Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NTNU/Elkrafts strategiseminar 2017

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NTNU/Elkrafts strategiseminar 2017"— Utskrift av presentasjonen:

1 NTNU/Elkrafts strategiseminar 2017
Innledning om EVU, hvilket tilbud skal vi ha? v/Eivind Solvang

2 Innhold Oversikt over kurs ved Ekraft på Gløshaugen
EVU-kurs i samarbeid med Energi Norge Kalvskinnet: EVU innen elkraft Gjøvik: Videreutdanning innen elkraft Initiativ fra Norsk Vannkraftsenter (NVKS) Politikk for eksternt finansiert etter- og videreutdanning ved NTNU 2016 – 2020 (Vedtatt av rektor ) Visjon for NTNUs EVU-virksomhet Noen utdrag fra "Politikk for eksternt finansiert etter- og videreutdanning ved NTNU 2016 – 2020" NTNUs kurs og program­portefølje for EVU (tilbud på tre nivåer) Hvilket tilbud skal vi ha?

3 Oversikt over kurs ved Elkraft på Gløshaugen (aktive kurs med rød skrift)
ET6000: Lysteknikk ET6001: Nettplanlegging under nye rammebetingelser Opphav til ELK-10 og ELK-11 Opphav til ET6004 og ET6008 ET6002: Tilstandskontroll av høyspenningskomponenter Opphav til ELK-30 ET6003: Produksjonsplanlegging i vannkraftbaserte system ET6004: Leveringskvalitet i kraftnett - Praktisk håndtering i lys av nye forskrifter og standarder ET6005: Optimalt vedlikehold av vannkraftverk ET6006: Utendørs miljøbelysning ET6007: EMC, Elektromagnetisk sameksistens i Jernbaneanlegg ET6008: Risikobasert vedlikehold og fornyelse av kraftnett ET6010: Fremtidens elektriske energisystem (smartgrid)

4 EVU-kurs i samarbeid med Energi Norge
Har omfattet ET6001, ET6004, ET6005 og ET6008 Markedsføres av Energi Norge Inngår i resultatspredningen fra FoU-prosjekter i regi av Energi Norge To-ukers eksamensrettet kurs på sivilingeniør-/MSc-nivå Forkunnskap: Sivil-/ingeniørkompetanse, ev. teknisk fagskole med relevant praksis Avsluttes med (frivillig) (hjemme)eksamen som gir 7,5 studiepoeng ved NTNU Anvendelsesorientert, men med nødvendig grunnleggende kunnskap Undervisningsform Forelesninger med øvinger Prosjektoppgave som utføres mellom forelesningsukene (teller 30 %) Gjesteforelesninger Kurskompendium / materialsamling Arrangeres av NTNU Institutt for elkraftteknikk og NTNU Videre (i nært samarbeid med SINTEF Energi og aktører i bransjen)

5

6 Kalvskinnet: EVU innen elkraft
Delaktig i to EVU tilbud innen Elektro "Norsk Industri"-løpet: en 3-årig 120-sp desentralisert ingeniør-utdanning som Maskin, Kjemi, Elektro og Bygg på tidligere HIST har samarbeidet om (som nå nylig utgår) YFL (yrkesfaglærerutdanning): Elektro omfatter elektriske maskiner, elektriske anlegg (lav og høgsp. installasjoner), elektro maskinlab. og grunnleggende elektrisitetslære.

