Oppfølging av Bekymringsmelding Motorflyseksjonens fagseminar 9. og 10. november 2013.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Å kunne kommunisere om seksualitet
Advertisements

Aksjonisme - Sivil ulydighet.
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
«[Revenge is] like a poison, it can take you over
”Upassende” seksuell atferd hos barn i førpubertet
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Presentasjonsteknikk Av Øystein L. Pedersen. Forberedelser  Hvor lang tid har du til rådighet?  Definer hensikten med presentasjonen  Overbevise eller.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Normer, verdier og holdninger
Hvordan lager du en konto?
Nedre Romerike Flyklubb Standard Operasjons Prosedyre (SOP)
Grav i all hast Siri Gedde-Dahl.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Spørsmål til Klubbledelse, Instruktører og Fartøysjefer.
CV Curriculum Vitae.
Kapittel 28 Norgeskartet
Rita Lucia Endresen. Medlem NFU´s Landsstyre Den første person med utviklingshemming som er medlem i Landsstyret i egen organisasjon.
NESO Formannsskole Ledelse
Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2013.
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
HISTORIEN OM DE 4 LYSENE.
Arbeidsløs.
BraWeb Bestilling. Bravida tilbyr nå BraWeb Bestilling.Dette er et web-basert system for arbeidsbestilling. Systemet er interaktivt og dynamisk, og gir.
Aggression Replacement Training
Eksempel på å løse en rettstvist
Dag Wiese Schartum, AFIN
Vibeke Bjarnø, Avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier
Om å skrive om litterære tekster
v/advokat Nina Ramstad Aatlo, KS Advokatene
Personalsaksarbeid i lokallagene
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
PAL SSNW?SSNW? ame hitew rapping. Hva er PAL? Prosjekt for Allmennflyging og Luftsport Startet i 2000 Deltagere –Luftfartstilsynet –NAK / NLF –EAA –AOPA.
Operativ Leder - Hvem, hva og hvordan -.
1 Forholdet mellom Operativ Leder og Teknisk Leder S/NLF/NAK seminar for Operative Ledere Geir Raudsandmoen.
Informasjon og mediekontakt Bardufoss Flyklubb 2004.
Rett og galt Kapittel 8 – Horisonter 8.
Galileo Galilei ble født i Italia i 1564, og døde 1642.
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Når ble funksjonen opprettet? Vi skal se litt på funksjonen OPL og ansvarsområder Fagfunksjonen Operativ Leder.
K APITTEL 2, OPPGAVE F. O PPGAVE 26 Ingen ville ha trodd at Mohammed og jeg skulle gifte oss i kirka. Men det skulle vi. Utrolig mange mennesker kom for.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
LOBBYVIRKSOMHET Hvordan få gjennomslag for våre meninger og standpunkter hos politikere? Jon G. Olsen Styreleder VOFO-Akershus Daglig leder Akershus musikkråd.
Arbeidsrett Å være fullmektig KY 2008.
Hvem bestemmer, du eller sjefen?.
Årsrapport fra operativ leder 2013 Det er fløyet 228:45 t ( DAY 185:45 / ACI 43:00) block totalt i året av 26 forskjellige piloter. Timeproduksjonen er.
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Litterære virkemidler
Kommunikasjon JOHARI Tilbakemeldinger Aktiv lytting og åpne spørsmål
Innledning NJFF lang erfaring med utdanning av instruktører og kursledere Kursheftet utarbeidet for å gi deg informasjon og kunnskap om det å utøve veilederrollen.
Etikk etiske- faglige, og juridiske dilemmaer Etikkveilederskurs høsten 2010 v/høgskolelektor Kristin Bie.
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Handlingsplan mot mobbing
Hilde Holen / Svein Liane sept -07
NESO Formannsskole Ledelse
KOMMUNIKASJON MED SPILLERE OG MEDIA. PÅ BANEN…OG UTENFOR BANEN AKTØRER Spillere, lagledelse, publikum, media DOMMEREN Ærlig, blid, tydelig, seg selv,
Arbeidsløs En arbeidsløs søker stilling som toalettvasker hos Microsoft.
Arbeiderpartiet.no HUSBESØK PÅ 1 – Valgkamp ansikt til ansikt.
RAPPORT saklig og informativ
Plan for HMS- kultur undersøkelse. Undersøkelsen Gjennomføre en muntlig undersøkelse på noen utvalgte ansattes syn og holdninger til HMS. Gjennomføre.
Livsstilsending - uke 5 -
Problemløsning.
Flytryggingsseminar ’11 Kan vi unngå ulykker? Menneskelige faktorer Holdninger Holdninger Vi må tørre å bry oss Vi må tørre å bry oss Opplæringen Opplæringen.
Framgangsmåte i mobbesaker 1. 2 Ved mindre episoder: Ta affære på stedet (gjelder for alle ansatte) og marker tydelig til hver enkelt plager at dette.
Uib.no UNIVERSITETET I BERGEN Dokumentasjon – Relevans, kvalitet og fullstendighet Juridisk perspektiv på dokumentasjonskravet ved særskilt skikkethetsvurdering.
Nord-Trøndelag fylkeskommune Hvordan takle media bedre? Informasjonssjef Roger Rein.
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Utskrift av presentasjonen:

