Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

iPad i grunnskoleopplæringen Lillehammer kommune.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "iPad i grunnskoleopplæringen Lillehammer kommune."— Utskrift av presentasjonen:

1 www.lillehammer.kommune.no iPad i grunnskoleopplæringen Lillehammer kommune

2 www.lillehammer.kommune.no Bakgrunn Digitale ferdigheter er én av fem basisferdigheter iPad godt egnet for opplæring i digitale ferdigheter og som en naturlig del av undervisningen –Personlig enhet –Rask oppstart –Intuitivt i bruk Pilotprosjekt som gav gode resultater –Stor mestringsfølelse –Økt motivasjon –Elever har samme muligheter til å bruke digitale hjelpemidler hjemme –Vesentlig enklere å drive tilpasset opplæring

3 www.lillehammer.kommune.no Omfang Lillehammer kommune har som mål å gradvis innføre iPad i 2. til 7.trinn Skoleåret 2015-2016: Alle 6.trinns elever i Lillehammerskolen disponerer en egen iPad PC på ungdomsskolen Lærerne får grundig og omfattende opplæring for å kunne bruke iPad´en som en naturlig del av sin undervisning

4 www.lillehammer.kommune.no Praktisk Alle iPader leveres med lader og beskyttelsesetui Alle foreldre får et skriv fra skolen: –Informasjon –Regler for bruk av iPad –Låneavtale (underskrives) Med iPaden følger en «oppskrift» om førstegangsoppsett av iPad. Dette førstegangsoppsettet gjøres hjemme (krever tilgang til hjemmets trådløse nettverk). For fullt utbytte av iPaden hjemme, trenger elevene en AppleID (ikke nødvendig for skolebruk)

5 www.lillehammer.kommune.no AppleID Har eleven allerede en AppleID, kan denne brukes.

6 www.lillehammer.kommune.no Familiedeling AppleID har 13 års aldersgrense Foreldre skal ikke bruke egen AppleID på kommunens iPad Anbefaler å bruke Familiedeling for å opprette en AppleID til sitt barn: www.apple.com/no/icloud/family-sharing/ www.apple.com/no/icloud/family-sharing/ Familiedeling krever at du selv har en AppleID og en iOS enhet Kan/vil du ikke bruke Familiedeling, kan du opprette en egen AppleID til ditt barn (krever en e-postadresse og kredittkortinformasjon)

7 www.lillehammer.kommune.no Privat bruk av iPaden Elevene disponerer iPaden fritt gjennom skoleåret. iPadene med alt utstyr samles inn i sommerferiene. Vi anbefaler at alle har et trådløst nettverk hjemme, og at iPaden kobles til dette. Dette gjør det enklere å bruke iPaden til lekser og skolearbeid. Skolen vil gjerne ha beskjed fra hjem som ikke har trådløst nettverk hjemme, slik at vi kan tilpasse bruken best mulig.

8 www.lillehammer.kommune.no Privat bruk av iPaden Bruk av iPad hjemme, er hjemmets anliggende (innenfor låneavtalen). Råd: –Styr den totale skjermtiden. Tips fra barnevakten.no: www.barnevakten.no/digital-dannelse-og-skjermtid/ www.barnevakten.no/digital-dannelse-og-skjermtid/ –Ikke la barna bruke iPad eller telefon i senga etter leggetid –Følg med på hva barna bruker iPaden til –Hvis eleven installerer apper, sjekk ut: Hva gjør appen? Foreslått aldersgrense? Koster den penger? Er det mulig å bruke penger i appen («in-game purchase»)? (Med Familiedeling får du som foresatt opp varsel når eleven forsøker å installere en app, og du må godkjenne før den installeres.)

9 www.lillehammer.kommune.no


Laste ned ppt "iPad i grunnskoleopplæringen Lillehammer kommune."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google