Bakgrunn og formål Bakgrunn:

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Å opprettholde et godt immunforsvar
Advertisements

Råd for et sunt kosthold (1)
Fysisk aktivitet og helse
Kurstreff 3 Dagens tema: Del 1: ”Ikke ett fett” Del 2: Bedre forståelse for matvaremerking/ ”Lære å lese varedeklarasjonen”. Kursøktens del 1 skal gi økt.
Bra mat for bedre helse- Kurstreff 2
fra helsemyndighetene
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
GrillGilde møter forbrukerens behov Raske middager på grillen eller engangsgrillen Ferdig til å legge rett på grillen og kort grilltid Tynnere skiver.
Nye nasjonale kostråd – hva er nytt?
Markedskommunikasjon, Reklame, Salgsfremmende tiltak, PR og Direkte markedsføring Kapittel 17, 18 og 19.
FROKOST Frokosten er dagens viktigste måltid.
«3 muffins i døgnet» - Hva inneholder maten?
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Tiril Gaare Mikkelsen Klinisk ernæringsfysiolog
Generelle ernæringsanbfalinger
Energibalansen.
Marianne Dahlum Helsesøster
Kurstreff 2 Kroppen trenger mange forskjellige stoffer for å fungere optimalt! Denne kursøkten skal gi en kort introduksjon til hvilke næringsstoffer som.
Hundsund Skolerestaurant - et nytenkende kostholdsarbeid som har blitt en suksess! Skolerestauranten er kommet til på ren dugnad i regi av Snarøya kvinne-
naturens kraftigste antioksidant!
Presentasjon for diskusjon på foreldremøter m.m
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
Posisjonering Kapittel 10.
Stasjon 1 GRØNNSAKER Smak på dip-alternativene!! 1-4 Svar på følgende spørsmål: Hvilken dip foretrekker du? Hvor mye må du spise for å oppnå en grønnsaksporsjon?
Betyr ernæring noe for evne til fysisk aktivitet?
– næringsstoffene omsettes i kroppen Fordøyelsen
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Hvorfor og hvordan mer sjømat i barnehagen?
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
Samtale 3.
100 lure ord å lære.
MULIGHETER FOR VEKST TIL KATEGORIEN MELKEALTERNATIVER
Opp av go´stolen Bakgrunn Folkehelsealliansen
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
Grunnleggende ernæring
Lipider Trine Vingsnes Fagdag hjertesykdom Nordfjordeid
ADR & SCANNERKORT. Automatic Delivery Rewards (ADR) Den enkle måten å handle produkter på, med levering hver måned. Du har fordelen av en rabatt på 5.
Livea Xpress - Tallerkenmodellen -.
Protein og fett - Uke 9 -.
Tallerkenmodell og Karbohydrater Uke 8. Tallerkenmodell.
Korn og brødvarenes plass i et sunt, norsk kosthold
Nøkkelhullet – enkelt å velge sunnere Navn, sted, dato.
Protein og fett Uke 9. Protein Protein stammer fra det greske ordet ”PROTOS” og betyr det første/den viktigste Bygget opp av aminosyrer Esensielle aminosyrer-
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft Tannråte.
Livea Xpress Tallerkenmodellen. Måltidsrytme 3 hovedmåltid 2 mellommåltid Hver 3-4 time.
KOSTHOLD FÅ KROPPEN TIL Å YTE MAX GJENNOM HVERDAGEN, PÅ TRENING OG KAMP!
Kompetanseheving sukker
Tallerkenmodell og Karbohydrater
Protein og fett Uke 9.
Undervisningsmateriell om sukker
Livea Xpress Tallerkenmodellen.
Korn, Frø og kornprodukter
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
SUKKERSKOLEN Til bruk i frisklivssentraler, tannhelsetjeneste og andre helsetjenester «Sukkerskolen» er et undervisning- og veilendingsverktøy til bruk.
Kompetanseheving sukker
Små endringer i kostholdet i riktig retning
Hva gir oss energi i maten
Tallerkenmodell og Karbohydrater
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
Livea Xpress Tallerkenmodellen.
Tallerkenmodell og Karbohydrater
Etter denne timen skal du kunne:
Kompetanseheving sukker
Utskrift av presentasjonen:

er et nytt og unikt konsept, utviklet i felleskapet Norgesmøllene og NorgesGruppen.

Bakgrunn og formål Bakgrunn: Et ønske både fra NorgesGruppen og fra Norgesmøllene om å gjennomføre et innovasjonsprosjekt i et nært samarbeid. Havra ble utviklet på en felles idédugnad under beinhard konkurranse i mars 12. Formålet med å lansere «Havra» er: Sammen skape innovativ og lønnsom vekst, ved å gå inn i allerede etablerte segment, med et sunnere alternativ. Konseptet skal øke frekvensen hos eksisterende målgrupper, gi aksess til nye målgrupper, og til nye brukssituasjoner. Konseptet skal være bygges opp rundt en troverdig historie. Etablere et konsept på tvers av NorgesGruppens kanaler. Det skal bestrebes å finne unike fordeler som gir et konkurransefortrinn i markedet. Konseptet skal tilby unike egenskaper og gi positive assosiasjoner som øker forbrukers betalingsvilje.

Hva gjør unikt? Havra skal være det sunneste alternativet i kategorien som blir utfordret Produktene skal inneholde så mye havre som mulig, uten at det går på bekostning av smak og konsistens i forhold til referanse produktet i kategorien Garantert innhold av Betaglukan – relatere til dagsbehovet Bruk av helsepåstand . Havra er: Den smakfulle utfordreren, som er et naturlig sunnere alternativ med garanti for mitt anbefalte daglige inntak av betaglukan!

Grøt i pose Ferske Havra boller, Havra brød og Havra briks til Horeca 1 kg bollemiks for hjemmebaking Grøt i kopp Havra bars

Gjenkjennende design element på tvers av kategorier som bygger bevisstheten rundt betaglukan og daglig anbefalt mengde Myndighetene anbefaler mer grove kornprodukter med et høyt innhold av fullkorn og fiber i vårt daglige kosthold. Å spise sunt og variert kombinert med fysisk aktivitet anbefales for god helse.   *Betaglukan fra havre har vist seg å senke kolesterolet. Høyt kolesterol er en risikofaktor for hjerte- og karsykdommer. For å få forventet effekt anbefales 3 gram betaglukan fra havre daglig. Hele den daglige anbefalingen dekkes av 1 porsjon Havra grøt (65 g). Vi tilsetter Havrefraktion i de produktene som trenger det, for at Havra minimum skal kunne garantere for at en porsjon gir 1/3 av daglig anbefaling av betaglukan

SAMMENLIGNING AV NÆRINGSINNHOLD PÅ BOLLER I HAVRA PROSJEKTET. HVETEBOLLER*) HAVRA BOLLE NÆRINGSINNHOLD: Pr 100g pr 100g Energi Kcal/kJ 329/1383 311/1308 Protein 7,90 8,30 Karbohydrater 52,40 49,00 derav sukkerarter 11,60 9,50 Fett 9,70 derav mettede fettsyrer 3,40 0,90 Kostfiber 2,20 5,30 Natrium 0,20 0,28 Betaglukan mengde 1,17 Grovhets % 35 *) Bakers