Familie relasjoner Far Sønn Sønn Bestefar Søstre Brødre Ektepar Far

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

I.
FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Normer, verdier og holdninger
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
”Mer enn etnisk minoritet?”
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Et ektepar først i sekstiårene feiret sin 35 års bryllupdag på en stille, romantisk liten restaurant. Plutselig dukket en liten, men svært vakker, fe opp.
En måte å lese Bibelen på
O PPGAVE 21 Side O PPGAVE 21 Da Mor (bli) ble sammen med Jan, (flytte) flyttet vi inn i det store huset hans nede ved sjøen. Jeg (få) fikk.
Kapittel 48 Elina møter en mann på fjellet.
Florry Sandsmark
Kapittel mai hos Reza og Heidi.
EGYPTISKE GUDER OG GUDINNER
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Hva er vitsen med å gifte seg?
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Elizabeth I.
Hvem er Findus og Robot?.
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
AKTIV SØKER TIL DEG SOM SKAL UT I LÆRE.  KARAKTER OG FRAVÆR  AKTIV FOR LÆREPLASS  KONTAKTER OG BEKJENTE VIKTIG Å TENKE PÅ:
FORTSETT SETNINGENE. 1. Hun har et hus For fire måneder siden
Tekster til kapittel 9.
Meg selv. Jeg heter Victoria og er 9 år.
Kapittel 39 Samlivsformer.
Kapittel 42 Religioner i Norge.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Kapittel 5 oppgave g Sett inn substantivene i riktig form.
Lag leddsetninger med som
d. Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
Oppgave 4, side 106 – 107 Ubestemt artikkel foran substantivet.
O PPGAVE 31 Side 155 Fyll inn riktig form av det refleksive pronomenet.
Prøv å sette setningene riktig sammen. Du finner oppgaven på www
Jesus, døperen Johannes og jul
Ett er nødvendig!.
Ein intelligent quiz! Fasiten ligger i kommentarfeltet til hver enkelt slide.
Hobbyen min.
Hverdagsrehabilitering Del 2 Brukerrolle – Tjenesteyterrolle/hjelper Samarbeidsprosjekt mellom: Froland, Arendal, Risør, Grimstad, Åmli, Tvedestrand og.
Hvordan finne den rette Jesuskirka 22. april 2007 Maren og Sven Weum.
Die Mutter Familienwörter. Der Vater Familienwörter.
Over hav og fjell Avstand ingen hindring
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer
Og.
Bokollektivet Målgruppe:
Berit Berg, Samfunnsdagen 23. august 2011
Kjærlighet – mellom søsken
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
JESUS FRA ” LANDSBYGDA ” I M IDDELHAVS - SAMFUNNET Problemet med å beskrive Jesus Hvilke modeller bruker vi? Hvilke forutsetninger har vi mht menneske-
Religionen og det levde livet Noen fortellinger og tanker om maskulinitet, familieliv og islam i Norge Elise Skarsaune, Reform.
La oss lage mennesker i vårt bilde, fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden så.
Kapittel 38 Petters familie.
Kapittel 13 I begravelse.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
O PPGAVE 3 Ei/en bok boka/boken bøker bøkene. O PPGAVE 3 en bok boken – bøker – bøkene en bonde bonden – bønder – bøndene en bror broren – brødre – brødrene.
Hva menes med demokrati? Hva forbinder dere med demokrati? Skriv en liste.
Samfunnskunnskap Emne 3: Barn og familie. Familie «Hele familien» – mor, far, barn, svigerbarn, barnebarn.
Samliv og familie i Norge Det er mange typer familier i Norge Introduksjonsprogrammet
Hva er en familie? Vi skiller mellom familie, slekt og hushold Familien er en sosial institusjon som vi finner i de fleste samfunn. Familie er en sosial.
DAGSREISEN Barn fra Zambia og Norge viser med bilder tatt med engangskameraer, hvordan deres hverdag er.
ASTRID AAG Datter Kone Mor Venn Økonomisjef Egoforedrag Sotra Rotary Klubb 3. mai 2016.
AMTMANDENS DØTRE - Den første norske tendensromanen Camilla Collett.
KRLE Familiefakta.
Velkomstklassen, Kopervik skole
Foreldremøte for barnehagens foreldre Øvre Slettheia oppvekstsenter
Kapittel 9 Å spise sunt og riktig.
Kapittel 5 oppgave g Sett inn substantivene i riktig form.
Kapittel 9 Å spise sunt og riktig.
Utskrift av presentasjonen:

Familie relasjoner Far Sønn Sønn Bestefar Søstre Brødre Ektepar Far Svoger Far Svoger Svigerinne Datter Svigerinne Svigerfar Datter Far Bestefar Svigersønn Ektepar Barnebarn Ektepar Barnebarn Mann/Kone Mor Mor Søskenbarn Datter Sønn Oldefar Tremenning Søsken Oldebarn

