Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim). Abu Hurayra sa at Profeten ( ﷺ ) sa: "Allah har engler som reiser rundt omkring for å finne samlinger av dhikr.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim). Abu Hurayra sa at Profeten ( ﷺ ) sa: "Allah har engler som reiser rundt omkring for å finne samlinger av dhikr."— Utskrift av presentasjonen:

1 Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)

2 Abu Hurayra sa at Profeten ( ﷺ ) sa: "Allah har engler som reiser rundt omkring for å finne samlinger av dhikr. Når de finner en samling der det er dhikr, sitter de sammen med dem og dekker hverandre med sine vinger helt til de fyller opp plassen mellom dem og den laveste himmelen. Når de skilles, reiser de seg og stiger opp til himmelen. Allah, Den mektige og Majestetiske, og Han vet best - spør dem: "Hvor kommer dere fra? "

3 Englene sier: "Vi kom fra noen av dine slaver på jorden som glorifiserer Deg, forkynner Din Storhet, og de sier:" Det er ingen gud utenom Allah." De lovpriser Deg og bønnfaller Deg. Han sa: "Hva er det de ber Meg om?" Englene sier: "De ber Deg om Ditt Paradise." Han sier: "Har de sett Mitt Paradise?" De sier: "Nei, Herre." Han sier: "Hvordan ville det ha vært hvis de skulle ha sett Mitt Paradise?" Englene sier: "De søker Din beskyttelse." Han sier: "Hva er det de søker Min beskyttelse fra?" De sier: "De søker din beskyttelse fra Ditt Helvete, å Herre.

4 Han sier: "Har de sett Mitt Helvete? " De sier «nei» Han sier: "Hvordan ville det ha vært hvis de skulle ha sett Mitt Helvete?" Englene sier: "Og de ber om Din tilgivelse." Han sier: "Jeg har tilgitt dem og gitt dem det de spør om og Jeg har gitt dem beskyttelse fra hva de søker beskyttelse fra. Englene sier: "Herre, det var en (person) blant dem som som ikke tilhører deres gruppe, men som kom til dem av en annen årsak. " Han sier: "Jeg har tilgitt ham. De er slike mennesker som den som sitter med dem vil ikke bli skuffet." Muslim.

5 Troen på Allah • Dette kapittelet er det viktigste, og den mest betydningsfulle av kapitlene, siden hele muslimens liv er basert på det, og er levd i henhold til det. Det er den mest grunnleggende av fundamentale ting som dekker hele muslimens liv.

6 Muslimen tror på Allah Den Høyeste, dvs. han tror på eksistensen av Herren, og at det er Han som skapte himmelen og jorden, at Han kjenner til det som er synlig og usynlig. Han er Herren og Herskeren av alle skapninger, ingen har rett til å bli tilbedt unntatt Ham, og det er ingen sann Herre unntatt Ham. Alle Hans Egenskaper er perfekte. Han er totalt fri fra enhver mangel. Denne troen kommer fra mange kilder, deriblant Allahs veiledning før alt annet, og de ​​tekstlige, og rasjonelle bevis som følger:

7 Tekstlige bevis Allah forteller oss om Seg Selv, om Hans Eksistens, Herredømme over alle skapninger, og Hans Navn og Egenskaper. Slik form for informasjon kan bli funnet i Hans Edle Bok (Koranen), der Han sier for eksempel: إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَىٰ عَلَى الْعَرْشِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ وَالنُّجُومَ مُسَخَّرَاتٍ بِأَمْرِهِ ۗ أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ ۗ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ Allah er deres Herre! Han som skapte himlene og jorden på seks dager. Så tok Han plass på tronen. Han breder natten over dagen, den følger beredvillig. Og sol, måne og stjerner, underdanige ved Hans bud. Skapelsen og makten tilhører Ham! Velsignelsesrik er Allah, all verdens Herre. (7:54)