Oppfølging av Bekymringsmelding Motorflyseksjonens fagseminar 9. og 10. november 2013

Observasjon / Case Du er klubbens Operative leder og får følgende e-post fra et klubbmedlem: Da jeg var ute i klubben i dag, observerte jeg at Per Pålsen var i ferd med å fylle drivstoff på klubbens Archer. Han sto sammen med tre andre karer og fortalte at de skulle på en liten ferie tur til Kjevik (flytid ca. 1:20). Da fyllingen var avsluttet, krabbet alle om bord i flyet sammen med to bagger og tok av. Jeg er overbevist om at dette flyet var overlastet; de brukte ganske lang tid på fyllingen og de som steg om bord, er hva jeg kaller velvoksne karer. Jeg rapporterer dette fordi jeg mener klubben ikke er tjent mer denne type holdninger og ”misbruk” av klubbens materiell og ”lureri” overfor de som flyr som passajerer – helt sikkert uvitende om at de er overlastet. Jeg forventer handling fra klubbens side! Espen Askeladdsen

Hva gjør du nu?

Bekymringsmelding Innhenting av opplysninger Tidsaspektet Reaksjon Konsekvenser Juridisk betraktninger å ta hensyn til

Innhenting av opplysninger Be om en forklaring fra fartøysjefen –Medfører observasjonen riktighet –Var det utført Vekt og Balanse for turen –Kommentarer fra passasjerene –Har klubben registrering av de som til enhver tid er med i flyer –Kvittering fra fylling –Dokumenter/bekreft alt som blir sagt og gjort skriftlig Vær saklig og hold deg til fakt a

Tidsaspektet Reager med en gang. Ikke la fartøysjefen få trekke ut tiden Kom raskt til en konklusjon

Reaksjon Dersom handlingsmønsteret er klarlagt, snakk med vedkommende. –Flytryggings leder, Operativ leder, Klubbleder Er han kjent med fartøysjefens ansvar (BSL) Avdekk holdninger til flysikkerhet i alminnelighet og og til klubbens regler. (Har klubben regler??) Er det andre tidligere episoder Dersom hendelsesforløpet ikke er klarlagt. Hva da?

Konsekvenser En strukturert reaksjon/samtale kan ofte være nok. Be han vise at han kan regne Vekt og Balanse. (Gjennomføre klubb PFT med skolesjef) Informere naboklubber????? Grounding for et bestemt tidsrom Eksklusjon Konsekvensene > fremtidige klubbholdninger

Juridisk betraktning Hva om klubben – og Operativ Leder, ikke reagerer på en slik bekymringsmelding og Per Pålsen forulykker på et senere tidspunkt Hvilke juridiske konsekvenser kan det få å ekskludere et medlem –Som klubb kan du ikke inndra offentlig utstedte lisenser og sertifikater –Klubben er suveren til å bestemme hvem som skal bruke klubbens materiell –Skal klubben anmelde overtredelser av LL og reglene i BSL???