Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva er en elendig presentasjon med PowerPoint?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva er en elendig presentasjon med PowerPoint?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva er en elendig presentasjon med PowerPoint?
Hva bør du ikke gjøre når du lager en presentasjon med PowerPoint?

2 Hvordan bruke denne presentasjonen
Se på denne lysbildefremvisningen. Legg merke til dårlig design og irriterende effekter. Les tipsene for å unngå å gjøre lignende feil selv!

3 Bananer Bananpalmer er trelignende planter som klassifiseres som urter. Stammen blir 4-8 meter høy, med store blader som blir 2-3 meter lange. Ordet banan brukes om plantens frukt, som egentlig er bær[1]. Bananer gror i hengende klaser, og veier omtrent gram, men dette kan variere. Omtrent 2⁄3 av bananen er spiselig. På arabisk betyr banan «finger». Hver plante bærer en enkelt bananstokk som inneholder opptil 20 klaser. Hver klase kan inneholde opptil 20 bananer. En bananstokk kan veie fra 30 til 50 kg. Vanlig levetid til en plante er ca. 15 år. Banan kommer opprinnelig fra det tropiske Sydøst-Asia, og er en av de eldste kulturplanter. Portugisiske sjøfarere brakte bananen til Kanariøyene, og spanjolene brakte den videre til Mellom-Amerika. Banan dyrkes i dag i det tropiske beltet langs ekvator både i Amerika, Asia og Afrika. Det finnes tre grunnsorter av bananer - vanlig fruktbanan, rød banan og kokebanan. Smaken og konsistensen på mange typer bananer avhenger av hvilken temperatur de modnes ved. Bananer blir ødelagt og grå ved lave temperaturer og kjøles bare ned til 13,7 °C under transport. Det er derfor viktig at man i husholdningen ikke oppbevarer banan i kjøleskap, men oppbevarer den i romtemperatur. Hvis du har lest helt til dette underpunktet, er sikkert øynene dine slitne. Dersom du sitter i publikum og forsøker å lese denne teksten istedenfor å lytte til den som presenterer, synes jeg virkelig synd på deg. Men det er kanskje god trening for øynene dine?

4 For mye tekst og for liten skriftstørrelse
Ikke legg inn lange tekstavsnitt i presentasjonen din. Vektlegg de viktige punktene. Ikke ha for mange underpunkter eller lange setninger. Bruk bilder – PowerPoint er multimedia! Bruk en stor skriftstørrelse – kanskje 30 eller større.

5 Motorsykkel for nybegynnere
Min personlige favoritt: Suzuki Savage Lett Passende kraft Lavt sete passer de fleste brukere

6 Dårlige fargevalg Unngå støyende og skrikende farger…mørk tekst på lys bakgrunn er best. Unngå tekstfarger som kolliderer med bakgrunnen, f.eks. blå og sort. Unngå dårlige kombinasjoner for fargeblinde: rød og grønn blå og gul

7 Kjøpe en ny dress

8 Overdreven bildebruk Bruk bilder, men ikke la bildene bruke deg.
Hold lysbildene ENKLE! For mye “dill” driver publikum bort fra innholdet. KISS – Keep It Simple Stupid. 1 eller 2 bilder for hvert lysbilde er sannsynligvis nok.

9 Hvordan spilles racquetball
2, 3 eller 4 spillere. 1 spiller server, de andre returnerer ballen. Bare den som server kan få poeng. Ballen som serves må lande bak servelinjen og kan ikke treffe bakveggen. Ballen kan bare sprette en gang før den treffer veggen, men den må ikke sprette først.

10 Ikke for mye animasjon og bevegelse
Igjen, hold lysbildene enkle! Bruk en type effekt (egendefinert animasjon) på hele presentasjonen – ikke forskjellige på forskjellige lysbilder. Ikke skift mellom størrelser – gi presentasjonen din et enhetlig design. “Hektiske” presentasjoner driver publikum bort fra innholdet.

11 FILEN FINNES IKKE Microsoft PowerPoint kan ikke åpne den ønskede filen. Dette kan være fordi filen er korrupt. Ønsker du å forsøke igjen eller avbryte? Harddisken må formateres. Klikk JA for å formatere nå. Klarer ikke å starte opp Windows, trykk en tast for å reboote.

12 Sikkerhet i bakhånd ”Hvis noe kan gå galt, så vil det også gjøre det (og fortrinnsvis på det verst tenkelige tidspunkt)” Test presentasjonen din før du viser den. Ha en backup klar. Vær forberedt på å gjøre presentasjonen uten PowerPoint. Skriv ut kopier av presentasjonen på forhånd.

13 Tips til presentasjonen
Snakk til publikum, ikke til lysbildene! Ikke bare les opp det som står på skjermen…vi kan lese det. Bruk PowerPoint som utgangspunkt for å fortelle. Unngå å unnskylde deg for eventuelle feil i presentasjonen….gå videre. La det være tid til spørsmål.

14 Tips til presentasjonen
Sjekk grammatikk og rettskriving. Det er ille å se en pressangtasjon med mannge fail. Ikke lag for mange lysbilder. Unngå for all del å rase gjennom lysbildene for å rekke alle i tide. Oppgi kilder med nøyaktig angivelse – også bildene trenger kildeangivelse. Google er forøvrig ingen kilde i seg selv. HUSK: Hold det ENKELT. PowerPoint er bare et hjelpemiddel!


Laste ned ppt "Hva er en elendig presentasjon med PowerPoint?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google