8 Og i Hans Ord da Han kalte Hans profet Musa ( عليه السلام ), fra høyre bredden av dalen, fra et tre på hellig grunn: يَا مُوسَىٰ إِنِّي أَنَا اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ Musa, Jeg er Allah, All verdens Herre! 28:30 Og da Han Sa: إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَأَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي Jeg er Allah. Det er ingen gud unntatt Meg. Så tjen Meg, og forrett bønnen til Min ihukommelse! 20:14

9 Allah fastslår Hans Storhet og nevner noen av Hans Navn og Egenskaper: • Han er Allah, det er ingen gud unntatt Ham! Han kjenner det skjulte og det åpenbare. Han er den Barmhjertige, den Nåderike. Han er Allah, det er ingen gud unntatt Ham! Kongen, den Rene, den Perfekte, Giveren av tro, Beskytteren, Den Opphøyde i Makt, den Allstyrende, Majesteten. Allah skje all ære! Han er fjernt fra det de setter ved Hans side. Han er Allah, Skaperen, Fornyeren, Formeren! Hans er de vakreste navn! Alt som er i himlene og på jord priser Ham! Han er den Mektige, den Vise. 59:21-24 •هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ ۖ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ ۖ هُوَ الرَّحْمَٰنُ الرَّحِيمُ {22} •هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ ۚ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ {23} •هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ ۖ لَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَىٰ ۚ يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۖ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ {24}

10 Han sier i lovprisning om Seg Selv: • I Allahs navn, Den Barmhjertige, Den Nåderike • [Alle] ros er [skyldes] til Allah, all verdens Herre - • Den Barmhjertige, Den Nåderike, • Herskeren av Dagen for Gjengjeld. 1:1-4 •بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ {1} •الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ {2} •الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ {3} •مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ {4}

11 Han sier til muslimene: • «Dette er deres Ummah (trossamfunn/nasjon). Ett Ummah er det! Og jeg er deres Herre, så tilbe Meg!» 21:92 •إِنَّ هَٰذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ

12 2. Informasjonen som kom fra 124 000 profeter og sendebud som bekrefter Eksistensen, og Herredømmet av Allah over alle skapninger, Hans Opprettelse av alle skapninger, Hans disponering av deres anliggender og om Hans Navn og Egenskaper. Hver av disse profetene og sendebud ble enten direkte talt til av Allah gjennom en sendt til ham (engel), eller ved å inspirere Åpenbaringen Allah villet inn i hans hjerte.

13 Erklæringen til et slikt stort antall av de reneste av skapninger og edleste av mennesker gjør det umulig enten å benekte deres erklæring, eller å forestille seg at de ville enige om å dikte opp slik informasjon, Og dermed formidle til deres folk informasjon som de ikke vet med sikkerhet, eller de ikke trodde på i dets korrekthet med sikkerhet. Dette er spesielt tilfelle, hvis vi vet at de (profeter og budbringere) er de beste skapninger, reneste av sjeler, de mest fornuftige tenkere og sanneste i tale.

14 3. Troen til milliarder av mennesker, og deres tro på Eksistensen av Herren og deres tilbedelse og lydighet til Ham. Spesielt når vi vet med sikkerhet at alle mennesker enstemmig er enige om aksept av vitnesbyrdet til bare én eller to personer som et juridisk krav til dokumentasjon, for ikke å snakke om en gruppe mennesker eller utallige antall mennesker. Samtidig fornuft og instinkt vitner om sannheten av deres tro på Han og hva de sier om Ham samt deres tilbedelse og hengivenhet til Ham.

15 4. Erklæringen av millioner av lærde om Eksistensen av Allah, om Hans Navn og Egenskaper og Hans Herredømme og Evne over alle skapninger. På grunn av alle disse årsakene, tilba de Ham, adlød Ham, de elsket for Hans skyld, og hatet for Hans skyld.

