Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

| Mitt og ditt språk. Språket vårt blir påvirket av mange forhold geografi sosial status alder venner utdannelse kjønn.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "| Mitt og ditt språk. Språket vårt blir påvirket av mange forhold geografi sosial status alder venner utdannelse kjønn."— Utskrift av presentasjonen:

1 | Mitt og ditt språk

2 Språket vårt blir påvirket av mange forhold geografi sosial status alder venner utdannelse kjønn

3 Språk og identitet språket forteller noe om hvem vi er. det sier noe om miljøet vi kommer fra. det sier noe om kulturen vi tilhører.

4 Språk og alder unge mennesker snakker annerledes enn eldre unge tar i bruk nye ord og uttrykk unge bruker mye slang og lånord

5 Slangord Slang er uhøytidelige erstatninger for vanlige ord, et eksempel er når du sier «å chille» i stedet for «å slappe av». et annet er når en som er en skikkelig tøffing blir beskrevet som «pansra».

6 Lånord Lånord er ord som vi låner inn fra et annet språk. I våre dager låner norsk mest fra det engelske språket, men også fra andre språk. Eksempler på engelske lånord kan være «wannabe» og «shady».

7 Yrkesspråk ulike fagområder bruker spesielle faguttrykk for å forklare ulike arbeidsoppgaver eller forhold på en presis måte. innen kokkeyrket finner vi faguttrykk som pochere og braisere. innen elektrikeryrket finner vi faguttrykk som elektromagnetisk sameksistens og lavspenning.

8 Språk kan være et maktmiddel bruker du et vanskelig språk, kan du få andre til å føle seg dumme og uvitende. bruker du et vanskelig språk, kan det gjøre det vanskelig for andre å argumentere mot det du sier.

9 Språket i sosiale medier Mange skriver slik de snakker i sosiale medier. Det er kanskje fordi vi oppfatter kommunikasjonen der som en uformell prat med venner.


Laste ned ppt "| Mitt og ditt språk. Språket vårt blir påvirket av mange forhold geografi sosial status alder venner utdannelse kjønn."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google