Kulturnett MR http://mr.kulturnett.no Digitalt fortalt og Kulturminneløypa ved Jan Aakvik http://mr.kulturnett.no http://df.kulturnett.no http://loype.kulturminneaaret2009.no.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
MILJØKOMMUNE.NO Nettbasert veileder for kommunale saksbehandlere innen planlegging og miljøforvaltning.
Advertisements

Forside/oversikt Fag / tema Samfunnsfag, Norsk, Engelsk Trinn 5. trinn
Lokalarkiv i folkebiblioteka - Skanning av kommunestyreprotokollar v. Arnt Ola Fidjestøl.
Kultur- og naturreise Krigsminnelandskap Troms - formidling av kulturminner Lars Rogstad facebook.com/KNreise.
Et hjelpemiddel for å lage litteraturlister/kildelister.
Opprett avansert nyhetsbrev Oppgave: Opprette et nyhetsbrev med flere underliggende sider. Underliggende sider vil vises med tittel, ingress og ingressbilde.
Forskning.no: Erfaringer med et emnekart-basert nettsted Rådgiver Jon Solberg Norges forskningsråd.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov 2011.
Opprett enkelt nyhetsbrev Oppgave: Opprette et enkelt selvstendig nyhetsbrev uten link til undersider. All tekst som skal presenteres skal ligge på samme.
Digital langtidslagring og formidling
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Geir Utmo, Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane
Tankesmia Medieanalyse for Helse Nordmøre og Romsdal 19. Februar 2008.
Informasjonskompetanse + smarte tips & triks….
Gjenbruk av offentlig informasjon 16 januar 2009 Vindern, Oslo Michael Borge Daglig leder tellUs.
Oppdatere innstillinger for profil og personvern Trykk deretter F5, eller klikk Lysbildefremvisning > Fra begynnelsen for å starte kurset. Klikk Aktiver.
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Samling i kurs om sosiale medier Trondheim 26/3 – 2010 Anders Olsson – ABM-utvikling.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •Epost •PPS •Studentweb •Its learning.
Go`Supervisor 2010.
B IBLIOTEKSKURS 2 INFORMASJONSSØK KILDEKRITIKK. ATEKST Du finner ATEKST i Fronter eller på bibliotekets forside. Kun datamaskiner på skolen har tilgang.
Kulturnett som arena for arkivformidling
Lars OpdalHøgskolen i Buskerud Hvorfor Google? ”Jeg lurer på hva som egentlig er bra med en søkemaskin på Internett som kommer tilbake med
Fagforbundets barneby i Angola er åpnet
Rita Lucia Endresen. Medlem NFU´s Landsstyre Den første person med utviklingshemming som er medlem i Landsstyret i egen organisasjon.
Godt verktøy er halve jobben
BIBSYS Brage. BIBSYS Brage – kort fortalt BIBSYS Brage gjør det lett å publisere og formidle institusjonens forsknings- og studentarbeider. Hver institusjon.
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet.
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Strategier for gjenbruk av kulturinformasjon fra arkiv, bibliotek og museer Tone.
Kristine Johansen Hamar IL - svømmegruppa
Evaluering Kurs i utdanningsprogram våren 2013 Karriereenhetene i Oslo 4-5. juni 2013.
Skriv ett eller flere søkeord:
Kursopplegg for KlubbenOnline Kursmateriellet er laget av Runar Sveen, Akershus IK November 2000.
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Medieanalyser Helse Midt- Norge Oppsummering
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov 2008 (Klikk for å komme til neste side)
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet Epost PPS NEL Studentweb Its learning.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet august Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på ditt studium Epost Studentweb Its learning.
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Agenda Velkommen til nye medlemmer!
Nytt kursadministrasjonsverktøy. Internettsidene for potensiell deltager.
Ansvarsfordeling og samarbeid mellom fylkes- og lokalforeninger Innspill på parallellsesjon på ledermøte NPF jan 2012.
Veien videre med Ung:leder prosjektet? Hva Hva skjer i 2012 sentralt? - Søknad inne hos Gjensidigestiftelsen om 3 nye år med støtte - Vi ønsker å starte.
Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO
Undersøkelse om undervisningsmateriell for psykisk helse
Ny PORTAL for fylkeskommunene Agenda
Struktur Nå Internett Uavhengig systemer bygd opp over tid.
Grunnkurs i webpublisering
Og.
Bruk av kart og steder i Reunion Registrering av stedsnavn Endringer av stedsnavn gjennom tiden Redigere stedsnavn Finne steder på kart Personens eget.
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
VALGFORUM MEDLEMSFORUM FOR VALGADMINISTRASJONEN I KOMMUNENE OG FYLKESKOMMUNENE.
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Hva viser årets barometer? Ole Petter Pedersen, 25. juni 2015.
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
Enkeltemnesiden Omlegging og resultater Hege Svanes, april 2015.
Fagskolen i 2012 Norges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles Ivar Lien.
Lions hjemmeside Slik legger du som hjemmeside- redaktør ut en enkel artikkel Medlemsregistret.
Ungdomstrinn i utvikling 1. samling i pulje 4 for skoleeiere og skoleledere Internett:
Redaksjonen av Kulturnett Norge er lagt til: Kulturnett.no - kunnskap og opplevelse til alle Lars Egeland, avdelingsdirektør, ABM-utvikling Kultur på nett.
Kandidatundersøkelsen 2013 og Studiebarometeret Merethe Westberg Cummings, Karrieresenteret.
Kultur- og naturreise: «Å synliggjøre det usynlige» Reidar Gjersvik Kulturrådet.
Læringsnettverk for kommuner
-som verktøy i BK-arbeid
Ny tilskuddsordning for fagskoleutdanning
Tilbakemeldinger fra deltakere på
Privatarkivkonferansen Marie Nicolaisen
Lær å oppdatere kontaktinformasjonen din i kontaktregisteret
NTAF Etterutdanningskurs
Utskrift av presentasjonen:

