Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Trond Jære Samfunnsengasjert innbygger – hobbypolitiker – pasient. Innlegget er tanker og meninger på fritt grunnlag, ment som et innspill til dere.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Trond Jære Samfunnsengasjert innbygger – hobbypolitiker – pasient. Innlegget er tanker og meninger på fritt grunnlag, ment som et innspill til dere."— Utskrift av presentasjonen:

1 Trond Jære Samfunnsengasjert innbygger – hobbypolitiker – pasient. Innlegget er tanker og meninger på fritt grunnlag, ment som et innspill til dere.

2 Hva diskuterer vi – egentlig? Helsepolitikk med fokus på pasienten? eller også.. +næringspolitikk +distriktspolitikk +status og prestisje

3 Organisering Er helseforetakenes tautrekking helsefarlig? Er det et signal på at organisasjonen trenger en gjennomgang – på nytt? Kan en 3-nivå modell med statlig, regionalt og kommunalt ansvar med et forpliktende samarbeid være løsningen?

4 Bruk pengene riktig Bruk pengene på helse og behandling, mindre på bygninger og administrasjon 3 nivå: 1: sykehjem, HPO og omsorg for funksjonshemmede - kommunens hovedansvar 2: Legevakt og medisinske senter - regionalt hovedansvar 3: Sykehusdrift med landsdekkende spesialistfunksjoner – statens hovedansvar.

5 Tenke nytt En del lokalsykehus må få andre og ”lettere” oppgaver. Et godt utbygd helsevesen med vekt på kvalitet og tillit, hvor profesjonelle legevaktsentraler og en velfungerende ambulansetjeneste gir trygghet og tidsmessig ”nærhet”.

6 Helseforlik Vi opplever nå at det inngås klimaforlik og vi gjør det av ren nødvendighet (frykt) Kan vi klare et tilsvarende helseforlik der prestisje (lokalisering, arbeidsplasser og distriktspolitikk) legges til side, der behandling - rehabilitering - pleie blir viktig. Kvaliteten på behandlingen må settes i sentrum, hvor det skjer er sekundært.

7 Felles legevakt for 40.000 innbyggere Adresseavisen 03.05.2008 Stor belastning på leger i småkommuner gjør at Værnes-regionens rundt 40.000 innbyggere kan få felles legevakt. ”Det vil kanskje koste mer i beredskapsutgifter til legene hvis de skal dekke flere kommuner. Vi må trolig også yte mer i reisegodtgjørelse for legene, og det må nok ansettes flere i støttefunksjoner” Hun mener likevel tiden er inne for å utvikle legevaktordningen. Et sterkere fagmiljø er noe av det legevakten i Stjørdal ønsker seg. ”Med større område å dekke får vi mer trening og en enda mer profesjonell legevakt med større faglig utbytte, sier leder ved legevakten i Stjørdal”

8 OPPSUMMERT Nærhet til eget bosted betyr noe ved alderdom og pleietrengende kronisk syke Fastleger bør ha tilhold i et fagmiljø, kommunalt eller interkommunalt Ellers er regelen når vi blir syke; Vi ønsker best mulig hjelp som oppnås best på større sykehus med spesialistfunksjoner. ”Soria moria” som freder alle lokalsykehus i utgangspunktet, er et stort feilgrep!

9 Det e itj nå som kjæm tå se sjøl Kan brukerutvalgene bidra?

10 Hvor ambisiøs skal vi være? Uansett organisering og samhandlingsnivå så har livet en fatal utgang. Det viktige er at vi kan gjøre ventetiden så lang og innholdsrik som mulig.


Laste ned ppt "Trond Jære Samfunnsengasjert innbygger – hobbypolitiker – pasient. Innlegget er tanker og meninger på fritt grunnlag, ment som et innspill til dere."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google