2005 Målkart 2005 En veiledning. Klikk på mellomromstasten, piltast eller klikk på musen for å komme videre.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fagoppgave Justert formulering
Advertisements

Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Nedlasting av apper på Apple
Om et øyeblikk kommer du inn i en magisk verden...
Slik bruker du vår nettbutikk!
Trykk på mus eller tastatur for neste bilde…
Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
Dette er en PowerPoint-presentasjon
God Jul ? Du behøver ikke å vente til Jul….
System i sysakene Få skoesken inn i datamaskinen.
Hvordan bruke Lions medlemsregister?
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene.
Antalis-HQ BRUKERVEILEDNING FOR BESTILLINGER. Antalis, Europas ledende distributør av papir, emballasjeløsninger og dekor & display produkter, presenterer.
Veiviser for distribuert registrering av forventet ventetid på www
Nye Olweus dataweb en bruksanvisning Generell norsk (Q68T)
Hvordan etablere nettbutikk med GoOnline Commerce
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Håndbok til Studweb LES DENNE! Du får en side-for-side veiledning med forklaringer og tips…
Brukerveiledning for gruppeledere
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov 2011.
1 Brukerveiledning for løpssøknad på internett. 2 Hvem skal søke via elektronisk løpssøknadsskjema ? Alle o-grupper som skal arrangere kretsløp, skal.
Forståelse og praktisk bruk av GPS GPS kurs II Norsk Folkehjelp 2008 Del II.
Veiledning i gevinstrealisering ved innføring av elektronisk handel
Opplevd kvalitet og målt kvalitet: Brukerundersøkelser: Målgruppe: - brukere av hjemmetjenesten (18 indikatorer) - beboere på inst. (24.
Hvordan lager du en konto?
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Brukermanual for NROFs lokalavdelinger©
Nedlasting av Java Java bruker du til bl.a. å logge deg inn i nettbanken. Åpne Internett og skriv, java.com i adressefeltet, klikk Enter. Klikk på Free.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005.
Brukerveiledning Basware
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •Epost •PPS •Studentweb •Its learning.
Manual for bruk av Storylineverktøykassa Laget av Åse Skiftun.
For å åpne Internett trykker du på i startskjermbildet. Når du klikker i adressefeltet, blir det en blå bakgrunn på den nettadressen som står der, og det.
SiO-Læringsmiljøs Regnskapskurs for store foreninger
Forsiden til som du møter førstwww.pssi.no.
Unio Min side Oppdatering av e-post og mobil
BMS på gausdøl BUKERUNDERSØKELSER DIALOG VIRKSOMHETSSTYRING
Innføring i bruk av Dashboard
ELEVMEDVIRKNING.
Opplæring: Digital Diktering
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov 2008 (Klikk for å komme til neste side)
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet Epost PPS NEL Studentweb Its learning.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet august Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på ditt studium Epost Studentweb Its learning.
Bruk av iPad. Bruk av berøringsskjerm Det anbefales å bruke fingrene eller en digital penn, IKKE bruk skarpe gjenstander da det kan ødelegge skjermen.
Agenda Velkommen til nye medlemmer!
Bildebehandling i Paint
Styringsprinsipper Styringssystem
Orientering til klubbenes sekretærer Mjær ungdomsskole 20. mars 2010
Andre funksjoner. Her kommer en beskrivelse av søkefunksjoner, knapper og annen funksjonalitet. 2.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
Stab økonomi Ansvarsområder:
BMS; We did it vår vei!! For hva koster det a’? v / Tore M. Andresen Ass. rådmann/kommunalsjef i Hole (siviløkonom)
Her er en test på SONY`s siste teknologi
Bildebredden må være 23,4cm Dialogmøte for økonomiansvarlige i kommunene onsdag
Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.
Online løpssøknad via ”Klubben Online” For O-sesongen 2006 skal alle orienteringsgrupper søke om sine arrangementer via elektronisk søknadsskjema i ”Klubben.
Hurtigreferanse for © 2012 Microsoft Corporation. Med enerett. Lync Web App Bli med i et Lync-møte med PC-lyd Hvis du ikke har Lync 2013, kan du bli med.
Brukerveiledning for kloning i GIMP
Praksis krav, rapport & eksamen SPED 4000 – LML -
Hypotesetesting, og kontinuerlige stokastiske variable
Neste samling. Dag 6 – regionvis (3) uke 41, 2014 Fra datastyrt til datainformert Mål: –Kompetanse i å bruke ulike data til å definere hvor det er behov.
Registrering av testresultater fra mobiltelefon
Registrering av testresultater Trinnene i prosessen Logg deg inn på Admin-sidene Opprett en ny test Legg til testresultater Registrer.
Kort om barometeret Et journalistisk bearbeidet produkt, laget av Kommunal Rapport Basis i offisielle tall levert av kommunene til staten Kostra, Utdanningsdirektoratet,
Revidert prognosemal BOA
Dataanalyse CanSat.
Utskrift av presentasjonen:

