Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Det nytter ikke å ha rett om man ikke får rett barneombud Anne Lindboe Lucy Smiths barnerettighetsdag 5. November 2014.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Det nytter ikke å ha rett om man ikke får rett barneombud Anne Lindboe Lucy Smiths barnerettighetsdag 5. November 2014."— Utskrift av presentasjonen:

1 Det nytter ikke å ha rett om man ikke får rett barneombud Anne Lindboe Lucy Smiths barnerettighetsdag 5. November 2014

2 Lysbilde nr. 2 FNs Barnekonvensjon Protection Provision Participation

3 «Barneombussen» kommer…» Barna kjenner ikke rettighetene sine.

4 Det beste jeg har gjort er at jeg sa i fra – hvis ikke hadde jeg nok ikke vært her. Jente, 14 år (fra Barneombudets barnehøring om krenkelser i skolen)

5 Barna vet ikke hvor de skal gå for å få hjelp Helsesøster Familievernet Barnevernet Kompetanse

6 Store mangler i dagens klagesystem

7 Skole Opplæringslovens kapittel 9a gir barn rett til et godt psykososialt skolemiljø

8 Skolene tar ikke elever og deres foreldre på alvor i mobbesaker Vet ikke hvor de skal gå for å få rettighetene sine oppfylt Selv om fylkesmannen gir medhold i en klage på skolen, skjer det ofte ingen reell endring for eleven.

9 -Skolen må få hjelp fra noen utenfra til å starte prosessen og komme i gang -Å ikke stanse mobbing må få harde konsekvenser fra regjeringen, noen andre må komme inn og styre skolen

10 Barnevern -tilgang til klagesystemet

11 Utfordringer En klage kan nå fram uten at barnets situasjon blir bedre. – Klageinstanser må følge opp hvordan situasjonen blir for barnet. Vi trenger et «barnesensitivt» klagesystem – systemet er ikke tilgjengelig nok for barn – Myndighetene må gå igjennom eksisterende klagesystemet for å sikre at det er tilrettelagt for barn.

12 Barneombudets rolle? FNs barnekomité har anbefalt at Norge vurdere å gi Barneombudet mandat til å motta klager fra barn og ressurser til å følge opp klager på en rask og effektiv måte.

13


Laste ned ppt "Det nytter ikke å ha rett om man ikke får rett barneombud Anne Lindboe Lucy Smiths barnerettighetsdag 5. November 2014."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google