Den norske bjørnen (ursus arctos)

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kartforklaring Fjordlinje
Advertisements

Søppel skaper trøbbel for havet
Hva er en elendig presentasjon med PowerPoint?
Pratola en by i Abruzzo mellem Rom og Adriaterhavet.
En presentasjon av patruljen ekorn.
DYR.
Påsan Påsan var fisker. Hver dag rodde han ut på sjøen og tok opp garnet sitt. Det hadde stått i vannet hele natten. Garn står like over bunnen. Garn står.
AFRIKA.
Bever.
Kroatia Et ferieparadis.
Tiden ikke var den samme overalt
Skriving av tall.
BJØRN.
2. Planter. Del 1 (1–4). Nivå 2. Side 19–24
Naturstien i Borgundgavlen er opparbeidet av Det norske Skogselskap, Møre og Romsdal. Naturstien er 1,4 km lang og ligger i et område som disponeres.
Dyr i skogen.
Kjenn din hudtype For å forstå hvor sårbar huden er overfor skade fra solen, må man finne ut hvor mye sol huden tåler Ung eller blek hud med fregner og.
Klapperslange Leseøving.
Rovviltarbeidet i Nordland
De lever i grupper som heter flokk. Der lever mange hunner og kalver.
Til Noas ark.
Preben Ottesen1 & Susanne Dudman2.
Hjortelusflua på fremmars – humanpatogen betydning?
Måltidene (1) Frokost er et viktig måltid. En god frokost gir energi, øker konsentrasjonen og gir bedre humør. Hvis du ikke har appetitt om morgenen, ta.
Norske landskap Ulf Skauli
HVITVEIS.
Kapittel 2 oppgave a) Sett inn substantivene i riktig form
Introduksjon til eldre historie
Kaniner er dyr Det er mange som tror at kaniner alltid er fredlige dyr men det er ikke sant. Det er noe som egentlig er kanin men blir kalt hare. Hare.
Kartforklaring Fjordlinje
Bibliotekets tjenester Søk i katalogen Kompetanstilskudd/Post -78 Lenkesamling Nyhetslister/Overvå kingstjenester Leksikon/ordbøker Bokønsker Tidsskrifter.
Hobbyen min.
Europa.
Laget av Karl Ivar og Ole Martin.
Dyr i Australia Koalaungen
Et land langt mot nord:
Panda.
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
En løve.
En ulv. En Ulv..
En apekatt.
Plan for dagen (ca-tider)
Brasil.
5 SMÅ APER.
Vinter i naturen Uteped
Hva er piggdekk? Piggdekk er dekk til kjøretøy som har pigger av metall i slitebanen. Mellom 60 og 120 pigger i hvert dekk. Er beregnet på kjøreforhold.
Den kan veie opptil 275 kg. Den kan veie opptil 275 kg. Den kan bli opptil 3,5 m høy. Den kan bli opptil 3,5 m høy. Den legger normalt 2 egg i året. Den.
Trekkfuglene Et sikkert vårtegn. Læringsmål for emnet: Lære hva begrepet trekkfugl og standfugl betyr. Lære å se forskjell på en trekkfugl og en standfugl.
Læringsmål Eleven skal kunne; Beskrive kjennetegnene til noen dyr som lever ved bekken. Beskrive kjennetegn og levevis til fisker og små dyr som lever.
Fjell og vidde i Norge Læringsmål: Kunne noen fjellområder, daler og vidder i norge.
Fugler Noen grunnleggende opplysninger. Læringsmål for emnet: Du skal vite hva en trekkfugl er Du skal vite hvorfor trekkfugler flyr sørover om vinteren.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
KORT OM GAUPE, ULV, JERV OG BJØRN.
Likner du på han her? Tema: Hominidene Plan for timen:
Utbredelsen av samiske språk i Norge
Dinosaurer Foto: Mistvan.
Beveren Vil du bli kjent med en?.
Fjellrevens biologi Teksten til denne presentasjonen om fjellrevens biologi er hentet fra Opphav Nina E. Eide.
MALDIVENE 1192 øyer – 2 moh. 80% under 1 moh. Verdens flateste land
Velkommen til Newtonrommet
En reise jorda rundt Områder på vår planet der mennesker ikke kan bo
Juni Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Uke/ frukt 4.
Luftens jegere
Velkommen til Newtonrommet
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
Vitaminer og mineraler
Livets historie.
Dinosaurer Foto: Mistvan.
Utskrift av presentasjonen:

Den norske bjørnen (ursus arctos) Anton og Ólafur

Kjennetegn Brunbjørnen er stor med brun pels. Den har små ører og brune øyner og en liten hale. Den kraftige pelsen dekker både ørene og halen. Hanbjørnen kan bli så lang som 2,8 meter. Binnen kan bli 2 meter. Hannene kan veie opp til 350 kg mens binnene kan veie fra 80 til 180 kilo

Andre fakta Bjørnen er utvokst når den er 12-15 år. Toppfart for en bjørn er 60 kilometer i timen. Bjørnen er en god svømmer og god til å klatre i trær.

Utbredelse Brunbjørnen finnes i Europa, Asia og Nord Amerika. I Norge finnes brunbjørnen i Finnmark og mot grensen til Sverige i Troms, Nordland Trøndelagfylkene og Hedmark.

Føde Brunbjørnen spiser mye forskjellig, hovedsakelig planteføde; bær, urter, gress og knopper. Bjørnen spiser også åtsler av husdyr, elg og rein og maur. Bjørnen er også en mesterfisker og spiser mye fisk

Hiet og vinterdvalen Bjørnen sover hele vinteren og lager et hi til å ligge i. Den norske bjørnen lager vanligvis jordhi. Gulvet dekkes med mose og lyng. Før bjørnen går i hiet, spiser den mye for å samle fett i pukkelen og på andre steder. Bjørnen kan våkne fra vinterdvalen hvis den føler seg truet eller været blir mildere.

Paring og unger Bjørnene har paringssesong fra slutten av mai til slutten av juli. Etter at binna har gått i hi, begynner utviklingen av fosteret, som tar to måneder. Bjørnunger er viltre og lekne. De klatrer i trær, lekesloss og tar hele tiden små løpeturer. Bjørnungene blir hos moren i litt over ett år.

Kilder http://www.vassfaretbjornepark.no/no/mer_om_bjornen http://domain12494.sites.fasthosts.com/html/tema/bjorn/temaBjornFakt.html http://www.skandinaviskdyrepark.dk/html/bjoernefakta.html