Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

AUTORISASJON.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "AUTORISASJON."— Utskrift av presentasjonen:

1 AUTORISASJON

2 AUTORISASJON "Autorisasjon som helsepersonell gir rett til å benytte vedkommende yrkestittel. Personer som ikke har autorisasjon (eller lisens) har ikke rett til å benytte yrkestittelen. Person som ikke har autorisasjon har heller ikke rett til å benytte en tittel som er egnet til å gi inntrykk av at vedkommende har autorisasjon."

3 Person som ikke har autorisasjon kan ikke «late som»

4 Autorisasjon betyr offentlig godkjenning
Autorisasjon betyr offentlig godkjenning. Alt helsepersonell i Norge må ha norsk autorisasjon eller lisens. Autorisasjon er en godkjennelse for å bruke en bestemt yrkestittel, for eksempel ambulansearbeider. Autorisasjonsordningen innebærer at du etter endt utdanning må søke om tillatelse til å utøve yrket ditt. Autorisasjonen viser at du har den faglige og formelle kompetansen som tittelen tilsier.

5 Autorisasjon skal sikre kvalitet i helsevesenet

6 Autorisasjon skal sikre pasientens trygghet og tillit

7 Hvordan får man autorisasjon?
Først gjelder det å fullføre – og bestå – opplæringen. Søkeren må i tillegg være under 75 år og ikke ha vist seg uegnet for yrket. Mennesker med eksamen fra andre land kan også søke om godkjenning på visse vilkår. Søkeren sender søknadsskjemaet til Statens autorisasjonskontor for helsepersonell. Her blir alle søknader behandlet, og søknaden blir godkjent eller avslått. Opplysningene samles i et eget register kalt Helsepersonellregisteret. Du kan finne søknadsskjema på nettsidene til Statens autorisasjonskontor for helsepersonell.

8 Hvilket ansvar har du? Du må utføre arbeidsoppgavene dine forsvarlig og etter de reglene som gjelder. Du må følge med og holde deg oppdatert på den utviklingen som skjer innen faget. Som yrkesutøver må du innse og godta din egen faglige begrensning, slik at du henviser til noen med nødvendig kompetanse for arbeidsoppgaver du selv ikke er skikket til å håndtere

9 Har du kompetanse til å stelle dette såret???

10 Kan man miste autorisasjonen sin?

11 Vanlige årsaker til at man mister autorisasjonen
Statens helsetilsyn kan trekke tilbake autorisasjonen fra helsepersonell når de vurderer det som nødvendig. Dette gjelder personer som ikke lenger kan utføre yrket sitt forsvarlig. Eksempler her kan være egen sykdom, langt fravær fra yrket, bruk av rusmidler, kriminelle handlinger og pliktbrudd. Du kan lese mer om tilbakekalling av autorisasjon i lov om helsepersonell § 5.


Laste ned ppt "AUTORISASJON."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google