Kulturnett MR http://mr.kulturnett.no Digitalt fortalt og Kulturminneløypa ved Jan Aakvik http://mr.kulturnett.no http://df.kulturnett.no http://loype.kulturminneaaret2009.no http://www.ikamr.no http://mr.kulturnett.no

Vårt mål har vært å bli like god som Sogn og Fjordane på formidling gjennom artikler på nett! Stort ønske om å bygge opp et Kulturhistorisk Leksikon på linje med S&F Dvs. over 1500 artikler

Hva gjorde vi med artikkelproduksjon i KL? Starta opp artikkelproduksjon juni 2007 Begynte i det små. Sendte ut et brev med invitasjon til ABM institusjoner i M&R, sogelag osv.

Hvor skulle innholdet komme fra? Artikler fra og til Kulturavdelinga i fylket Artikler fra og til kommuner Artikler fra sogelag, kulturinstitusjoner, organisasjoner og personer Artikler fra ABM institusjoner Artikler fra og til reiselivsorganisasjoner Artikler til aviser, kanskje fra aviser

Hvem var vanskelig å få på banen? Sogelag Kulturinstitusjoner Organisasjoner Museum Arkiv Privatpersoner

Så kom Stiftinga Sunnmøre Museum og Romsdalsmuseet tok kontakt for å få kurs. Etter hvert har vi kurset alle ABM institusjoner i DF. Vi har sendt ut invitasjon til alle folkebibliotek og sogelag

Hvorfor en plutselig suksess? Desentralisert modell Alle kan legge inn En person ved hvert museum har utvidet ansvar og rettigheter til å endre/rette Nasjonal database som er søkbar Verktøy som er enkelt i bruk og en belaster ikke eget system Enkelt å knytte egen hjemmeside opp mot DF artikler

Spørsmål som dukket opp: Bruker vi mye tid på å administrere Digitalt fortalt? Bruker vi mye tid på å holde kurs? Hva med kvaliteten på Digitale fortellinger? Blir det færre treff på egen hjemmeside? Tar dette tid som kunne vært brukt på andre gjøremål?

