Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kapittel C Støkiometri.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kapittel C Støkiometri."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kapittel C Støkiometri

2 Støkiometri har med måling av mengder i kjemiske reaksjoner å gjøre
Atommasse måles i enheten u, som er en meget liten størrelse. 1 u er ca g. Formelmasse er massen i u av en formelenhet av et stoff – molekyl eller salt.

3 Molbegrepet 1 mol av et stoff er  1023 partikler av stoffet – atomer, molekyler eller ioner. Dette tallet kalles Avogadros’ tall. 1 mol av et stoff er like mange gram av stoffet som formelmassen er i u. Molmassen av et stoff er antall gram av stoffet i 1 mol. Stoffmengden av et stoff måles i mol. Vi finner denne ved å dividere massen av stoffet på molmassen.

4 To viktige begreper Empirisk formel for et stoff er det enkleste forholdstallet mellom atomene i stoffet. Massetettheten for et stoff er forholdet mellom massen av et stoff og volumet av denne massen.

5 Koeffisientene i en kjemisk reaksjonslikning er tall som står foran formlene. Disse tallene sier oss hvor mange mol av stoffene som reagerer med hverandre.

6 Konsentrasjonen til et stoff kan uttrykkes på flere måter:
Molaritet er antall mol oppløst stoff per liter løsning. Masseprosent er massen av et stoff i prosent av løsningens eller blandingens totale masse. Molbrøk av et stoff er brøkdelen stoffmengden av stoffet utgjør av det totale antallet mol i blandingen.


Laste ned ppt "Kapittel C Støkiometri."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google