Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

New Zealand.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "New Zealand."— Utskrift av presentasjonen:

1 New Zealand

2 New Zealand Startet vin produksjon på midten av 1800 tallet. Franske misjonærer plantet vinranker og anla en vingård i Hawkes Bay, kalt Mission. De mest kjente vinene fra New Zealand er på Savignon Blanc. Etter hvert også røde viner på Pinot Noir. New Zealand er det sørligste landet som produserer vin. Svalt/kjølig klima som passer godt for SB og PN

3 Mest kjent er nok Cloudy Bay
Mest kjent er nok Cloudy Bay. Etablert i 1985 av en australier David Hohnen. Vinmakeren der var Kevin Rudd, som nå har etablert egen vingård, Greywacke. (Utales Greywaky) Oppkalt etter jordsmonnet. Grå leire, sand og grus. Etablert i 2009 Cloudy Bay ble solgt til LVMH (Louis Vouitton Moet-Hennessy) i 2003

4 Druer Sauvignon Blanc - fransk hvitvinsdrue. Sauvignon Blanc er druen bak populære Sancerre og Marlborough Sauvignon Blanc fra New Zealand. Aromaene er tydelige og ofte kan du kjenne noe ”grønt” som for eksempel solbærblader, brennesle, asparges eller stikkelsbær. Sauvignon Blanc smaker alltid friskt og er som regel tørr. De har ofte et preg av sitrus og på den sørlige halvkule noe tropisk, for eksempel litchi. Det finnes også en fyldigere, mindre fruktig og mindre ”grønn” stil som kan skyldes høyere druemodning, bruk av naturlig gjær, lagring på døde gjærceller (berme) eller mer fatbruk. Eksempler finnes fra både Sancerre, Sør-Afrika og New Zealand. Synonymer: Blanc Fumé, Fumé Blanc, Sauvignon Fumé

5 Pinot Noir – fransk rødvinsdrue
Pinot Noir – fransk rødvinsdrue. Pinot Noir roper ikke til deg med et vell av aromaer, du må jobbe litt for å finne dem. De gode vinene kombinerer, til tross for den unnselige og bleke fargen, kraft med eleganse. Pinot Noir er en litt vrien type verken kan ha det for kaldt eller for varmt, og den krever mye arbeid i vinmarken for å modnes godt. Men når man lykkes blir vinene svært gode, ja, mange vil si verdens beste. De gode er leskende i munnen med høy friskhet og en rekke nyanserte og delikate aromaer. Ofte kan aromaene minne om blomster, bringebær og krydder. Noen snerper ganske kraftig, andre er mykere i munnen. Mislykkede versjoner er skrinne og tråe, med lite fruktighet. Synonymer: Spätburgunder, Blauburgunder, Pinot Nero, Klävner, Savagnin Noir

6 Andre druetyper som også benyttes i New Zealand:
Riesling, Chardonnay, Gewurstraminer, Pinot Gris Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon New Zealand står for ca. 1 % av verdens vinproduksjon

7 Noen kjente produsenter:
Momo Te Hua Twin Island Vavasour Yealand


Laste ned ppt "New Zealand."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google