Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til nytt barnehageår! Spesielt ønsker vi de barna som er nye på avdelingene velkommen til oss- vi ser frem til å bli godt kjente med dem og familiene.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til nytt barnehageår! Spesielt ønsker vi de barna som er nye på avdelingene velkommen til oss- vi ser frem til å bli godt kjente med dem og familiene."— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til nytt barnehageår! Spesielt ønsker vi de barna som er nye på avdelingene velkommen til oss- vi ser frem til å bli godt kjente med dem og familiene deres. Det er tilvenningstid i barnehagen. Det vil si at vi har fokus på å bli kjent med nye barn og deres foreldre, og få til gode samspillsrelasjoner på avdelingene. Gjennom å legge til rette for lek inne og ute danner vi grunnlag for at alle barn skal bli kjent med og trygge på hverandre, og skape vennskapsrelasjoner. De «gamle» barna skal finne sin nye plass i gruppen, og sin nye rolle. De nye er plutselig blitt minst etter å ha vært eldst på «liten» side, og de skal finne utav hvordan rutiner og hverdagen er på stor side. Det er en spennende tid, og en krevende tid. Vi vet at vi har uker fremfor oss hvor vi skal dele både gleder og tårer, og vi voksne må få til et godt samarbeid med dere foreldre til det beste for deres barn. Vi er allerede i gang med dette arbeidet sammen med dere, og vi ønsker å få til god dialog i hverdagens levering- og hentesituasjoner. Sammen blir vi gode! Personalet På Trippen har de Majida som er på introduksjonspraksis. Det vil si at hun skal bli introdusert i det norske arbeidslivet og trene på språket. Hun skal være sammen med oss 2 dager i uken- tirsdager og onsdager. På Titt i hålå skal Kirsten Vistnes gå inn i ped.lederstillingen når Jeanette starter permisjonen, og Maria Voigt Djelert skal være miljøterapaut. På Trylleralleri har de Marie som er lærling i Barne- og ungdomsarbeiderfaget, i tillegg til det faste personalet. Tiden som kommer Uke 36; 31.august - 4.septemberer det Antimobbekampanjeuke. Kampanjens hovedbudskap er: GJØR EN FORSKJELL. Kampanjen skal vise hvordan hver av oss kan gjøre en forskjell, for å skape vennskap, bidra til inkludering og forebygge mobbing. Vi må arbeide bevisst for et inkluderende miljø hvor det er plass til alle, og hvor en ikke aksepterer noen form for krenkelse og diskriminering. Vi skal være tydelige voksne som står fram som relasjonsbyggere mellom barn og legger til rette for å skape nye vennskap. Uke 38; 14.-18.september er det nasjonal brannvernuke. Brannvernuken er en årlig markering hvor vi vil ha fokus på brannsikkerhet. Gjennom opplegg rundt figurene Eldar og Vanja blir vi kjent med blant annet hva vi skal gjøre ved en brann, hvordan oppføre oss når brannalarmen går, og hvem vi ringer. Viktig å si nødnummeret rett! 1-1-0 Månedens jubilanter Jahn Inge 4 år, 14.september Jakob 3 år,17.september Leah Aurora 4 år, 22.september Thomas 3 år, 27.september Alf Prøysen sier i sin sang…»Du ska få en dag i mårå, som rein og ubrukt står med blanke ark og fargestifter tel «….hver en dag, nye muligheter!

2 Høstens hovedtema er ”Meg og deg”. Fagområdene som vi kommer til å arbeide spesielt med er natur, miljø og teknikk, antall, rom og form, nærmiljø og samfunn, kropp, bevegelse og helse, og etikk, religion og filosofi. Fokuset vårt er å bli kjente og trygge på hverandre, avdelingen og barnehagen, vennskap, kroppen og dens funksjoner, helse og bevegelse. Dette er et stort tema som går over de neste tre månedene. Barna sine innspill blir lagt vekt på underveis i arbeidet med de ulike temaene Minner om at dere kan abonnere på nyheter fra hjemmesiden vår. Dere går inn på www.minbarnehage.no velger Vistestølen barnehage,www.minbarnehage.no og registrerer mail adressen deres. Husk! at dere også kan ta utskrift av bildene som ligger der. Månedsbrev henter dere på hjemmesiden, ettersom vi er en papirløs barnehage! Oppstarts samtaler For de av dere som er nye på våre avdelinger, blir det satt av tid til en oppstarts samtale hvor pedagogisk leder sammen med dere foreldre, setter av tid til å samtale om den første tiden på ny avdeling. Dere vil få utlevert et ark med de spørsmålene vi skal gå igjennom. Pedagogisk leder på din avdeling tar kontakt for tidspunkt for samtale. Ønsker alle en fin høst! Hilsen personalet på Trippen, Trylleralleri og Titt i hålå Månedens pedagogiske tips: Sett av tid til å leke sammen med barna deres! «Det aller beste er når Pappa er med og leker», sier Albert Åberg. «Kom så flyr vi bort fra løvene sammen», sier Pappa. Det er det Albert vil mest av alt… (Bergstrôm 1983 )


Laste ned ppt "Velkommen til nytt barnehageår! Spesielt ønsker vi de barna som er nye på avdelingene velkommen til oss- vi ser frem til å bli godt kjente med dem og familiene."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google