7 Gjøvik: Videreutdanning innen elkraft
Utdanningen er et samarbeid mellom NTNU, Høgskolen i Østfold og Karlstads Universitet Studiet er beregnet på de som har en 3-årig ingeniørutdanning innen elektronikk eller tilsvarende, men ikke fordypning innen elkraft (studiet tilbys nå som deltidsstudium over 1,5 år) Studiet vil hovedsaklig være nettbasert, men med en del samlinger som blant annet inkluderer laboratorieøvelser Enkeltfag som blir gitt gjennom studiet Grunnlag, trefase/maskiner og trafo Reguleringsteknikk med PLS og robotprogrammering Elektriske anlegg og høyspenningsteknikk Kraftelektronikk og relevern En avsluttende bacheloroppgave i en energibedrift gir en utfyllende praksis til teorifagene

8 Initiativ fra Norsk Vannkraftsenter (NVKS) (samarbeid elektro-maskin-bygg ved NTNU)
Fleksibel mastergrad innen vannkraftteknologi Bedriftsinterne kurs – et alternativ? Mulighet for nettbaserte løsninger? Vurderer bl.a. følgende muligheter Prosjektledelse + vannkraftteknologi Økonomi + vannkraftteknologi Forvaltning + vannkraftteknologi NTNU – seksjon for etter- og videreutdanning er forespurt om innspill til nevnte temaer (svar foreligger)

9

10 Visjon for NTNUs EVU-virksomhet
NTNU er det beste og mest attraktive universitet for videreutdanning i Norge. NTNU har tette koblinger til arbeidslivet og bidrar til å skape et grunnlag for et konkurransedyktig norsk arbeidsliv samt til å løse globale utfordringer. NTNU samarbeider med velrennomerte universiteter internasjonalt. NTNUs EVU er forskningsbasert. Med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, faglige bredde og tverrfaglige kompetanse til å møte de store, sammensatte utfordringene Norge og verdenssamfunnet står overfor gir NTNU et unikt, tverrfaglig EVU-tilbud tilpasset arbeids­livets behov. NTNUs EVU-virksomhet er preget av høy kvalitet og leveres på en måte som gjør det mulig å kombinere utdanning med en yrkeskarriere. NTNU er ledende på å ta i bruk teknologistøttede undervisningsformer. EVU-virksomheten styrker NTNUs omdømme. Den er organisert på en måte som profilerer NTNU og samtidig gjør det attraktivt for NTNUs ulike fagmiljøer å engasjere seg. NTNU tiltrekker seg toneangivende internasjonale konferanser innenfor naturviten­skap, teknologi, helse, lærerutdanning, samfunnsfag og humaniora.

11 Noen utdrag fra "Politikk for eksternt finansiert etter- og videreutdanning ved NTNU 2016 – 2020"
Alle fakulteter ved NTNU må tilby EVU, og de må samarbeide om tverrfaglige EVU-tiltak EVU inngår i den ordinære virksomheten ved NTNU. Det innebærer at EVU-virksomhet skal inkluderes i de faste oppgavene ved fakultet og institutt NTNU skal øke sitt omfang av videreutdanning Et EVU-kurs er forankret hos det institutt hvor emneansvarlig er tilsatt. Instituttet er ansvarlig for innhold, gjennomføring og kvalitetssikring av kurset NTNU kan inngå samarbeid med eksterne aktører for utvikling og gjennomføring av EVU NTNU skal velge samarbeidspartnere for etterutdanning med komplementær kompetanse og som kan bidra til å styrke NTNUs omdømme

12 NTNUs kurs og program­portefølje for EVU har et tilbud på tre nivåer
Masterprogrammer er egne studieprogram som leder frem til en mastergrad. En mastergrad basert på videreutdanning er som oftest erfaringsbasert. Kurs er et frittstående enkeltkurs EVU fagprogram er en serie eller samling av kurs mot en bestemt målgruppe og/eller innenfor et avgrenset fagområde som normalt går på tvers av institutt eller fakultet.

13 Hvilket tilbud skal vi ha?
NTNU har forventninger til oss Energibransjen har forventninger til oss Vi har gjennomført mange kurs (med gjennomgående god tilbakemelding fra deltakerne) Det er ressurskrevende å utvikle og gjennomføre kurs Selv om bransjen er positive og faktisk etterspør kurs er det ikke gitt at vi får mange nok deltakere Vi er generelt avhengig av samarbeid med eksterne forelesere


Laste ned ppt "NTNU/Elkrafts strategiseminar 2017"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google