Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bachelor i kriminologi 3-årig bachelorstudie. Hva er kriminologi? Kanskje greit å begynne med hva det ikke er: Ikke CSI, ikke «profiling». Kriminologi.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bachelor i kriminologi 3-årig bachelorstudie. Hva er kriminologi? Kanskje greit å begynne med hva det ikke er: Ikke CSI, ikke «profiling». Kriminologi."— Utskrift av presentasjonen:

1 Bachelor i kriminologi 3-årig bachelorstudie

2 Hva er kriminologi? Kanskje greit å begynne med hva det ikke er: Ikke CSI, ikke «profiling». Kriminologi handler om forholdet mellom kriminalitet, kontroll og samfunn. Perspektiver på og teorier om kriminalitet, straff, kontroll, avvik etc. Kriminologi er et samfunnsvitenskapelig studie, selv om det er på juridisk fakultet

3 Hva lærer du? Teoretiske perspektiver om (blant annet) kriminalitet og kontroll Faglig drøfte kriminalpolitiske problemstillinger Kritisk drøfte samfunnsvitenskapelige kunnskapskilder/litteratur Kriminalitetsbildet/kriminalitetskontrollen og utviklingen av disse Hvordan lovbrudd og reaksjoner på lovbrudd kan forklares på forskjellige måter Ulike begrunnelser for straff og straffens virkninger Samfunnsvitenskapelig metode

4 Kriminologistudiet 3-årig bachelorgrad med mulighet for å ta 2-årig master i etterkant. Er et «vanlig» bachelorprogram som gir 180 studiepoeng UiO er det eneste stedet man kan studere kriminologi i Norge! Kvalifiserer til masterstudiet i kriminologi, men også til andre masterstudier (rettssosiologi).

5 Hva er poenggrensen? Poenggrense 2015 Førstegangsvitnemål: 47,6 Ordinær kvote: 53,6 Studieplasser 60 Du søker opptak via samordnet opptak innen 15. april 2016. Kun oppstart på høsten. Populært studie. Hadde det høyeste antall søkere til et samfunnsvitenskapelig bachelorprogram i 2015

6 Hvordan er studieprogrammet lagt opp? Består av følgende elementer: - 80-gruppe kriminologi (fordypning) - 20 sp i samfunnsvitenskapelig metode - 20 sp i støtteemner (perspektivfag) - 40 sp i frie emner (helt valgfrie) - exphil og exfac (samfunnsvitenskapelig)

7 Studiemiljøet Kjent for å ha et godt studiemiljø. Lite og intimt. Veldig lav terskel for å kontakte ansatte. Lærere og professorer er veldig tilgjengelige for studentene Man har et fagutvalg som arrangerer faglige og sosiale sammenkomster, blant annet en faglig studietur utenlands hvert år. Egen lesesal med pauserom.

8 Kriminolog –hva blir man? Vanskelig spørsmål å svare helt konkret på. Man får ikke et bestemt yrke, men kan jobbe med veldig mye forskjellig. Veldig mange jobber i det offentlige. Jobber typisk, som rådgivere, saksbehandlere, utredere, prosjektledere, analytikere, undervisere etc. Noen sektorer er spesielt fremtredende: politi, kriminalomsorgen, rusfeltet, undervisning/forskning, generell offentlig forvaltning (NAV etc). Veldig gode tall når det gjelder å komme seg i relevante jobber (master).

9 Spørsmål? 2 studieveiledere i kriminologi krim-info@jus.uio.no 22 85 01 17/22 85 01 42 www.jus.uio.no/ikrs


Laste ned ppt "Bachelor i kriminologi 3-årig bachelorstudie. Hva er kriminologi? Kanskje greit å begynne med hva det ikke er: Ikke CSI, ikke «profiling». Kriminologi."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google