grupper. Dette ser ut til å fungere greit. Hvordan jobber vi for at alle skal få en venn.. I Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver står det: Barnehagen skal møte barna med tillit og respekt, og anerkjenne barndommens egenverdi. Den skal bidra til trivsel og glede i lek og læring, og være et utfordrende og trygt sted for fellesskap og vennskap. Vi observerer barna kontinuerlig, bl.a. for å finne ut hva de liker, hva de foretrekker av aktiviteter, og hvem av de andre barna de søker kontakt med. Vi forsøker også å skape relasjoner mellom barn vi tror kan få et fint vennskap, ved bl.a. å ta dem med på aktiviteter sammen. Etter hvert som vi jobber mer i aldersinndelte grupper, håper og tror vi at barna «finner» hverandre. Vi er avhengige av samarbeid med dere foreldre. Forteller barnet ditt at det ikke har noen venner, ikke føler seg trygg, ikke trives, osv., er det svært viktig at dere gir beskjed om dette til oss, slik at vi kan gripe fatt i det så snart som mulig. Vi ønsker et godt samarbeid med dere foreldre, bare da kan barna ha en god barnehagehverdag. Lurer dere på noe, har dere forslag/ tips, er det noe dere er fornøyd med, eller ikke så fornøyd med? Kom og snakk med oss om det!

3 Praktisk informasjon… Dette ble tatt opp på foreldremøtet. Skriv navn i alle klærne/ eiendelene til barnet ditt. Pass på at barnet ditt til enhver tid har liggende ekstra klær i skuffen på badet. Ta med hjem regntøy og dress hver fredag, slik at dere kan få vasket det. Det ble foreslått at foreldrene hver fredag sjekker barna for lus, slik at vi unngår smitte. Kl. 9.30 starter aktivitetene, og det er fint om barna er kommet til barnehagen før det. Gi beskjed om barnet ditt ikke kommer i barnehagen, eller om det kommer senere enn kl. 9.30. Det er nok å sende en SMS til nr. 951 40 353. Det vil ikke bli lagt ut så mye bilder på hjemmesiden vår, pga. foreldre som har reservert seg mot å ha bilder av barna på nett. Vi henger derfor opp bilder på avdelingen, som dere er hjertelig velkomne til å ta en titt på. De ulike gruppene… Rød gruppe er de barna som er født i 2012-2013 Gul gruppe er de barna som er født i 2011 Blå gruppe er de barna som er født i 2010 (også kalt skolestartergruppa) På avdelingen henger plakater som viser hvilke barn som er i de ulike gruppene.

4 Ellers da… Alle i Blå gruppe har fått utdelt et hefte med plan for Skolestarteropplegg dette året. Vi tror og håper det blir et spennende år for denne gruppa, med bl.a. 8 planlagte besøk i Ishallen! Gul og Rød gruppe har tur en dag i uka, i utgangspunktet på tirsdager. Turene vil i hovedsak foregå i skogen, og ellers i nærmiljøet vårt. På onsdagene har vi ulike aktiviteter på avdelingen, eks. formingsaktivitet, lesing, osv. Uke 39 er det Brannvernuke i barnehagen. Da vil vi lære mer om hva vi gjør hvis det brenner, hvem vi skal ringe til, osv. Vi ønsker dere en videre flott måned! Hilsen Nina, Bente Helene, Aysel, Jeanneth, Marzena og Siv Tove.


Laste ned ppt "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google