Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Informasjons- innhenting Satsingsområder Tiltak Ringvirkninger Systematisering Forberedelser Rapport med endrings -forslag Implementering Januar 16 –september.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Informasjons- innhenting Satsingsområder Tiltak Ringvirkninger Systematisering Forberedelser Rapport med endrings -forslag Implementering Januar 16 –september."— Utskrift av presentasjonen:

1 Informasjons- innhenting Satsingsområder Tiltak Ringvirkninger Systematisering Forberedelser Rapport med endrings -forslag Implementering Januar 16 –september 16 Oktober 16 – Juni 17 Aug.17-nov.172018-2020

2 Mål, vedtatt i FR 14.09.16 Kirken i Stavanger i 2020 skal: -være relevant ved å være nær, tilgjengelig, synlig, tydelig og aktuell. -ha en organisasjonskultur som er forankret, nysgjerrig og dynamisk. -benytte ressursene på en måte som tjener menneskene i byen som helhet.

3 Oktober 16 – juni 17 -3 satsingsområder + «Annet» Stikkord: - En konsekvens av informasjonsinnhentingen - Potensial til å gi gode ringvirkninger - Frivillighet sentralt i alle områdene

4 Kirkens diakoni Hellige handlinger Kirken for ungdom (16-30) Annet

5 Kirkens diakonale arbeid NB! Skal ikke konkurrere med lokale diakoniplaner o.l., men griper fatt i tematikk som ble meldt inn i informasjons-innhentingsfasen når man spurte om kirkens relevans. Det er dessuten sentrale spørsmål i Dnk sentralt og i andre byer, samt i kommunene og samfunnet for øvrig. Diakoni-begrepet forstås her ikke som et «spesialtema» i kirken, men som en del av hele kirkens vesen og alt menighetsarbeid. 1.Kirken som integreringsaktør bl.a. ovenfor flyktninger. 2.Kirken blant syke, ensomme, eldre og på institusjoner 3.Kirken som løfter fram verdispørsmål og tilbyr samtaler 4.Kirkens sosiale arbeid i dialog med Bymisjonen og andre.

6 Kirkens hellige handlinger 1.Gudstjenester. Forordning, variasjon, definisjoner osv. 2. Andakter, møter, konserter, trosopplæringstiltak. Hva er en gudstjeneste? Hva er ikke? Hva mener «kirken» og hva mener «menigheten»? 3. Nattverd 4. Dåp Veien videre etter dåpsaksjonen 5. Begravelser Ønsker vi flere seremonier fra kirkerommet i stedet for i kapellene? 6. Bryllup, konfirmasjon, annet

7 Kirken for ungdom 1.Hvilket språk bruker vi i møte med ungdom? Hva formidler vi? Hvilke spørsmål og tema er vi opptatt av knyttet til det å være ung i dag? 2.Hva er forholdet mellom aktivitet og innhold? 3.Aldersgruppene 16-18 og 19-30. Hvordan møter vi dem? 4.Hvilket forhold får morgendagens voksne til kirken? 5.Hvordan følger vi opp de som ønsker et tett forhold til en menighet, og ikke nødvendigvis vil være leder for annet barne- eller ungdomsarbeid? 6.Hva er det å være kirke i et samfunn preget av mangfold og mobilitet?

8 Annet 1.Administrasjon. Effektiviseringskrav, samarbeidspotensial, tilrettelegging for frivillighet osv. 2.Struktur. Antall staber, menigheter og gudstjenesteder? 3.Arbeidsgiverlinjer og organisering i framtiden. 4.Finnøy og Rennesøy i ny kommune. 5.MUV – systematisk menighetsutvikling 6.Markedsføring, kommunikasjon med befolkningen, hjemmesider, sosiale medier osv. 7.Samarbeid om funksjonelle IT-løsninger? 8.Markedsundersøkelse som på Vesterbro og i Trondheim?


Laste ned ppt "Informasjons- innhenting Satsingsområder Tiltak Ringvirkninger Systematisering Forberedelser Rapport med endrings -forslag Implementering Januar 16 –september."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google