Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)

2 Abdullah bin Amr bin al-'Aas fortalte at Allahs Sendebud (ﷺ) sa: "Allah vil velge en mann ut fra mitt ummah foran mange av Allahs skapninger på Dommedagen, og vil spre ut for ham nitti ni registre (av hans gjerninger), hvert register strekker seg så langt øyet kan se. Allah vil si:'' Benekter du noe av dette?? Var mine skriftlærde (engler) som noterte ned (dine gjerninger) urettferdig mot deg?'' Mannen vil si:'' Nei, min Herre.'' Allah vil si:'' Sannelig, du har ingen forklaring. Men du har gjort en god gjerning, derfor vil du ikke bli lide urett.''

3 Så ett kort vil bli tatt ut som det er skrevet på'' Jeg bevitner at det finnes ingen gud utenom Allah og jeg bærer vitnesbyrd om at Muhammed er Hans sendebud'' Allah vil si:'' Bær vitne på dine vekter!'' Mannen vil si :'' O min Herre, hva er dette kortet i forhold til disse registrene?'' Allah vil si:'' Du vil ikke lide urett.'' Profeten (ﷺ) sa: "Da vil registrene vil bli satt på den ene siden av vekten og kortet på den andre. Registrene vil veie lett og kortet vil veie tungt, for i forhold til Allahs Navn ingenting har vekt'' -. (Al-Hakim)

4 Det ble sagt til Hasan al-Basri at noen folk sier at den som sier la illah ila Allah vil komme inn i Paradiset. Hasan svarte: Den som sier la illah ila Allah og oppfyller dens krav og plikter vil komme inn i Paradiset.

5 Oppsummering om muslimens tro:
Muslimen tror på Allah Den Høyeste, dvs. han tror på eksistensen av Herren, og at det er Han som skapte himmelen og jorden, at Han kjenner til det som er synlig og usynlig. Denne troen kommer fra mange kilder, deriblant Allahs veiledning før alt annet, og de tekstlige, og rasjonelle bevis som følger:

6 Tekstlige bevis: Allah forteller oss om Seg Selv, om Hans Eksistens, Herredømme over alle skapninger, og Hans Navn og Egenskaper. Denne informasjonen finner vi i Koranen. Informasjonen som kom fra profeter og sendebud som bekrefter Eksistensen, og Herredømmet av Allah over alle skapninger, Hans opprettelse av alle skapninger, Hans disponering av deres anliggender og om Hans Navn og Egenskaper.

7 Troen til milliarder av mennesker, og deres tro på Eksistensen av Herren og deres tilbedelse og lydighet til Ham. Erklæringen av millioner av lærde om Eksistensen av Allah, om Hans Navn og Egenskaper og Hans Herredømme og Evne over alle skapninger.

8 Rasjonelle bevis: Eksistensen av de ulike universer og de mange kategorier av skapninger bevitner til Eksistensen av deres Skaper Som er Allah Den Allmektige. Tilgjengeligheten av Allahs ord for oss til å lese det, reflektere over det, og dypt reflektere dets betydninger. Dette er et ytterligere bevis for eksistensen av Allah Den Allmektige, siden det kan være verken tale eller ord uten en taler.

9 3. Eksistensen av et presist program som er synlig i de universelle lover som regulerer alle skapninger og eksistens. Alle levende vesener er underlagt disse reglene, de har ingen mulighet til å unnslippe dem på noen som helst måte.

10 Troen på Allahs Herredømme over alle skapninger
Rububiyah Muslimen tror på Allahs Herredømme over alle skapninger, og at ingen deler i Hans Herredømme over skaperverket. Denne troen kommer fra Allahs veiledning til ham i første omgang, deretter på grunn av disse tekstlige og rasjonelle bevis:

11 الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ {2}
Tekstlige bevis 1. Allah selv har gitt informasjon om Hans Rububiyah (Herredømme) da Han roste Seg Selv ved å si: الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ {2} [Alle] ros er [skyldes] til Allah, all verdens Herre – I erkjennelse av Herredømme Hans sa Han: قُلْ مَنْ رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ قُلِ اللَّهُ ۚ Si (å Muhammad): «Hvem er himlenes og jordens Herre?» Si: «Det er Allah!» 13:16

