Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år 20.november 1989: Barnekonvensjonen vedtas i FN. Barnekonvensjonen sier hvilke rettigheter alle barn har.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år 20.november 1989: Barnekonvensjonen vedtas i FN. Barnekonvensjonen sier hvilke rettigheter alle barn har."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år 20.november 1989: Barnekonvensjonen vedtas i FN. Barnekonvensjonen sier hvilke rettigheter alle barn har. De som bestemmer i hvert land har ansvar for at barna der får oppfylt sine rettigheter. Norge har gjort barnekonvensjonen til norsk lov

2 Arbeidet begynte for over 100 år siden Da satt Eglantyne Jebb (bildet) og skrev ned hva hun mente alle barn trenger, uansett hvem de er og hvor de bor. Barn som er sultne må få mat, barn som er syke må få hjelp og barn som er uten foreldre må få omsorg Hun skrev videre at alle land deler et felles ansvar for verdens barn.

3 Barn er Først og fremst barn - og har de samme rettighetene uansett hvem de er eller hvor de bor- Klikk på Rettighetsslottet for å lytte til noen av rettighetene:

4 FN passer på Norge FNs barnekomité passer på at hvert land følger barnekonvensjonen. Med jevne mellomrom sier barnekomiteen hva de mener hvert land gjør bra og hva de må gjøre bedre. Dette kaller vi merknader. Sist gang barnekomiteen ga sine merknader til Norge var i 2010. Redd Barna har sammen med barn skrevet ned merknadene slik at barn kan forstå dem.

5 Barn som lever i fattigdom i Norge: Barnekomiteen er misfornøyd med at det ikke gjøres nok for barn som lever i fattigdom. De vil at Norge skal sørge for at alle fattige familier får den hjelpen de trenger, uansett hvor i landet de bor. (Les mer på side 28 i heftet) Barn som søker asyl i Norge: Barnekomiteen vil at Norge skal sørge for at asylsøkerbarn får hjelp til å få venner og bli med på ting som skjer der de bor. De vil også at det skal ta kortere tid for barna å få svar på om de kan bli i Norge eller ikke. (Les mer på side 31 i heftet) I 2010 sa FN til Norge at vi må passe ekstra godt på barn som har det vanskelig:

6 Vet dere… Hva en asylsøker er? Hvor asylsøkere bor? Hvor asylsøkere kommer fra? Hva tenker dere… Barn som søker asyl i Norge liker å gjøre? Barn som søker asyl i Norge trenger? Kan være viktige rettigheter for disse barna?

7 Bli kjent med barna bak tallene! Velg en farge, stav fargen. Velg ett tall, tell. Velg et siste tall, som du åpner! Hvem møter du? Les om barna her (midt på siden)!her


Laste ned ppt "Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år 20.november 1989: Barnekonvensjonen vedtas i FN. Barnekonvensjonen sier hvilke rettigheter alle barn har."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google