Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

GILBERG ENGROS MENYPARTNER AS

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "GILBERG ENGROS MENYPARTNER AS"— Utskrift av presentasjonen:

1 GILBERG ENGROS MENYPARTNER AS
Utvalg av viner

2 Hvit Rochebaron Blanc PRODUKT
Produsenten er etablert på høyre side av Rhone-elven men kontrollerer totalt 9000 hektar vinmarker i ulike regioner som Vin de France, IGP Ardèche og ulike AOC tilknyttet Côte du Rhône og rundt disse. Produsenten ligger i et område som har laget vin i mange hundre år og som er kjent for viner til konkurransedyktige priser. Bakgrunn Type Hvitvin Klassifikasjon Vin de France Produsent UViCA Vignerons Ardechois Klassisk vinifikasjon med gjæring under lav temperatur og lagring på ståltank. Ingen bruk av eik. Vinifikasjon Druetype Grenache, Sauvignon Blanc, Chardonnay Lett og frisk blanding av Grenache, Sauvignon Blanc, Chardonnay med litt krydder og aroma av modne epler. Karakteristikk Analyse Alk: 12%, Syre: 3,77 g/l, Sukker: 4 g/l Bruksområde Lett drikkevin og til lettere matretter Årgang 2010 Forpakning 0,75 l :101, L :345,- Ant/ Kolli 12 (flasker) og 4 (bokser) PRODUKT

3 Chardonnay Jon Josh PRODUKT Bakgrunn Type Hvitvin Klassifikasjon Matra
“Gyöngyös” – Jon Josh – er navnet på vinhuset og navnet på den vakre byen hvor produsenten ligger ca. 70 km nordøst for Budapest. Danubiana som eier Jon Josh, er en av de største og mest kjente produsentene i Ungarn med to vinhus: et i det nordlige området ved Matra fjellene og et i den sydlige delen av Danube. De kombinerer moderne teknikk og vinmaking med kvalitetsdruer fra eldre vinmarker som gir typeriktige friske og fruktige viner og produserer et stort utvalg av viner både av lokale druesorter og fra internasjonale sorter. Bakgrunn Type Hvitvin Klassifikasjon Matra Produsent Binderer St. Ursula Innhøstning av druene foregår for hånd, så presses druene og saften gjæres på ståltank med videre to måneder modning på bunnfallet. Dette gir vinen er rikere fruktkarakter. Vinen er videre ueiket. Vinifikasjon Druetype 100% Chardonnay Rent og friskt eplepreg med oppfriskende god syre. Karakteristikk Analyse Alk: 12,5%, Syre: 5,6 g/l, Sukker: 5,0 g/l Bruksområde Drikkevin og til lettere retter gjerne med kylling og fisk. Årgang 2010 Forpakning 0,75 l :99,- Ant/ Kolli 6 PRODUKT

4 Chablis Victor Berard PRODUKT Bakgrunn Type Hvitvin Klassifikasjon
Navnet Berard er kjent innen vin industrien fordi de er både handelsmenn og vinbønder. Victor Berard var selv en meget velkjent og respektert handelsmann og fikk blant annet Æreslegionen for sine ulike handlinger for Chambre de commerce og som president for Syndicats de Négociants. Han ble født i 1874 i Loche, og Victor Berard et Fils var et av de første selskapene i Frankrike som produserte og solgte vin i flasker i stedet for vin i fat. Denne Chablis er produsert av druer fra flere små vinmarker i Chablis, og Norge er et av de viktigste eksportmarkedene for regionen. Bakgrunn Type Hvitvin Klassifikasjon AOC Chablis Produsent Grand Chais de France Tradisjonell prosess som omfatter pneumatisk pressing av druene og temperatur kontrollert gjæring. Det er en klassisk og typeriktig Chablis med høy syre og "sjø-preget" mineralitet som passer den norske smaken for Chablis. Vinifikasjon Druetype 100% Chardonnay Klassisk tørr Chardonnay fra Chablis med kalkpreget mineralitet og sitrus. Karakteristikk Analyse Alk: 12 %, Syre: 4,2 g/l, Sukker: 1 g/l Bruksområde Elegant drikkevin - flott matvin til ulike klassiske retter som kamskjell, østers og hvit fisk. Årgang 2010 Forpakning 0,75 l: 132,- Ant/ Kolli 6 PRODUKT

5 Musserende Cava Cristalino Brut
Jaume Serra ligger på toppen av en bakke i utkanten av Vilanova i La Geltrú ca 50 km fra Barcelonan og holder til i et gammelt spansk slott kalt El Padruell som ble bygd i Legenden sier at slottet har en underjordisk passasje som går inn til den vakre landsbyen Vilanova. I de vakre kjellerne lagres Cava flaskene som produseres etter den Methode Traditionel, og de spanske grønne Cava druene brukes: Macabeo, Parellada, Xarel-lo. I tillegg kan og Malvasia og Chardonnay benyttes. Bakgrunn Type Musserende Klassifikasjon DO Cava Produsent Jaume Serra Vinmarkene ligger i Catalonia og druene sortene blir hver for seg gjæret i temperturkontrollerte ståltanker ved grader. Vinen får så ny annengangs gjæring i flaske, Methode Traditionell, ved å tilsette litt sukker og gjær. Denne gjæringen foregår i en spesiell kjeller – Cava som holder ca 15 grader. Prosessen er lang, noe som gir små og stabile bobler. Når gjæringen er ferdig, modnes vinen videre i minimum 18 måneder før salg. Vinifikasjon Druetype 50% Macabeo, 25% Parellada, 25% Xarel-lo Tørr og fruktig musserende med litt krydder, eple og honning preg. Karakteristikk Analyse Alk: 11,5%, syre: 5,5 g/l, sukker: 7 g/l Bruksområde Boblende drikke som også passer til Tapas og annen fingermat Årgang NV Forpakning 0,75 l:101,- Ant/ Kolli 6 PRODUKT


Laste ned ppt "GILBERG ENGROS MENYPARTNER AS"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google