Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

BIBSYS Brage. BIBSYS Brage – kort fortalt BIBSYS Brage gjør det lett å publisere og formidle institusjonens forsknings- og studentarbeider. Hver institusjon.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "BIBSYS Brage. BIBSYS Brage – kort fortalt BIBSYS Brage gjør det lett å publisere og formidle institusjonens forsknings- og studentarbeider. Hver institusjon."— Utskrift av presentasjonen:

1 BIBSYS Brage

2 BIBSYS Brage – kort fortalt BIBSYS Brage gjør det lett å publisere og formidle institusjonens forsknings- og studentarbeider. Hver institusjon som har tilgang til BIBSYS Brage har sitt eget institusjonelle arkiv. Flere av institusjonene som finansierer forskning, krever åpen tilgang som en forutsetning for å tildele forskningsmidler.

3 BIBSYS Brage – søking BIBSYS Brage har et innebygd søkesystem som er enkelt å bruke. Innholdet i publiseringsarkivene blir høstet av NORA (Norwegian Open Research Archives). Google indekserer innholdet. Dermed når en ut til hele verden på en enkel måte.

4 BIBSYS Brage – tilgjengeliggjøring Åpen tilgang til vitenskapelige resultater er viktig for forskningens synlighet. Studier viser at antallet siteringer av en vitenskapelig artikkel øker med mellom to og fem ganger når den er åpent tilgjengelig.

5 BIBSYS står for all drift og garanterer høy oppetid og ytelse. BIBSYS sørger for backup av både database (metadata) og filsystem (fulltekstdokumentene) hver ukedag, med mulighet for å finne tidligere versjoner. Det eneste institusjonen trenger er en nettleser med nettilgang. BIBSYS Brage - Drift

6 Institusjonstilpasninger Institusjonslogo Arkivet kan enkelt tilpasses institusjonens grafiske profil

7 Institusjonstilpasninger Tilpasset grafisk profil Tilpassede farger og fonter

8 Institusjonstilpasninger Tilpasset grafisk profil Tilpasset velkomsttekst

9 Hovedsiden Arkivets enheter Nyhetsstrøm Meny for enkel gjenfinning

10 Gjenfinning - avansert søk - Avgrensing på enhet/samling - Bruk av boolske operatorer - Presiser søket med valg av søkeindeks

11 Gjenfinning – naviger i emner Norsk inndeling av vitenskapsdisipliner

12 Gjenfinning – bla i arkivet Bla i arkivet basert på: • Forfatter • Tittel • Dato • Emneord • Dokumenttype

13 Postvisning – enkel tilgang til dokumentet Lenke til fulltekst- dokumentet Unike stabile identifikatorer

14 Enkel administrering Brukere Innførsler Enheter Arbeidsflyter Samlinger Rettigheter Verktøy for å administrere:

15 Enkle registreringsskjermer Enkelt å gå frem og tilbake mellom de ulike trinnene i registreringen Enkle og oversiktlige registreringsfelter og nedtrekksmenyer

16 Ønsker du mer informasjon om institusjonelle arkiv og hva BIBSYS kan tilby? Ta kontakt med en av oss på stand eller send en e-post til BIBSYS Brukerstøtte (support@bibsys.no)


Laste ned ppt "BIBSYS Brage. BIBSYS Brage – kort fortalt BIBSYS Brage gjør det lett å publisere og formidle institusjonens forsknings- og studentarbeider. Hver institusjon."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google