Månedsplan for mars 2015 avd. GRØNN

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements


De dårige følelsene. Veiene ut..
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Plan for Strålen 5
Evaluering av oktober på blå
VELKOMMEN TIL ROGNAN BARNEHAGE
Kapittel 5 Ekteparet Alfaro spiser meksikansk middag.
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
M ÅNEDSEVALUERING MAI Sommeren er kommet! Håper den varer lenge! Vi nyter dagene ute med vannlek, leting etter insekter og lek og moro. I mai har vi vært.
Ordentlig Julekort.
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
God morgen.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
O PPGAVE 20 Side Å KJENNE ( SEG ) IGJEN 1. Tror du de vil kjenne meg igjen etter at jeg har farget håret? 2. Han hadde gått seg vill. Han kjente.
M ÅNEDSEVALUERING MARS I mars har vi gjort mye spennende. Studenten Tonje har vært hos oss. Hun har hatt fokus på fysisk fostring og RLE. Hun har hatt.
Evaluering av november på Blå avdeling:
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til.
Faren til Ariel leter etter Ariel
Hvilke familietilbud trenger de yngste
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
VELKOMMEN TIL ROGNAN BARNEHAGE StorsiaSmåsia.  Blå:  Rød:  Gul:  Grønn:  Felles PERSONALET Gretha Lise Lisbeth Brit Oddrun Kristine Hilde Nina Si.
Halvårsplan for Ekornbarna Der lek og læring går hånd i hånd
Og.
Besøk på Beracah barnehjem som ligger i Kerala i India
Månedsbrev for Froskene – Mars 2015
KARNEVAL
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Blåbærtua MÅNEDSRAPPORT FOR FEBRUAR HVA HAR VI GJORT I FEBRUAR? Telefon: Mobil: Den store begivenheten i februar var vel.
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Kapittel 43 Emilio forteller om tradisjoner
Avdeling: Gul Tema: Luft og påske.
Månedsplan for Froskene – Februar 2015
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Særlig fokus på vår avdeling Tilvenning og tilknytning – Trygghet, omsorg og nærhet Relasjoner – Mellom barn-voksne og barn-barn Lek, begynnende samspill/rollelek.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS MARS 2016 Så er vårmåneden endelig her! Det er godt å vite at vi går lysere, og forhåpentligvis varmere tider i møte. Dersom man.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
Uke mars Uke mars Verdiord: Tålmodighet.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
Oktober måned med hovedfokus på høsten og barn i andre land har vi nå lagt bak oss. Vi har studert hva som skjer i naturen om høsten- vinden som har tatt.
Mai på Pytten Da har vi alt kommet til mai- måned, og vi legger bak oss en tid med mye aktiviteter i barnehagen. Vi har feiret påske i barnehagen, med.
Mars på Dinglebein Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Aprilnytt! Hva gjorde vi i Mars: Månedens Jubilanter:
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Mars på Pytten Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Blåbærtua MÅNEDSRAPPORT FOR APRIL Hva har vi gjort i mai?
April på Pytten Tiden som gikk:
Sommermåneder på Pytten
Marsnytt Vi tar farvel med vinteren og ønsker våren velkommen!
Det var en gang en liten skilpadde.
Februarnytt! Dinglebein Så var vi kommet til februar måned.
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Hva er viktig for oss i Sommerly når julen er her ?
MARS I februar har vi startet opp med en time i gymsalen for 3 og 4 åringene. Dette er noe vi opplever at barna synes er veldig kjekt og vi ser at barna.
Juni Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Uke/ frukt 4.
Periodeplan for Januar 2019
Månedsbrev for januar og februar
MatMedSmak.
PERIODEPLAN FOR MARS 2019 UKE MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 1
Periodeplan for mai MANDAG (matboks) TIRSDAG ONSDAG
PERIODEPLAN FOR FEBRUAR 2019
BARNEHAGEDAGEN 12. MARS «Jeg lurer på……..»
Samarbeider med Kløver fra uke 26.
Utskrift av presentasjonen:

Månedsplan for mars 2015 avd. GRØNN

Forandringer på Grønn Dette blir den siste måneden for Iren og meg som ledere på Grønn. Etter påske kommer en ny leder; Aase Synnøve Ruud. Hun er utdannet barnehagelærer, har jobbet på Rød og kommer nå tilbake etter en barselpermisjon. Hun kommer til å jobbe i full stilling. Det blir bra! Kristine fortsetter 100% i den ene assistentstillingen, og Iren og Unni deler den andre  Jeg flytter over til Gul. Det er lenge siden jeg har jobbet med store barn så det blir spennende. Jeg vil benytte anledningen til å takke for meg på Grønn. Det har vært noen fine måneder; nydelige barn og hyggelige foreldre. Tusen takk!! Jeg vil også komme til å savne miljøet blant personalet på Lillehuset, og spesielt samarbeidet med Iren. Vi har delt ped.lederstilling i noen år nå og har hatt det veldig fint. Men ingenting varer evig …. Forandringer er forandringer, -og det gir jo også nye muligheter  Etter påske vil det også komme et nytt barn på gruppa; lille Josefine. Håper hun vil få det fint hos oss  Torunn 

Tilbakeblikk på februar Ett av temaene var LYD, og vi laget våre egne instrumenter: - og vi spilte på ferdige instrumenter:

Kunst, kultur og kreativitet : Barna skal selv få uttrykke seg estetisk.