12 Han forklarte Hans Herredømme og Guddommelighet:
رَبِّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا ۖ إِنْ كُنْتُمْ مُوقِنِينَ {7} لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ يُحْيِي وَيُمِيتُ ۖ رَبُّكُمْ وَرَبُّ آبَائِكُمُ الْأَوَّلِينَ {8} Herren over himlene og jorden og alt som mellom dem er, om dere har overbevisningens tro. Det er ingen gud unntatt Ham. Han gir liv og død, deres og deres henfarne fedres Herre. 44:7-8

13 2. Profetene og sendebudene erklærte, vitnet og bekreftet Hans Herredømme. Adam, fred være med han, bønnfalte: قَالَا رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنْفُسَنَا وَإِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ De svarte: «Herre, vi har stelt oss galt. Hvis Du ikke tilgir oss og forbarmer deg over oss, er vi visselig fortapt.» 7:23 Hans Herredømme ble bekreftet av samtlige Profeter; deriblant: Nuh (26: ), Ibrahim (14:35), Yusuf (12:101), Musa (20:25-29),Harun (20:90), Zakariyya (19:4), 'Isa (5:117) .

14 Alle disse profeter og sendebud erkjente Herredømme av Allah, de pleide å be til Ham på denne måten, og de var de beste, sanneste i tale, og de mest fornuftige og mest kunnskapsrik om Allah den Allmektige og Hans Egenskaper.

15 3. Troen til millioner av lærde og vismenn i Allahs Herredømme over dem og over alle skapninger, deres bekjennelse av dette og troen med absolutt sikkerhet som de hadde om det. 4. Troen til milliarder av utallige kloke og rettskafne mennesker i Herredømme Hans over dem og alle andre skapninger.

16 Rasjonelle bevis Følgende er noen av de rasjonelle bevisene og argumentene om Hans Herredømme over alle skapninger: 1. Allah alene skapt alle ting. Ingen våger å påstå å ha evnen til å skape et eneste hårstrå på et menneskekropp, et fjær i fuglens ving, et blad på en gren av et tre, for ikke å snakke om å skape et komplett levende kropp uansett størrelse.

17 Når det gjelder Allah den Allmektige, bekreftet Han at den unike evnen til å skape tilhører Ham, og ingen annen Ham og Han sa:  أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ ۗ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ Sannelig skapelsen og makten tilhører Ham! Velsignelsesrik er Allah, all verdens Herre. 7:54

18 2. Det er kun Allah som gir underhold
2. Det er kun Allah som gir underhold. Det er ikke en eneste skapning som streifer fritt på jorden, svømmer i vannet, eller er dypt i sitt hule, unntatt at Allah Den Allmektige skaper dens underhold og veileder den til å gjenkjenne fordelene med dette underholdet, hvordan å skaffe seg det, og resultatene av å gjøre så. Enten det er en maur, eller det minste dyr, eller mennesker, alle skapninger står i behov av Allah for deres eksistens, liv, næring, og underhold. Allah Den Allmektige er den eneste som bringer dem inn i eksistens, setter dem sammen og gir dem deres livsopphold.

19 Og Han priste Seg Selv på grunn av Hans evne til å skape:
وَهُوَ الَّذِي يَبْدَأُ الْخَلْقَ ثُمَّ يُعِيدُهُ وَهُوَ أَهْوَنُ عَلَيْهِ ۚ وَلَهُ الْمَثَلُ الْأَعْلَىٰ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ Og Det er Han som frembringer skapelsen, deretter vil Han gjenta det, og dette er enda lettere for Ham. Hans er den høyeste beskrivelsen i himmelen og på jorden. Han er den Mektige, den Vise. 30:27 Er ikke Allah evne til å skape alt et tilstrekkelig bevis for Hans Eksistens og Herredømme? Ja, sannelig! Og vi er blant dem som bevitner dette faktumet; Vår Herre!