16 Rasjonelle bevis 1. Eksistensen av de ulike universer og de mange kategorier av skapninger bevitner til Eksistensen av deres Skaper Som er Allah Den Allmektige. For ingen andre enn Allah Den Allmektige har hevdet å ha skapt universet og hva det inneholder. Fornuft avviser ideen om at noe kunne komme til eksistens på egen hånd, selv de enkleste ting. Som mat som serveres uten at noen forbereder det, eller et sengetøy forberedt uten at noen forbereder det.

17 Så hva med dette fantastisk utstrakte universet med himmelen og alt som er i dem. Solen, månen, stjernene og planetene - alle er helt forskjellige i volum, masse, avstand og bane.

18 Jorden og alle skapninger den inneholder, menneskene, jinn, og dyr, de ulike arter, helt forskjellige i fargen, språk, deres evner til å resonnere og forstå. Forekomster av edelstener og metaller i ulike farger og bruksområder. Havene og elver. Elvene gjort om til å strømme gjennom jorden og havene gjort til å omgi det. Veksten i trær og planter som produserer et slikt utvalg av frukt, og så mange forskjellige smaker, dufter, egenskaper og bruksområder.

19 2. Tilgjengeligheten av Allahs ord for oss til å lese det, reflektere over det, og dypt reflektere dets betydninger. Dette er et ytterligere bevis for eksistensen av Allah Den Allmektige, siden det kan være verken tale eller ord uten en taler. Dermed beviser Allahs Ord Hans Eksistens. Dette gjelder spesielt når vi vet at den inneholder den mest ubestridelige lovgivning kjent til av menneskeheten og den klokeste formen for regler til det beste for menneskeheten, akkurat som den inneholder det sanneste av vitenskapelige teorier.

20 Alle de mange usynlige saker informert om og de ​​historiske begivenhetene er fortsatt sant. Den lange passering av tiden har ikke forandret dets nytte, i enten tid eller sted, på noen av lovene i Koranen, ingen av de vitenskapelige teoriene har blitt diskreditert, og heller ikke har noen av de tingene om det usynlige som Koranen informert om har blitt motsagt. Frem til nå har ingen enkeltstående historiker vært i stand til imøtegå eller benekte en fortelling eller den minste detalj om dette.

21 Alt slikt fakta gjør det umulig for menneskelig logikk til å tro at det ble forfattet av et menneske, siden dette er utenfor menneskelig evne og kunnskap. Siden det har blitt bevist at det ikke er menneskelig tale, er det da, Talen av Skaperen av alle skapninger og er et bevis på Hans Eksistens, Hans Kunnskap, Hans Evne, og Hans Visdom.

22 3. Eksistensen av et presist program som er synlig i de universelle lover som regulerer alle skapninger og eksistens. Alle levende vesener er underlagt disse reglene, de har ingen mulighet til å unnslippe dem på noen som helst måte. Menneske, for eksempel begynner som en klingende dråpe sæd i livmoren. Så går han gjennom fantastisk faser som ingen andre enn Allah kan skape, til slutt, går han ut av livmoren i form av et menneske. Dette dreier seg om hans skapelse og eksistens. Når det gjelder resten av utviklingsfasen, passerer man gjennom barndom, ungdom, modenhet, alderdom og senilitet.

23 Skapninger andre enn mennesker og dyr, som for eksempel planter, trær og himmellegemene er også underlagt disse universelle lover, de har ingen midler til å avverge eller unnslippe dem. Hadde noen av disse legemene avveket fra kurset (banen) forutbestemt for det, så ville hele universet har blitt tilintetgjort og alt liv ville ha kommet til en slutt. Basert på slike tekstlige og rasjonelle bevis, tror muslimen i Allah Den Allmektige, Hans Herredømme over alt, og i Hans Guddommelighet. På slike konkrete grunnlag av tro, er alle aspekter av muslimens liv formet.


Laste ned ppt "Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim). Abu Hurayra sa at Profeten ( ﷺ ) sa: "Allah har engler som reiser rundt omkring for å finne samlinger av dhikr."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google