Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Valgets Kval Etiske dilemmaer knyttet til Samfunnets støtter av Henrik Ibsen Et diskusjonsopplegg for klasser i videregående skole.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Valgets Kval Etiske dilemmaer knyttet til Samfunnets støtter av Henrik Ibsen Et diskusjonsopplegg for klasser i videregående skole."— Utskrift av presentasjonen:

1 Valgets Kval Etiske dilemmaer knyttet til Samfunnets støtter av Henrik Ibsen Et diskusjonsopplegg for klasser i videregående skole.

2 Er dilemmaene vi møter i Samfunnets støtter aktuelle for oss i dag?

3 Logg på med pinkoden via mobiltelefon Velg navn/kallenavn Velg svar/klikk på riktig farge Du har 30 sekunder til å svare Diskuter! Etikk-Kahoot!?

4 Fullmektig Krap varsler Konsul Bernick om at skipsbygger Aune slurver med arbeidet rundt reparasjonen av skipet. Hvorfor velger Bernick å sjøsette skipet likevel? Dilemma 1: Varsling - Når er det riktig å si i fra?

5 Du går i 3. klasse og har akkurat begynt på nye skole. Målet etter videregående er å studere medisin og du trenger veldig gode karakterer for å komme inn. Du er redd for at du ikke vil klare det. En klassekamerat får hele tiden beste karakter i alle fag, men det virker ikke som han leser så mye. I går spurte han om du var interessert i å ta en titt på den neste prøven dere skal ha i statistikk. Det viser seg at han har klart å få tak i de fleste av testene dere skal ta fram mot jul. Hva gjør du? Dilemma 1: Varsling - Når er det riktig å si i fra?

6 Dilemma 2: Lojalitet - Hvem sladrer du aldri på? Skipsbygger Aune vet at skipet ikke er sjødyktig, men sier det ikke til noen. Hvorfor gjør han ikke det?

7 Dilemma 2: Lojalitet/Hvem sladrer du aldri på? Sist lørdag drikker din beste venn seg fra sans og samling og blir liggende i grøfta ute av stand til å ta vare på seg selv. Han trygler deg senere om ikke å fortelle om dette til foreldrene. Faren hans er trener på fotballaget og en du kjenner godt. Hva gjør du?

8 Dilemma 3: Livsløgnen/kan du leve med valgene dine? Konsul Bernick setter ut rykter om at det er Johan Tønnesen som har tatt pengene fra kassen. Hvorfor gjør han det?

9 Dilemma 3: Livsløgnen/kan du leve med valgene dine På ungdomsskolen var du med å mobbe en jente i klassen. Dere laget en falsk profil på Facebook med mye rar informasjon om henne. Det gikk til slutt så langt at hun ble innlagt på psykiatrisk sykehus. Nå har hun kommet tilbake i klassen og ryktene har begynt å svirre igjen. Hva gjør du?

10 Ekstra

11 Alternativ: Livsløgnen Konsul Bernick forstår til slutt at livet hans er basert på en livsløgn. Hva er en livsløgn? A.En løgn som du sa for lenge siden og som du husker enda B.En løgn som har påvirket både andre og deg selv på en negativ måte C.En løgn som er så alvorlig at dersom du avslørte den vil livet ditt forandres radikalt eller du vil gå til grunne.

12 Alternativ: Livsløgnen/fra hverdagen For å bli godt likt i den nye klassen forteller du en løgn om hvordan du støttet en gutt som ble mobbet på skolen. Det var egentlig motsatt. Du var den som ledet mobbingen. Noen år senere blir denne historien en mediesak. Hva tror du kan konsekvensene blir? A.Ingen fokuserer på din rolle, så dette går bra B.Du blir avslørt og ryktet ditt ødelagt C.Ingen drar deg inn i saken, men du føler sterk skyld for det du har gjort D.Du står fram og tar ansvar


Laste ned ppt "Valgets Kval Etiske dilemmaer knyttet til Samfunnets støtter av Henrik Ibsen Et diskusjonsopplegg for klasser i videregående skole."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google