20 Følgende er noen vers fra Koranen som nevner og bekrefter dette veldig tydelige faktum:
Så la da mennesket betrakte sin føde! Vi har latt vannet strømme rikelig, og så laget Vi små sprekker i jorden. Og i dem har Vi latt korn vokse, og vinstokker og grønnsaker, oliven og palmer og trefylte haver og frukt, og fôr..80:24-31 Han sa også: Han som gjorde jorden til et leie for dere, laget veier på kryss og tvers, og sendte vann fra oven, hvorved Vi lar planter av ulike slag komme frem. Så spis, og beit deres fe! I dette er sannelig tegn for dem som har fornuft. 20:53-54

21 Og Han sa også: Det er intet krek på jorden unntatt at dets underhold påligger Allah. Han vet hvor det er og hvor det bor. Alt er klart foreskrevet. 11:6 Siden det har blitt utvilsomt fastslått at Allah Alene gir underhold til alle skapninger, så beviser jo dette at Han er Herre over alle skapninger.

22 3. Menneskelig instinkt bevitner tydelig til Herredømme Hans
3. Menneskelig instinkt bevitner tydelig til Herredømme Hans. Menn av sund og ren natur føler sin svakhet og uførhet foran Allah den Allmektige, de føler sin egen underkuelse til Ham i alle deres gjerninger, og godtar hva Han tildeler dem, de innser tydelig at dette kommer fra Allah, hans Herre og Herren av alt annet. Vi bør huske på at Herredømme av Allah Den Allmektige over alle skapninger er intuitivt ikke bare hos mennene av ren natur, tvert imot det samme gjelder for de mest latterlige av polyteister som Koranen taler til. Ved deres egen tilståelse, innrømmer de det faktum at Allah er Herren over alle skapninger:

23 وَلَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ لَيَقُولُنَّ خَلَقَهُنَّ الْعَزِيزُ الْعَلِيمُ Om du spør dem: «Hvem skapte himlene og jorden?» Da svarer de: «Den Mektige, den Allvitende har skapt dem.» 43:9 وَلَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَسَخَّرَ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ لَيَقُولُنَّ اللَّهُ ۖ فَأَنَّىٰ يُؤْفَكُونَ Hvis du spør dem: «Hvem har skapt himlene og jorden, og satt sol og måne i tjeneste?» Da vil de nok si: «Allah.» Men hvordan kan de da være så forvridde? 29:61

24 4. Allahs unike suverenitet over alt, og Hans opplegg og gjennomføring av alle saker er bevis på Hans Herredømme over alt. Det er en selvfølge at menneske, som alle andre skapninger, ikke besitter noe i virkeligheten. Han kommer inn livet barbent og naken. Så forlater han den ledsaget av ingenting bortsett fra to laken viklet rundt kroppen hans. Hvordan kan det da sies at menneske er virkelig en eier av en eiendom?

25 Siden det er fastslått at menneske, den mest ærefulle skapning, virkelig ikke er i besittelse av noe, så hvem er den virkelige eieren? Eieren er, uten argument, Allah og Allah alene, det er det ingen tvil om. Det som ble sagt tidligere om suverenitet gjelder også eierskap og håndtering av alle saker. Dette er egenskapene av herredømme; å skape, opprettholde, eie og å forvalte alle saker.

26 Som nevnt tidligere, de verste av avgudsdyrkere ble tvunget til å erkjenne disse fakta, slik det står i mange surah av Koranen. Allah Den Opphøyde sa: قُلْ مَنْ يَرْزُقُكُمْ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ أَمَّنْ يَمْلِكُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَمَنْ يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَيُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّ وَمَنْ يُدَبِّرُ الْأَمْرَ ۚ فَسَيَقُولُونَ اللَّهُ ۚ فَقُلْ أَفَلَا تَتَّقُونَ {31} فَذَٰلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمُ الْحَقُّ ۖ فَمَاذَا بَعْدَ الْحَقِّ إِلَّا الضَّلَالُ ۖ فَأَنَّىٰ تُصْرَفُونَ {32}

