Bergen 18.03.2014 Forarbeid Strikkbåtverksted. Før propellens tid Hjuldamperne var maskindrevne årer, drevet av en dampmaskin. De fungerte, men hadde.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Barns utvikling av algoritmer. (Fra Marit Johnsen Høines)
Advertisements

Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
I.
Demokratiet slår rot i Norge
Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene.
«Strykebrettcover og stativ»
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Vokste du opp i eller i 70-årene ? Hvordan har du greid å overleve ?
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Puls-jet Trike.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
UT PÅ TUR I RAMMEPLANEN FOR BARNEHAGER HETER DET AT NATUREN SKAL GI ROM FOR ET MANGEFOLD AV OPPLEVELSER TIL ALLE ÅRSTIDER OG I ALL SLAGS VÆR, OG AT DET.
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
Båthåndtering & Mannskapsorganisering
Krabbe sesongen høsten 2011 Havbris jr
Seilturen En sommerfortelling…...
Markedsutsikter: Begrenset produksjonsvekst og sterk etterspørsel
Nordnorsk bjørketreff 2007 Del 1 Skitrehopping er hopping på ski opp i et tre. Sportsgrenen har sine røtter tilbake i Morgedal, der skiløping utviklet.
Påsan Påsan var fisker. Hver dag rodde han ut på sjøen og tok opp garnet sitt. Det hadde stått i vannet hele natten. Garn står like over bunnen. Garn står.
Skrevet av Mikkel Januar 2007 Klikk deg frem . Jeg har en ganske interessant jobb. I dag for eksempel, skal jeg reparere varmeskjoldet på en romstasjon.
Spøken som gir deg lykke!
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Svartedauden Sykdommen Sykdommen kom til Norge
Martin Luther Martin Luther ble født i Tyskland i 1483.
Den Amerikanske Revolusjon.
“Reise til utlandet med oksygen”
Oppdagelser, kolonier og slavehandel
Vikingskip Av Tessa Wood.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Vurdering av mai måned I mai måned har barna vært på mange små turer. Noen har fanget maur, de puttet vi i et glass med blå gele- som mauren spiste. Andre.
UNGDOM – en risikosportutøver i trafikken !?
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
Vindmølle.
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
Kubismen.
Oppgaver 1)Vi anser hvert av de seks utfallene på en terning for å være like sannsynlig og at to ulike terningkast er uavhengige. a)Hva er sannsynligheten.
Empiriske metoder Oppgaveanalyse, observasjon
O PPGAVE 20 Side Å KJENNE ( SEG ) IGJEN 1. Tror du de vil kjenne meg igjen etter at jeg har farget håret? 2. Han hadde gått seg vill. Han kjente.
s. 1 Evaluering av rådgivningstjenesten Foto: Crestock.com.
Et drageeventyr Av barna på Soria Moria.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
De tidligere kommuniststatene etter den kalde krigen
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Henvisningsprosjekt ved Sykehuset i Buskerud Hensikten med prosjektet var å avdekke om det var mangler som var gjengangere på tvers av fagområder(barn,
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Hva er det vi har behov for å få hjelp til av spesialisthelsetjenesten? Av Per Willy Ormestad, Sosionom m/spesialkompetanse i sosialt arbeid på rusfeltet.
Av Jon-Arve H. Sagbakken
Transportvedtekt oppdateres:
100 lure ord å lære.
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
SINTEF-undersøkelsen om salting og trafikksikkerhet
Og.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
11. Balancing technology with people’s needs Bruk av teknologi.
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
1 Kap. 61 – Case: An Adaptive System How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen, Universitetet.
Napoleonskrigene og Norge
Side 156 – 158 Hvilke pronomen mangler?
Hovedprosjekt for Rune Øvrebø Fonetisk Lyttetestprogram. Utviklet I Visual Basic Etter Oppdrag Fra Wim Van Dommelen Ved Lingvistisk Institutt, NTNU.
Positivisme SGO 4001 Bjørnar Sæther.
Weblogg-Forum web-system. (PHP/MySQL) Hovedprosjektoppgave 46E (Egendefinert oppgave) Skoleåret 2003/2004 – AiTEL, HiST Student: Magnus Kopstad Veileder:
Oppsummering Klarte dere å løfte opp loddet med vindkraft?
Napoleon Bonaparte.
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se neste.
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se lysbilde.
Strikkbåtverksted Forarbeid.
Eine og Andri på viktig oppdrag
Utskrift av presentasjonen:

Bergen Forarbeid Strikkbåtverksted

Før propellens tid Hjuldamperne var maskindrevne årer, drevet av en dampmaskin. De fungerte, men hadde problemer med å kjøre fort og at de brukte mye drivstoff

Propellen Lenge trodde sjøfolk at propellen måtte fungere som vannskruen den greske filosofen Arkimedes fant opp.

Et uhell som forandret skipsfarten Briten F. P. Smith brakk propellen (skruen) sin på en prøvetur, og kun to mindre biter ble stående igjen. Da dette skjedde øke farten mye. Det som stod igjen av propellen hans var to biter som ligner ganske mye på propellene vi bruker i dag.

Samtidig jobbet en skogsingeiør med den samme ideen Inspirert av en korkopptrekker konstruerte ingeniøren Yosip Ressel fra Kroatia en skruepropell, langt bedre enn de som samtidig ble testet ut av Smith og andre ingeniører Dette er den første fungerende skruepropellen som ble laget. Den skal snart bli forbedret av den svenske ingeniøren Ericson og uhellet til Smith.

Den beste formen Propellene får snart en form som fungerer godt. Rundt 1840 krysser den første propelldrevne båten Atlanterhavet og skruepropellen overtar etter dette stadig mer av skipstrafikken fra hjuldamperne som frem til da var eneste alternativet til seil. Fremdeles eksperimenteres det med nye former. Her er en Kappel propell nylig designet av MAN som de lover skal spare drivstoff på store skip med langsom rotasjon på motorene.