2005 Målkart 2005 En veiledning. Klikk på mellomromstasten, piltast eller klikk på musen for å komme videre

2005 Innhold Hva trenger du for å få frem data til innleggelse –KOMPAK –KOSTRA (Egne registreringsskjema) –Egen virksomhetsplan, kommuneplan, tjenestedeklarasjon, lover etc. Beskrivelse av målkartet Jakten på bedre praksis vha mbu. –Foreløpig program for 25. Mai finner du på

Kompak Du starter KOMPAK på din egen pc. Du klikker på menyvalg 1; Kontoforespørsel - Utforsker

2005 Klikk på ditt ansvarsnr. (tjenestested) Juster perioden fra 1 til 4 (dvs t.o.m. april) Sett året til ønsket år. (2005) Sett klasse til 1 (så du bare får med drift) Klikk så på Verktøy, og der klikk så på Budsjettkontrollrapport.

2005 Her finner du tallene du trenger for HIÅ (hittil i år) dvs til tertialrapporten ”Sum” begrepene i målkartet finner du her, for eksempel Nettoresultat, Driftsresultat, Driftsinntekter etc. Du endrer årstallet i forrige bilde for å få frem de samme tallene for andre år.

Hente tall fra KOSTRA Gå til og velg der å ”gå til tallene” Velg tall for kommuner.

2005 Velg detaljerte nøkkeltall

2005 Bla deg så frem til riktig region, i utgangspunktet 0533 Lunner Klikk så OK.

2005 Du får så opp standard oppsett Velg så den gruppen av detaljerte nøkkeltall som du er interessert i.

2005 Da har du KOSTRA på skjermen din…. Du må endre oppsettet for å få frem dataene slik du trenger dem. Det gjelder både at du trenger flere kolonner for Lunner, dvs for flere år, og du trenger for Gran og Jevnaker. Her følger en beskrivelse for hvordan du får det til. Dette vil også bli gjort i felleskap den dagen vi møtes for å legge inn tallene.

2005 Klikker du her kan du endre årstallet Klikker du her kan du endre kommune eller gruppe. Klikker du her sletter du en kolonne Klikker du her får du frem en forklaring på hvordan tallet fremkommer. Du trenger det for å regne ut tallene for ditt tjenestested.

2005 Når du klikker på ”i” får du følgende ”informasjon”

2005 Da er vi klar for målkartet… Her en beskrivelse av deler av målkartet, og hvordan du fyller det ut/bruker det.

2005 Det du har oppgitt i din årsmelding Sumbegrepene, slik du finner de i budsjett kontroll -rapporten i fra KOMPAK Ønsket verdi i Lunner kommune. Et eksempel, tallene fra undersøkelsene er oppdiktede.

2005 Hva må til for å få realisert målet? Mål hentet fra egen virksomhetsplan etc. knyttet til KOSTRA Hva som gir en pekepinn på at målet nås. Henviser til linjene for Demografi, Økonomi og dekningsgr.

2005 Andel i prosent som har svart fordelt på hele karakterer. Hva som tjenestestedet forventning, rimelig at det oppnås i mai 2005 Ønsket verdi i Lunner kommune. Ambisjon for ditt tjenestested.

2005 Dette fylles ut i forbindelse med tertialrapporten, må gjerne gjøres i dag, men husk bare knyttet til Rammevilkår/Ressursinnsats og Mål for tjenestestedet.

2005 Dette er til bruk ved årsmeldingen. Dette er til bruk ved den lærende prosessen som skal foregå på Hadeland, jakten på bedre praksis.

2005 Ikke nøl med å ta kontakt om du lurer på noe. Vi skal gjøre registreringen av data i felleskap den 19. og 23 mai Har du spørsmål til målkartet spør leder eller Kirsti på Lykke til, fordi vi vil et sted! Det hele handler om….. Mvh Tore Rådmann