Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne."— Utskrift av presentasjonen:

1 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne har vi ønsket velkommen. Vi opplever at tilvenningen så langt har vært ganske rolig, og at de nye barna begynner å finne seg til rette oss. Det har i løpet av disse første ukene blitt skapt nye vennskapsbånd, og dynamikken på avdelingen er ganske annerledes nå, selv om 9 av våre 17 barn er «gamle» Tyrihanser. Vi begynner så smått denne første uken i september med opplegg og planlagte aktiviteter. Gul gruppe har sin første tur som de eldste barna, og rød gruppe tar seg også en tur. Blant barna i blå gruppe, som er de yngste, er det fortsatt noen som føler seg litt utrygge, og vi velger derfor å ikke ta dem på tur denne uken. Ellers er det et rent puslespill å få satt sammen en ukeplan. Alt skal stemme i forhold til voksne, møtevirksomhet, ressurser og samarbeidspartnere utenfra, osv. Men det ser ut som om alle brikkene begynner å falle på plass, og så snart planen er klar vil den bli lagt ut på hjemmesiden. HUSK! Foreldremøte onsdag 21. september, kl. 19 til 21. Husk å melde dere på innen mandag 19. september. Påmeldingslapp finner dere til høyre når dere går ut utgangsdøren på Tyrihans.

2 Hva er vi opptatt av nå i starten… I årsplanen vår står det skrevet i forbindelse med fortsettelsen «Meg i Verden»: av prosjektet «Meg i Verden»: Lek er en kilde til humor og glede. Gjennom ulike former for lek får barna mulighet til å uttrykke seg. Sosial utvikling skjer i likeverdige relasjoner, slik målet er i lek. Hovedmålet vårt er at alle skal knytte vennskap. Vi har samlet ulike verktøy, som bøker og samtalebilder, som vi kommer til å bruke sammen med barna. I tillegg observerer vi barna, for å lære hvem de er, hva de liker, hvilke strategier de har for å kontakte andre, osv. Slik kan vi veilede de barna som har behov for hjelp til å kontakte, og bli i leken med andre barn. Men vårt viktigste redskap er oss selv, og hvordan vi er mot hverandre. Vi vil framover diskutere på avdelingsmøter hvordan vi voksne kan tydeliggjøre inkludering og vennskap overfor barna. Vi er avhengige av en god kommunikasjon med dere foreldre. Barna forteller gjerne ting hjemme som det kan være viktig at vi voksne i barnehagen vet om, som for eksempel hvis et barn opplever å bli holdt utenfor. Det er derfor viktig at dere foreldre gjør oss oppmerksomme på dette, slik at vi kan ta tak i det så fort som mulig. Vennskap og inkludering er altså vårt hovedfokus framover, men vi følger også med på hva barna er opptatt av, og følger gjerne opp disse interessene.

3 Til info… Onsdager mellom kl. 13.30 og 14.30 har vi voksne avdelingsmøte. Det er da de voksne på Soria som passer på barna. På avdelingsmøtene diskuterer vi faglige områder, vi veileder hverandre, vi planlegger fremover, osv. Personalsituasjonen…. Nina jobber nå 80%, og har fri hver fredag. Finn Christian vil en stund fremover vikariere for henne. Hun skal også ha permisjon torsdag 15. september. Wenche er pr. dags dato sykemeldt 80%, Hun jobber litt hver dag, og Marzena er vikar for henne. Siv Tove skal på forelesning på Universitetet 15., og 16. september. Ellers vil dere nok oppleve at det til tider er mange voksne på avdelingen. Vi er 3 stk. i grunnbemanningen, men i tillegg jobber Jeanneth og Karoline hos oss. De er ansatt på Ressurssenter for styrket barnehagetilbud, og følger 3 barn som har behov ekstra oppfølging. Disse 3 barna har også spesialpedagoger som jobber med dem noen timer pr. uke. Dette året er det 3 morsmålsassistenter som kommer til oss noen timer pr. uke. Hafifa er i språkpraksis hos oss til slutten av september.

4 Bytur onsdag 14. september… I år er det 150 år siden dikteren Sigbjørn Obstfelder ble født i Stavanger. Det markerer Sølvberget med å samle alle barnehagene i Stavanger til en lek med vann, musikk og lyd med utgangspunkt i Obstfelders dikt «Regn». Sammen med profesjonelle musikere og kunstnere skal barna lage en stor musikalsk happening! Vi tar bussen til byen ca. kl. 10, for å delta på dette arrangementet, Regn En er en, og to er to - vi hopper i vann, vi triller i sand. Sikk, sakk, vi drypper på tak, tikk, takk, det regner i dag. Regn, regn, regn, regn øsende regn, pøsende regn, regn, regn, regn, regn deilig og vått, deilig og rått! En er en og to er to - vi hopper i vann, vi triller i sand. Sikk, sakk, vi drypper på tak, tikk, takk, det regner i dag. Ha en flott måned! Hilsen Jeanneth Hafifa Marzena Karoline Nina Wenche Finn Christian Siv Tove


Laste ned ppt "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google