27 Si: «Hvem gir dere underhold fra himmel og jord
Si: «Hvem gir dere underhold fra himmel og jord? Hvem råder over hørsel og syn? Hvem frembringer liv av det døde, og dødt av liv? Hvem styrer alt?» De vil svare: «Allah!» Si: «Vil dere ikke da vise gudsfrykt? Dette er Allah, deres Herre, sannheten! Hva er hinsides sannheten annet enn villfarelse? Hvordan kan dere være så bortvendte?» 10:31-32

28 Troen på Guddommeligheten av Allah
Al-Uloohiyah Muslimen tror på Guddommeligheten av Allah over alle skapninger, de som har gått bort og de som kommer. Han tror også at det er ingen Gud unntatt Ham, og at ingen er verdig å bli tilbedt unntatt Ham. Denne troen er basert på følgende tekstlige og rasjonell bevis, i tillegg til Allahs veiledning framfor noe annet, siden den veiledede er den som Allah veileder, og den Han villeder vil ikke finne noen til å veilede ham.

29 Tekstlige bevis Erklæringen til Allah, Hans engler, og de kunnskapsrike om Hans Guddommelighet, som nevnt i Surat Aal Imran: شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِكَةُ وَأُولُو الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ ۚ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ Allah Selv Bevitner, likeledes englene og de som er forankret i viten: «Det er ingen gud unntatt Ham, den Rettferdsutøvende, det er ingen gud unntatt Ham, den Mektige, den Vise.» 3:18

30 2. Allah refererer til Hans Guddommelighet i flere vers fra Koranen:
اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ ۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ ۚ Allah! Det er ingen gud uten Ham, den Levende, den som Er. Ham griper verken tretthet eller søvn. 2:255. Se også: 2: 163, 20:14, 47:19 og 59:22-23.

31 يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَٰهٍ غَيْرُهُ
3. Erklæringen av Hans sendebud, over dem være fred og velsignelser av Allah, om Hans Guddommelighet, deres invitasjon til deres folk til å bekjenne og tro på det, og å tilbe Ham alene, uten andre: Nuh sa: يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَٰهٍ غَيْرُهُ Hør mitt folk! Tilbe Allah! Dere har ingen annen Gud enn Ham! 7:59 Hud, Salih, og Shu'ayb hver av dem sa det samme: (7:65,73 og 85)

32 Da de søkte å ha en annen gud enn Allah godkjent for seg selv, sa Musa til Israels barn:
 أَغَيْرَ اللَّهِ أَبْغِيكُمْ إِلَٰهًا وَهُوَ فَضَّلَكُمْ عَلَى الْعَالَمِينَ «Skulle jeg vel ønske en annen gud for dere enn Allah? Han som har utvalgt dere fremfor all verden?» 7:140

33 Rasjonelle bevis 1. Siden Herredømme av Allah er bekreftet uten tvil, så nødvendiggjør det å anerkjenne Hans Guddommelighet. For Herren som forårsaker død og bringer til liv, som gir og tar vekk, forårsaker nytte og forårsaker skade er Den som fortjener å bli tilbedt av skapninger. Det er derfor nødvendig å guddommeliggjøre Ham ved lydighet og kjærlighet, å hedre Ham og erklære Hans Hellighet, med frykt for Ham, og i iver etter å møte Ham.

34 2. Siden alt er underkastet Allah, absolutt alt, vil dette tilsi at det er Han som skapte dem, opprettholder dem, og styrer deres anliggender, hvordan kunne da det være fornuftig at noen av skapningene som er i behov av Ham kan bli guddommeliggjort? Siden det er ugyldig for en skapning å bli en gud, således Allah Den eneste Skaperen, er den eneste Sanne Gud som er verdig all tilbedelse.

35 3. Egenskapene til Allah er av komplett fullkommenhet, i motsetning til alle andre. Han er Sterk, Mektig, Opphøyet, Størst, Ser, Hører, Nåderik, Barmhjertig, Skånsom, Oppmerksom osv. Alle disse Egenskapene berettiger at Han blir guddommeliggjort, noe som innebærer kjærlighet, lydighet og underkastelse i hjertene til Hans skapninger og som blir vist på deres lemmer gjennom eksterne handlinger av tilbedelse.


Laste ned ppt "Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google