Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Voksne som rollemodeller for barn. Helga Hope.. TILHØRIGHET Mennesket og flokken ! Per Fugeli Hvordan mennesket blir skapt i samspillet med fellesskapet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Voksne som rollemodeller for barn. Helga Hope.. TILHØRIGHET Mennesket og flokken ! Per Fugeli Hvordan mennesket blir skapt i samspillet med fellesskapet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Voksne som rollemodeller for barn. Helga Hope.

2 TILHØRIGHET Mennesket og flokken ! Per Fugeli Hvordan mennesket blir skapt i samspillet med fellesskapet Forsking Trondheim.

3 Speilingsteori. Georg Herbert Mead 1934 med sin speilingsteori.

4 Hvilken betydning har denne måten å tenke på å si for måten vi møter barn på ? Er det bare de voksne som speiler barn, eller speiler barna de voksne? Hvor oppmerksomme er vi på det barna forsøker å fomidle til oss ? Praksishistorie.

5

6 Sendt fra min iPad

7

8 ABC for Love Pnina Klein Den voksnes væremåte er avgjørende for barnets utvikling og læring. Klein formidler at barn må møtes med kjærlighet (love) for å kunne lære. ABC for love er en beskrivelse av hva denne kjærligheten består av. Hun deler ABC inn i 6 deler:

9 Fysisk nærhet Turtaking Øyenkontakt Snakke med ( møte barnet på følelser) Smil Dele glede

10 Hvordan sette grenser for barn ? Forutsigbarhet og gode rutiner er en god basis for grensesetting. Med økende alder og modenhet vil barnets medbestemmelse i stadig større grad bli en del av samhandlingen mellom barnet og den voksne i barnehagen. (Sommer 2008)

11 Samarbeid Inkludering

12 Er det noe dere som foreldre kan bidra med slik at alle barn i deres barnehage/ skole kan være en del av fellesskapet ?


Laste ned ppt "Voksne som rollemodeller for barn. Helga Hope.. TILHØRIGHET Mennesket og flokken ! Per Fugeli Hvordan mennesket blir skapt i samspillet med fellesskapet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google