Karnevalet er en av barnehagens største fester

Mat i barnehagen Siden begynnelsen av februar har vi hatt et prøveprosjekt med å få tilkjørt varmmat fra barnehagematen.no to dager i uka. Dere kan selv gå inn å se på siden. Denne ordningen vil vare frem til midten av mars. Etter dette vil vi gå ned til èn dag i uka. Så vil vi evaluere tilbudet videre etter påskeferien. I tillegg til varmmatdagene, har vi fortsatt servert havregrøt en dag, og vi har hatt salatbuffè en dag. I det siste har det vært mye fokus på barnehagemat i mediene, som mange av dere sikkert har fått med dere. Vi synes vi er på god vei til et allsidig og sundt kosthold med mye fokus på frukt og grønnsaker. For det nye barnehageåret 2015/16 vil vi nok ha enda klarere retningslinjer for sundt kosthold i barnehagen, og muligens strengere krav til matpakker og kos ved bursdagsfeiringer osv… Iren Iren

Vektlagt fagområde: Natur, miljø og teknikk MÅL : Barna skal få varierte opplevelser og aktiviteter i naturen, bli kjent med og få forståelse for hva naturen inneholder. Gi barna erfaringer med teknikk i lek og hverdagsliv. Nå i mars kan vi få den første smaken av vår. Snø og is smelter bort, og sola begynner å varme. Hva kan vi oppdage da? Vi vil så frø – hva skjer da? La oss undre oss over naturens endringer fra vinter til vår…….!! I barnehagens årsplan står det at vi skal ha ”luft og ild” som tema i mars. Ild er kanskje litt vanskelig å eksperimentere med for denne aldergruppen, men hva er luft og hva bruker vi luft til? Torunn

Vektlagt fagområde: Kunst, kultur og kreativitet MÅL: Barna skal få oppleve kunst og kultur, og selv få uttrykke seg estetisk. Det blir naturlig å knytte formingsaktivitetene opp mot vår og påske. Vi har tradisjon for å lage påskepynt i barnehagen. Gul, grønn og lilla er fargene, og det blir maling og liming. Torunn

TEGN-TIL-TALE

Snakkepakkesamling: ”Prinsessen på erten” Den lille dukkefamilien blir kongelige denne måneden, med små gullkroner av glanspapir. En prinsesse gikk hjemmefra en morgen i mars. Hele formiddagen spaserte hun i det deilige, varme solskinnet. Om ettermiddagen ble det kjøligere. På kvelden ble det mørkere, været skiftet, det startet å regne, det lynet og tordnet. Natten kom med måne og stjerner. Det ble kaldt, prinsessen som hadde vært varm og tørr tidligere, frøs og ble våt. Plutselig så hun et lys mellom trærne. Et fremmed slott. I slottet bodde en prins med mammaen og pappaen sin, - dronningen og kongen. Prinsessen fikk overnatte. For å finne ut om hun var ekte prinsesse, ble en ert lagt under mange madrasser. Dronningen redde en seng med madrasser i forskjellige farger og mønstre, stripete, prikkete, rutete og blomstrete. Prinsessen trodde sengen var myk, men den var hard. Hun lå øverst, en ert lå nederst. Hun sov ikke godt, men dårlig, hun var ikke falsk, men en ekte prinsesse. Mange ord læres rundt tid: Dag/natt, morgen/kveld. Torunn

Hva vil vi gjøre på Grønn? Vår og påske Prinsessen på erten Så karse Plukke hestehov Undre oss over naturens endringer fra vinter til vår Eksperimentere med luft Påskeverksted Samlinger med påsken som tema Viktige dager i mars: 11.: Bhg.dagen – vi inviterer på suppe ved bålplassen bak huset Uke 16 og 17: Foreldresamtaler 26.: Vi inviterer til påskefrokost 27.: Gul fest – alle kler på seg noe gult og/eller grønt 30. og 31.: Bhg stengt

– husk matpakke + drikke Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 2. Måltid: Havregrøt ”Prinsessen på erten” 3. Måltid: Kjøttkaker m brun saus, kokte poteter og stuet kål Eksperimentere med luft 4. Matpakkedag – husk matpakke + drikke 5. Måltid: Salatbuffè 6. Måltid: Ovnsbakt fiskefilet m fiskesaus, kokt potet og gr.saker GRØNN inviterer til fellessamling 9. 10. Måltid: Stroganofgryte m potetmos og gr.saker Bake rundstykker Barnehagedagen - Se egen invitasjon 11. 12. Måltid: Brødmat Lage såpeboblebilde 16. Måltid: Påskesamling 17. Lage påskepynt 18. 19. 20. BLÅ inviterer til fellessamling 23. 24. 25. 26. Vi inviterer til PÅSKEFROKOST! 27. Varmmat GUL FEST Vi ønsker alle en GOD PÅSKE  Vi starter opp igjen 7.april.