Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Utsagn om språklæring Det er viktig å skape positiv forventning hos elevene. Vi lærer best når vi har det morsomt Hjernen vår har en ubegrenset evne til.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Utsagn om språklæring Det er viktig å skape positiv forventning hos elevene. Vi lærer best når vi har det morsomt Hjernen vår har en ubegrenset evne til."— Utskrift av presentasjonen:

1 Utsagn om språklæring Det er viktig å skape positiv forventning hos elevene. Vi lærer best når vi har det morsomt Hjernen vår har en ubegrenset evne til å lære. Vi lærer best når vi er avslappet

2 Det vi kan gjøre med litt hjelp og støtte i dag, kan vi gjøre alene i morgen. Stillaser for læring kan være plakater med det språket du skal lære. Bevegelser, rytme og musikk gjør at språket “kodes inn” på flere steder i hjernen samtidig Det gir bedre læring. Det er viktig at det vi lærer lagres I langtidsminnet. Variasjon I undervisningen motvirker tretthet og framelsker læring.

3 Læreren er en viktig rollemodell for å få god uttale. Lærerens forventninger påvirker elevenes læring. Elevene lærer mer når læreren er positiv og utstråler trygghet. Det smitter over på elevene. Læreren må tro at elevene kan nå læringsmålene. Læreren må ha kjærlighet til jobben og elevene sine.

4 Det er viktig for læring at elevene opplever å lykkes. Repetisjon gir gjenkjenning og mestring Kamuflert repetisjon motvirker kjedsomhet. Læringen blir mer efektiv når vi tar i bruk flere sanser. Fantasi og latter kan hjelpe oss å lære språk raskere.

5 Vi lærer best når vi er aktive Jeg lærer nye språk best når jeg kan bruke det I dialog. Jo flere ord læreren presenterer 1. dag, dessto mer og raskere lærer elevene. Vi lærer mer gjennom valgfrihet enn tvang. Positive emosjoner åpner opp for vår “brainpower”!

6 Vi blir påvirket av alt som omgir oss Hjernen har en innebygget evne til å oppfatte mønster I helheten. Derfor må vi presentere helheten. Kunst kan bidra positivt til læring. Klassisk musikk + språk kan åpne opp mellom høyre og venstre hjernehalvdel, slik at vi lærer raskere/bedre Humor får oss til å slappe av, og åpner opp for læring.


Laste ned ppt "Utsagn om språklæring Det er viktig å skape positiv forventning hos elevene. Vi lærer best når vi har det morsomt Hjernen vår har en ubegrenset evne til."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google