Ikke så mye tid som vi hadde forventet på administrasjon. Kurs har bare vært med på å knytte kontakter og gode nettverk med felles mål. Kvaliteten på fortellingene har vært meget høy! Flere personer går direkte til Digitalt fortalt istedenfor å gå innom f.eks mnd. kulturminne på vår nettside Likevel økte besøket på nettsiden totalt sett! Verktøyet tar ikke tid, men skriveprosessen gjør

Hvordan har så Kulturnett Møre og Romsdal og IKA Møre og Romsdal benyttet seg av Digitalt fortalt. IKA MR har lagt ingressen til fortelling på sin forside. Deretter klikker en på les mer og blir sendt til Df. Luftas rotter har 435 treff til nå! IKA MR har pr i dag 11 fortellinger i Df.

Månedens kulturminne! Til orientering! Månedens kulturminne for august i Kulturminneåret 2009 på Kulturnett Møre og Romsdal er en artikkel om: Stenvikhula, Averøy kommune. Forfatter er Ragnar Orten Lie hos Kulturavdelinga. Hvis Averøy kommune ønsker å ta artikkelen inn på egen nettside så kan dere benytte denne linken: http://df.kulturnett.no/show_single.aspx?art_id=112847&fylke_nr=1500 Husk å henvise til forfatter og Kulturnett. Kulturnett Møre og Romsdal har også et ønske om at det sendes ut en mail, om Månedens kulturminne, til alle ansatte og skuler (vet det er skoleferie). Vi har høstet god erfaring med slik kulturformidling i andre kommuner. I Digitalt fortalt ligger det 9 artikler om kulturminner og kulturhistorier frå Averøy kommune. De kan dere se her: http://df.kulturnett.no eller direkte alle Averøy sine http://df.kulturnett.no/show_list.aspx?sql=LOWER(kl_kommune.kommune)+LIKE+'%25aver%c3%b8y%25'&sokpaa=Averøy' Fortsatt god sommer!

Kulturnett MR har hatt månedens kulturminne på egen nettside siden 2005. Kommunene tar inn mnd. kulturminne på sin nettside. Vi ber om at mailen går til skoler og ansatte. Lokalaviser har ofte samme artikkelen i sine utgaver. Haram kommune har gått steget videre og plukker en artikkel fra Df hver mnd. og legger den i egen nettløsning. Blir presentert som mnd. kulturminne i Kulturminneåret 2009.

Er det noen arkiv som har tatt i bruk Digitalt fortalt? Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane Oslo byarkiv Opplandsarkivet avd. Maihaugen Ski lokalhistoriske arkiv IKA Vest-Agder IKA Møre og Romsdal Statsarkivet i Bergen Arkiv i Nordland Eiker Arkiv Riksarkivet Fylkesarkivet i Oppland KomMA Kompetansesenter for Museum og Arkiv FylkesFOTOarkivet i Møre og Romsdal Folkemusikkarkivet for Møre og Romsdal Østfold fylkes billedarkiv-Østfoldmuseet Misjonsarkivet, Misjonshøgskulen

Kulturminneløypa http://loype.kulturminneaaret2009.no Sekretariatet for kulturminneåret har ansvaret Enkle verktøy Google kart Det er Kulturavdelinga i MR fylke som fronter kulturminneløypa opp mot kommunene og organisasjoner IKA MR eller Kulturnett MR har ikke benyttet seg av kulturminneløypa Skulle i utgangspunktet være en kobling til Df artiklene 158 kulturminneløyper til nå Stor variasjon i emner Her er både lokale og nasjonale løyper Eks. nasjonal løype er Norsk kulturarvs kulturminner merket Olavsrosa. Eks. lokal løype er gjen reisningsbyen i Molde

Takk for oppmerksomheten! jan.aakvik@ikamr.no Gi ditt arkiv et ansikt!