NORSKE HUSØKONOMERS FORBUND. . Forslaget fra styret i NHF var  Det nedsettes et arbeidsutvalg. AU, på 3 personer som utreder organisasjonens fremtid.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Parallellsesjon ledermøte NPF 2012
Advertisements

Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene.
KITING SOM EN DEL AV NSF. BÅT OG SAMFUNN: NSF arbeider mot myndighetene for å sikre områder/vannspeil å seile i. På lik linje vil vi kunne jobbe for områdene.
Hurum PPTs erfaringer med LP
Litt historikk - administrasjon
Venner som hjelper andre
Overgangsvinduer, kurs og opplæring, lov og reglementer, ekstranett Presentasjon på NTFs medlemsmøte 2. juni 2007 Grand Hotell, Oslo.
Norsk Filatelistforbund
Vi får Norge til å gro! Fornying av Norges Bondelag – på hugget Uttalelse fra Nordland.
Rekrutteringskampanjen
LANDSORGANISASJONEN I NORGE
Konferanse Thon Hotell Oslo Airport NTL Forskningsinstitutter
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Oppgaver for tillitsvalgte
AVDELINGENES ÅRSMØTER I Temaer •Region Øst sin tiltaksplan for 2014 •Region Øst planlagte møter i 2014 •Årshjulet.
Naturvernforbundetskolen: Hvordan drive et lokallag Tema på foredraget: Lokallag; medlemmer, sak, økonomi og administrativt Tid: ca 30 min For mer info.
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
ATV og pensjonistene Hva er ATVs ansvar når et medlem nærmer seg pensjonist-tilværelsen? NR 1 Meld fra med dato til medlemsregisteret sentralt når medlem.
IVARETAKELSE AV LEDERMEDLEMMER Lokallagsleder- og Htv-samling.
GRUPPEARBEID FORVENTNINGER.
Tillitsvalgt på arbeidsplassen
Økt satsing på felles markedstiltak? Trond Davidsen, 2. mars 2006.
NORSKE HUSØKONOMERS FORBUND. Hvordan skal vår organisasjonen være i fremtiden? Er vår besøkelsestid over?
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Holmenkollen Park Hotel
NTL Forskningsinstitutter Konferanse og nettverkssamling Voksenåsen mai 2009.
© 2008 Aker Solutions part of Aker Statutter For Samarbeidsutvalget – LEDERNE i Aker Solutions.
Naturvernskolen: Tema på foredrag: Legg strategi for å vinne en miljøsak Tid: 30 minutter For mer info om foredraget kontakt: Andre relevante foredrag.
Brukernes time 2009 referat.  Brukerne har lite bevisst forhold til hva brukergruppen kan brukes til og gruppens mandat.  Når kunder og leverandør er.
DIS-Norge og DIS-Finnmark Årsmøte i DIS-Finnmark 2006 Hammerfest 4. mars 2006 Vidar Øverlie DIS-Norge
Besøk også Smidig 2007 – Oslos første agile konferanse november på DogA OpenSpace og lyntaler Fokus på kommunikasjon, metode, erfaringsdeling og.
Handlingsplan for Oslostudentenes idrettsklubb 2013.
Virksomhetsplan Avdeling Østfold. Hovedmål 1: Avdelingen stimulerer til faglig utvikling Vi arrangerer gode fagmøter uten særlig kostnad for.
LVSH Konferanse 8-9 april 2010 For styret i LVSH Anita Ihle Steen
ETABLERING AV LOKALT SN-FORUM/GRUPPE. Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening Mål for første møte Bli enig om: Å sammen ta initiativ til lokal SN-forum.
IKT et nødvendig hjelpemiddel ROR IKT ORKidè Interkommunalt samarbeid mellom de 11 kommunene på Nordmøre + Fræna og Nesset Samarbeidet startet.
Informasjon om bestilling av rom til avtalepris hos
Mental Helse 20. September 2014 Lisa Haug Hvordan arrangere kurs ?
1 Organisasjonsstruktur Hvordan er NJFF bygget opp? Hvordan får foreningen innflytelse? Hvor kan du og foreningen få hjelp?
Kunnskapsbløffen Magus Marsdals bok høsten Sandefjord -Oslo -Hvordan står det til i Akershus? -Gjelder primært synet på nasjonale prøver / resultat-
Litt om FAU, hva vi har gjort, og planene fremover. Rugtvedt Skole - Bamble 2007/2008.
International Water Association (IWA)  Vverdensomspennende medlemsorganisasjon og globalt nettverk for virksomheter og fagfolk som arbeider med vannrelaterte.
Lions Club Sandefjord/Sandar – en klubb for fremtiden? - Klubber mister medlemmer (artikkel i Aftenposten ) - ”Utfordring til endring” (oppfordring.
Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen.
(atg-nettverk nov-2011) –Årsmøte i Utdanningsforbundet Bergen mars Det deltar 111 delegater. –Årsmøtet er den viktigste arenaen for å være.
Idrettsrådets ansvar og rolle
Avdelingsstrukturen i Nord-Trøndelag. Hva har hendt siden 1988 Siden etableringen av Fellesforbundet i 1988 har avdelingsstrukturen vært et sentralt tema.
Folkehelseplan (kommunedelplan) for Aurskog-Høland kommune
Oslostudentenes Idrettsklubb Langtidsplan Vedtatt første gang årsmøtet 8.mars 2007.
KLP - DGE Sverre Bjønnes1 Klubb lederskapsplan (KLP) Klubbens lederskapsplan er det administrative rammeverk som anbefales for alle rotaryklubber.
Arbeids- og strategiprogrammet
Arbeid i valgkomite og nominasjonskomite på fylkesplan i Sp
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
FORSLAG OMORGANISERING. Forslaget Hovedpoeng: Sagene IF omorganiseres til kun å ha et styre.
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Sørmarka
Stjørdal Næringsforum Finansiering av næringsforeninger Dina Elverum Aune.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
Er LMU i praksis studentenes viktigste organ?
Kommunesammenslåing.
YRKESFAGLIGE UTFORDRINGER
HMS-faglig forum.
Hovedfokus; bidra til videreutvikling av lederrollen
Ny stiftelseslov – konsekvenser for stiftelser og styrene
NAVNET DITT Kontakt meg : Her skriver du selve søknaden på jobben.
Velkommen til årsmøte i
Kvinnesatsing Info fra NJFF-Hedmarks kvinneutvalg
Tittel tittel tittel.
Konflikt Forslag til spørsmål: - Hva ser dere på bildet?
Leder Årsplan EIER AV MÅLET: Leder Musikkforeningen Suoni Leder:
Norges kulturvernforbund
Utskrift av presentasjonen:

NORSKE HUSØKONOMERS FORBUND

. Forslaget fra styret i NHF var  Det nedsettes et arbeidsutvalg. AU, på 3 personer som utreder organisasjonens fremtid  AU ledes av styremedlem Beate S. Knutsen, samt 2 fra lokallagene.  Arbeidet sendes til høring i alle lokallag før neste Landsmøte i 2007, hvor saken i sin helhet legges frem med endelig forslag.  Medlemmene kan sende inn direkte forslag og kommentarer til AU eller forbundsstyret.

Arbeidsutvalget.  Utvalget har bestått av:  Lisbeth Aasland fra OAØ  Marianne Ullaland Knapstad fraHSF  Jorunn Henriksen fra BVT  Beate Sunde Knutsen fra HO  Foreløpig er det ikke kommet inn noen forslag fra medlemmene

Mandatet for arbeidsutvalget  Kartlegging av andre lignende organisasjoner/foreninger innen Forvaltning/Drift/vedlikehold/Service.  Likheter og ulikheter mellom NHF og disse andre.

Hotell  Næringen samarbeider i kjeder.  Husøkonomene samarbeider med hverandre innen kjeden.  Det virker ikke som det er interesse fra kjedenes side med et nærmere samarbeid med NHF.  NHF har få medlemmer fra hotell

Restaurant  Vi kjenner ikke til at restaurantbransjen har husøkonomer ansatt  Ser vi på skandalene innen renhold på restaurantkjøkken, ser det ut til at de ikke har fokus på renhold

Fobe - Forening for offentlig bygg og eiendom  Fobe er en undergruppe av Norsk Kommunalteknisk forening.  De arrangerer kurs og seminarer flere ganger i året.  Fobe og NHF kan ha god nytte av et tettere samarbeid. NHF kan legge ut kurstilbud fra Fobe på sine nettsider.  Flere av medlemmene i NHF er også medlem i Fobegrupper.

Forum for Sykehusrenhold  Forum for sykehusrenhold har eget styre som bl.a. arrangerer seminarer for husøkonomer og renholdsledere innen helsesektoren.  Forumet og NHF kan ha god nytte av et tettere samarbeid, med f.eks å informere på hverandres nettsider.  Flere av lederne som møter på seminarene til Forum for Sykhusrenhold er medlem av NHF.

Norsk Renholdstekniske Forening. NRTF  Vi samarbeider allerede med NRTF.  Vi har tidligere hatt forhandlinger med NRTF om sammenslåing.  Flere av medlemmene i NRTF er også medlem i NHF.  Fordelen med å slå oss sammen med NRTF er at vi blir en større, slagkraftig forening  Medlemmene slipper medlemskap i 2 foreninger som arbeider med mye av det samme.

NRTF  Sammenslåing vil gi større faglig bredde og tyngde, vi blir mer synlig og det vil bli letter å markere seg i debatter og samfunnsarrangement.  Det er positivt å ha en forening å forholde seg til.  Ulempen er at tittelen husøkonom sannsynligvis vil bli borte fra forbundstittelen. På en annen side er yrket vårt i endring, og kanskje det er på tide å gjøre forandringer.

Fagrådet  Fagrådet er en felles bransjemøteplass hvor NHF er medlem sammen med NRTF, Rele og SBL.

NHF stå alene  For NHF å stå alene og fortsette som nå, gjør at vi forblir en liten forening uten slagkraft  Situasjonen i dag er at kommunikasjonen mellom lokallag og forbundsstyret er for sjelden, noe som skaper frustrasjon  For å overleve må vi søke samarbeidspartnere som vi har foreslått, og starte forhandlinger med NRTF om et tettere samarbeid, eller slå oss sammen.

Nedleggelse av NHF  Vi foreslår at vi ikke legger ned NHF