Peace Research Institute Oslo Fordommer Fordummer Oslo, 23. november 2010 Rojan Ezzati.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innflytterkvinners fortellinger om ”De viktige kvinnfolkan”
Advertisements

Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
Den vesle gutten og julenissetoget
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Demens - Test.
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
I.
Teknologi i klasserommet
utnytte ledg rom/medløpspasning
De dårige følelsene. Veiene ut..
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Bruk mediene - hvis ikke, vil mediene bruke deg Medieseminar Aurland 20. april Audun Tjomsland.
Kurskveld 4.
Befolkningsundersøkelse – energimerking av boliger Juni 2011.
Selvfølelse vs selvtillit
Godt verktøy er halve jobben
Gammel kinesisk visdom
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
- roller og forventinger
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB
Lars Anders Kulbrandstad Høgskolen i Hedmark
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Ta bilder med mobiltelefon
Ungdommens Bystyre 21 januar 2011 Erlend Jordal (Høyre)
Partnerskapet mellom stat og kommune i NAV-kontoret. Hvordan brukerne kan stimulere til utvikling av NAV- kontorene? Honoratte Muhanzi Kashale Samarbeidsforum.
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
IA konferanse et friskere arbeidsliv

PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Kapittel 42 Religioner i Norge.
O PPGAVE 20 Side Å KJENNE ( SEG ) IGJEN 1. Tror du de vil kjenne meg igjen etter at jeg har farget håret? 2. Han hadde gått seg vill. Han kjente.
Tenn alle lysene! Julemesse, Misjonssalen Sandnes 29. november 2013 Asbjørn Kvalbein 1.
Naturvernskolen: Tema på foredrag: Legg strategi for å vinne en miljøsak Tid: 30 minutter For mer info om foredraget kontakt: Andre relevante foredrag.
Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol - for foreldre med tenåringer
NETTVERKSARBEID Kreativt verksted DK samlinga
LOBBYVIRKSOMHET Hvordan få gjennomslag for våre meninger og standpunkter hos politikere? Jon G. Olsen Styreleder VOFO-Akershus Daglig leder Akershus musikkråd.
ABRAHAM MASLOW (BILDE).
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
Hva er det vi har behov for å få hjelp til av spesialisthelsetjenesten? Av Per Willy Ormestad, Sosionom m/spesialkompetanse i sosialt arbeid på rusfeltet.
Hvordan finne den rette Jesuskirka 22. april 2007 Maren og Sven Weum.
Islam De norske muslimske miljøene er små og organisert etter nasjonal tilhørighet, sier islam-ekspert Kari Vogt. Hun avviser politisk islam som.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Trivselsundersøkelse - 08 Trivselsundersøkelse utført 8. desember leverte For alle utsagnene betyr score 1 at personen er totalt uenig og score.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
CAKE session no. 4 Stille avvik. Siden sist … Forrige CAKE session handlet om læring og buddysystem Buddygruppen arbeider nå med å gå gjennom innspillene.
Og.
L IKESTILLING Likestilling sett fra to studenters synspunkt 2008.
SINTEF Fiskeri og havbruk AS 1 Hvordan oppnå økt deltakelse på Tromstrygdskolen? Signe Sønvisen og Trine Thorvaldsen SINTEF Fiskeri og havbruk.
Photo voice som metode i evaluering av folkehelsetiltak Fra kunnskap til handling og fra handling til kunnskap. Stiklestad Eva Magnus (PhD),
Jørn Aas Håkon Schiong Gründer, en dialog. eller muligens mer riktig; to synspunkter.
VERDISKAPING I NORSK NÆRINGSLIV 1 NESO BASSKOLE Arbeidsledelse Samling 4 klasse 19, Tromsø 20. – 23. januar 2015 Hanne Winther og Magne Beddari, VINN.
Shanti - Er det sider ved ditt religiøse liv du synes er for privat til å snakke om? -...[tenker lenge] jeg synes det med menstruasjonen. I India er det.
Lenny, en robot som lærer å snakke Pierre Lison University of Oslo.
Politisk påvirkning.
Lørdag 6. desember :00 – 11:45Forelesning (i) 11:45 – 12:00Evaluering 12:00 – 12:30pause 12:30 – 13:30Forelesning (ii) 13:30 – 14:00Bråk og uro.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
Massemedier. Hva er et massemedium? Teknisk hjelpemiddel eller kontaktledd som gjør det mulig å kommunisere med et stort antall mennesker som ikke befinner.
Nye former for deltakelse Fortsatt bruker rundt tre av fire velgere stemmeretten ved stortingsvalg, men valgdeltakelsen er på et lavt nivå sammenliknet.
Idoler & idealer. Et trygt rom Her er du velkommen som den du er Du er en bra person akkurat slik du er Ikke si og gjør noe du ikke selv vil Ha respekt.
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Gang.
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
Fest & følelser Velkommen
Venner & valg Velkommen.
Lær mer – vis din støtte til alle som er berørt av demens
Utskrift av presentasjonen:

Peace Research Institute Oslo Fordommer Fordummer Oslo, 23. november 2010 Rojan Ezzati

Hovedspørsmål Hvordan hendelsene på og etter 11. september har påvirket: a)det norske storsamfunnets bilde av personer med muslimsk bakgrunn b)personer med muslimsk bakgrunn sitt eget selvbilde, og forståelse av egen posisjon i samfunnet 2

Noen generelle tendenser Europeiske innvandringsdebatter fokusert på muslimer  Internasjonale og nasjonale hendelser  Muslimen som en trussel  Høyre-populistiske partier vinner frem Opplevelse av mistenkeliggjøring og diskriminering  Øker kraftig i perioder rett etter terrorangrep 3

Eksempel I «Nei takk, jeg ønsker ikke å være del av et stort «VI». Akkurat her ligger problemet. (…) Hun har sikkert helt rett i det at det fins ingen grunn å kreve en forklaring eller – enda verre – en unnskyldning fra folk som ser ut som at de kommer fra muslimske miljøer når det gjelder terror osv. Men jeg ønsker gjerne å vite litt om politiske synspunkter til folk som jeg omgås. Om de er blendahvite eller om de heter Mohammed.» 4

Eksempel II «Vi har stort sett ikke invitert muslimene til vårt land, likevel har vi tatt godt imot dem og åpnet opp for å kunne gi av det vi har. Dette er ikke nok skjønner jeg. Vi skal også unnskylde at vi er til, at vi har vår bakgrunn, verdier og tilknytninger som ikke er kompatible med de muslimene bekjenner seg til. Det er igjen vår feil og våre fordommer som er problemet. Er det noen som faller for det lenger?» 5

Hva kan vi gjøre? Snakke sammen Reflektere over hva vi kommuniserer til hverandre Gjøre oss selv bevisst på egne fordommer Bli bedre kjent med hverandre 6

Hva kan medier og politikere gjøre? Ikke «bare» islam som fellesnevner Mer fokus på de ”gode” eksemplene Skape en mer positivt ladet dialog 7