Bruk av geometrityper Eller: I applikasjonsskjema skriver vi:

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Senterpartiet Vi tar hele Norge i bruk.
Advertisements

Kjøpte produkter - Rabatter - Budsjett 3 moduler som er integrert i SuperOffice Påfølgende bilder vil vise en enkel forklaring og noen skjermdumper om.
TUNGT OG ENSFORMIG ARBEID
Mål og bakgrunn for MLC Haakon Storhaug. Bakgrunn for MLC •Siden 1920 har ILO utviklet over 30 konvensjoner og samme antall rekommandasjoner for å regulere.
Programvare for nisje SMS
Nyhetsfôring med RSS ALEPH brukermøte 2006
Standardisering – hva skjer?
Hvorfor mister vi gjester?
Kontroll av vektordata
Målinger generelt •I et moderne samfunn brukes målinger i mange ulike sammenhenger •Eksempler: –Sammenligne priser, lønninger –Høyde: størrelse på klær.
SOSI grunnkurs UML-modellering - SOSI-sekretariatet UML-modeller Lese og forstå UML-modeller.
Objektorientert programmering i PHP del 2
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Atomenes elektronstruktur
VFKURVE3 – under panseret
EFV-V forskningsadministrative støttefunksjoner organisering og system.
Kap.10 Oksidasjon og reduksjon
Operativsystemer.  Tilstandsmaskiner kalles på engelsk Finite State Machines.  Tilstandsmaskiner er en metode til å beskrive systemer med logisk og.
Øving 2 – Elektronisk papir Ny teknologi (se ) Elektronisk blekk Bedre egenskaper enn dagens.
Jæger: Robuste og sikre systemer INF150 Programmering torsdag 31.8 Kapittel 3: Grunnlag for programmering i Visual Basic.
Prosjektet transparente lag Composite og tegnende objekter Decorator og gui-kontrollere Factory Method Iterator.
Tilstandsmaskiner Tilstandsmaskiner kan beskrives med tilstandsdiagrammer Nivået er teknisk Tilstandsdiagrammet viser ett objekts tilstander og transisjoner.
Klassediagrammer Klassen er en grunnleggende enhet i et objektorientert system Alle kan finne klasser i et domene Det å finne klasser er en intuitiv aktivitet.
Combining Compound Conceptual User Interface Components with Modelling Patterns - a Promising Direction for Model-based Cross-platform User Interface Development.
Hvordan uttrykke krav Kapittel 4.4. Innledning Målet er å samles rundt ett entydig språk som ikke kan misforståes eller feiltolkes. Gjør sporbarheten.
Overgang fra DMK til kontinuerlig ajourhold av AR5
Eksempel på SQL ”SQL-setninger” har en struktur som likner på ”naturlig språk”, med ”verb, subjekter og adjektiver”. SQL-setningene begynner alltid med.
LandXML for Leica Geosystems
Felles vegmodell i åpent format Utgangspunkt: –Standard krav til å utarbeide og levere 3D digital vegmodell eksisterer ikke i dag. Verken i Vegvesenets.
SOSI grunnkurs SOSI Grunnleggende prinsipper
GIS  BIM Koordinatsystemer og georeferering
Tanker rundt bil- og kontorregistrering
Bravida IK-Web Internkontrollsystem i praksis – En presentasjon av IK-Web Et nytt forretningsområde i Bravida.
Heiplanen Utarbeidet over flere år…. Plankartet Plankartet ble produsert for PDF-visning Det er hentet noe farge/utforming fra høringsdokumentet til Nasjonal.
Michael F. AtiyahIsadore M. Singer Om Atiyah-Singer Indeks-teoremet Professor John Rognes Universitetet i Oslo.
BUCS Utfordringer og valg av fokus Tor Stålhane. Rammebetingelser Første spørreundersøkelse viser at det vi gjør må kunne: Brukes sammen med UML Passe.
Litt om virtuelle skrivere. De 2 virtuelle skriverne som beskrives her har det til felles at det ikke kommer fysisk utskrift på papir. Skriverne er definert.
Parallellisering av Coin3D for Systems in Motion av Sveinung Thunes.
Specification texts for building, construction and installations
Metadata - Statens kartverk
Generelle definisjoner Oppslagsverk nå og senere! Finnes også i dokumentet Retningslinjer for datamodellering i UML UML-seminar 12. og 13. mars 2003 SOSI-sekretariatet.
Leder BA-Nettverket siden Ekstern leder SOSI Ledning (GML) Informasjon om SOSI Ledning på Kartverkets siderInformasjon.
Prosedyrer og vedlikehold av SOSI Pr. i dag har vi ulike dokumenter, modeller og databaser som oppdateres. Dette er et arbeid som tar mye tid å administrere.
SOSI arbeidsgruppe 1 LE 28. mar.Side 1Divisjon Informasjonsteknologi Multiple tema og punktinfo i SOSI Lars Eggan.
Symbolske data Pensum: Olsen, kap. 2 ”Symbolic Data”
UML-seminar 12. og 13. mars 2003 UML-seminar 12. og 13. mars 2003 SOSI-sekretariatet.
Eksamen INF Et løsningsforslag. Oppgave 1 Oppgave 1) (30% - 60 minutter, COMET) Ta utgangspunkt i den vedlagte problembeskrivelsen, og.
Sammensatte data (”Kobla data”) data satt i sammen fra ulike kilder.
1 GeoPortal – Rammeverk Tjenester - Introduksjon.
Helseinformatikk Øving 2. Studie av modeller GLIF –Protégé GEM – GEM Cutter.
Navneregler i UML Geir Myrind Sosi-sekretariatet UML-seminar 12. og 13. mars 2003 SOSI-sekretariatet.
Regresjon Petter Mostad
Geografiske informasjonssystem - en definisjon Et geografisk informasjonssystem (GIS) kan defineres som et system basert på datateknologi, for innsamling,
Byggeklosser i UML klassediagram
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
§4. Irrasjonale og komplekse tall
Universelt utformede PDF’er Andreas Cederbom & Joakim Lundberg.
Selge en idé eller et produkt. Målsetting Oppgi ønsket målsetting Bruk flere punkt om nødvendig.
Tilstandsmaskiner Tilstandsmaskiner kan beskrives med tilstandsdiagrammer Nivået er ofte teknisk, men kan også beskrive biologiske tilstander Tilstandsdiagrammet.
SOSI_ps Et verktøy for å definere produktspesifikasjoner basert på SOSI objektkatalog.
I den prosessorienterte organisasjon spør man
SOSI - planen for det videre arbeidet i 2001
Møte i SOSI arbeidsgruppe 4 – KYST, FISK, OLJE, VANN
Nytt nasjonalt vegreferansesystem
Vegnettsrepresentasjon
Forslag til forbedret datamodell for datakatalogen
Ting Forbindelser Ting og forbindelser blir til sammen et diagram
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Forum for unge planleggere 1.februar 2018
Utskrift av presentasjonen:

Bruk av geometrityper Eller: I applikasjonsskjema skriver vi:

Datatyper for geometriegenskapene

Målsettinger for geometri i SOSI 4.0 Lage datatyper til autoritative UML-modeller og genererte GML-skjema for fagområder og produkter, etter reglene i ISO19136 GML Annex E som angir hvordan en skal benytte GML stengt etter ISO sine prinsipper. Ta vare på logikken i den norske SOSI-geometrimodellen, hvor vi idag benytter deling av geometri (shared boundary) mellom avgrensningsobjekter og deres tilstøtende arealobjekter. I tillegg ta vare på kvalitetsinformasjon for geometrien til hver objektinstans. Vi vil i en periode måtte støtte helt enkle anvendelser av dagens standarder, som for eksempel "GML Level 0 Profile" og "Simple Feature" som beskrevet i GML Vi vil da måtte lage regler for å levere forflatede data, og dermed miste delt geometri, kvalitet på geometrien, og også bl.a. sammensatte egenskaper.

Konsekvenser for SOSI 4.0 Vi mener at denne modellen beskriver geometritypene på den beste måten. Men vi må være klare til å forflate den dersom ingen systemleverandører vil støtte modellen fullt ut innen SOSI 4.0 sin levetid. Dette gjelder målemetode, posisjons- nøyaktighet og sentralpunkt, og mekanismen for fysisk deling av geometri. Glatting og knutepunktberegninger og liknende må baseres på mer enn geometritypen, vi foreslår derfor å likestille.KURVE og.LINJE. Anbefaler å kode om til.KURVE for alle. PINFO er ikke lenger lovlig i SOSI 4.0 Ved omkoding til SOSI 4.0 og til GML må PINFO gjøres om til egne objekter i.h.h.t. modellene. BUE konverteres til BUEP i SOSI 4.0 SIRKEL konverteres til SIRKELP i SOSI 4.0

Konsekvenser for SOSI 4.0 forts. Objekter med TEKST må ha to geometriegenskaper objektposisjon : Punkt tekstplassering : Tekstplasseringskurve Objekter med SYMBOL må ha to geometriegenskaper objektposisjon : Punkt symbolisering : Symbolpunkt BEZIER foreslås tatt ut i SOSI 4.0 Vi vil kontakte Vegdirektoratet angående mapping av klotoideparametrene og omfanget av bruk av KLOTOIDE. RASTER må det arbeides videre med. (se ISO ) Kan lage en forenkla løsning (i XML) og samtidig stramme inn ubrukt fleksibilitet. Noen må før eller etter SOSI 4.0 fortsette arbeidet med å beskrive regler for hvordan vi ønsker å ta ibruk nye mekanismer fra ISO-standardene og GML. Dette gjelder spesielt topologi.