4 generasjoner OLDEBARN OLDEFAR BARNEBARN BESTEFAR BARNEBARN BESTEFAR SØNN MOR DATTER FAR SØNN FAR

SØSKENBARN (FETTER/KUSINE) 2 generasjoner SVOGER SVIGERINNE EKTEPAR MANN/KONE EKTEPAR MANN/KONE SØSKEN (BROR/SØSTER) SØNN FAR DATTER MOR DATTER FAR SØNN MOR TANTE NIESE SØSKENBARN (FETTER/KUSINE) ONKEL NIESE TANTE NEVØ

Oppgave 1 Min fars kones datter er i forhold til meg; Søster Søskenbarn Tante Datter Søster

Oppgave 2 Ola Nordmann har tre sønner. De heter Per, Pål og Espen. Karl er sønnen til Per, og Eva er datteren til Pål. Hva slags relasjon har Karl til Eva? Nevø Onkel Søskenbarn Venn De er søskenbarn

Oppgave 3 Svogeren til min kones nevø blir for meg? Søskenbarn Svigersønn Nevø Svoger Svigersønn. Jeg er onkel til nevøen, nevøen er søskenbarn med mine barn – og svogeren til nevøen må derfor være gift med min datter.

Oppgave 4 Både A og B er C sine barn, men B er ikke C sin sønn selv om C er A sin far. B er derfor følgende for C: Bror Sønn Søster Datter C har to barn, og B må være en datter. Vi kan ikke si om A er sønn eller datter

Oppgave 5 En mann introduserte en kvinne slik; hennes mann er den eneste sønnen min far har. Hva er forbindelsen mellom kvinnen og mannen? Søsken Fetter og kusine Ektepar Far og datter Ektepar

Oppgave 6 Det er syv medlemmer i en familie, A, B, C, D, E og F Seks av dem jobber, og jobber som lærer, lege, økonomisjef, snekker, ingeniør og gartner – og en er student To av parene er gift A jobber som lærer, F er lege D er faren til B og bestefar til G og jobber som snekker Ingen av kvinnene er gartner eller økonomisjef G er student og barnebarnet til E Hva jobber E med? E må være ingeniør (E må være bestemor til G siden D er bestefar til G, og ingen kvinner er gartner eller økonomisjef – og da er det kun ingeniør hun kan være fordi de gjenstående valg er økonomisjef, gartner og ingeniør). E er derfor gift med D og er foreldre til B og besteforeldre til G. De er det ene gifte paret. Det andre paret må være B og A eller B og F hvor A/F er kvinnen – fordi ingen kvinner er økonomisjef eller gartner. B og C kan begge være økonomisjef eller gartner – og de er begge menn.

Oppgave 7 I en familie er seks personer; A, B, C, D, E og F B er sønnen til A, men A er ikke B’s mor A er gift med C E er broren til C D er datteren til A F er broren til A Hvor mange kvinner er det i familien? A og C er gift, og A er B’s far -> C må være B’s mor. D er datter. B er sønn. E er bror. F er bror. Det er derfor to kvinner; C og D.

Oppgave 8 I en familie er det seks medlemmer; A, B, C, D, E og F A og B er gift med hverandre B er svigerdatter til F, og F er enke E er søsteren til D D er eneste sønn til C, som er broren til A B er kvinne Hva slags relasjon har F til A? Mor Svigerinne Søster Svigermor F er moren til A

Oppgave 9 I en familie er det seks medlemmer; A, B, C, D, E og F Jobbene de har er lærer, lege, økonom, jurist, snekker og ingeniør F er økonom og sønnen til B, og er også broren til E C er jurist og er gift med A sin eneste sønn E er ikke gift og er ingeniør A er bestemor til F Legen er gift med juristen Læreren er kvinne og er gift med snekkeren Det er to ektepar i familien Hva jobber B som? F er B sitt barn, og A er bestemor til F. C er svigerdatter til A, og betyr at hun må være gift med B – som da er C sin sønn. Siden C er jurist må B være lege.

Oppgave 10 Per er Petter sin sønn. Per er min sønns onkel. Hva er Petter for meg? Bror Bestefar Far Sønn Far. Petter har (minst) to sønner; Per og meg. Per blir derfor onkel til min sønn.

Fasit Søster Søskenbarn Svigersønn. Jeg er onkel til nevøen, nevøen er søskenbarn med mine barn – og svogeren til nevøen må derfor være gift med min datter. C har to barn, og B må være en datter. Vi kan ikke si om A er sønn eller datter Ektepar E må være ingeniør (E må være bestemor til G siden D er bestefar til G, og ingen kvinner er gartner eller økonomisjef – og da er det kun ingeniør hun kan være fordi de gjenstående valg er økonomisjef, gartner og ingeniør. E er derfor gift med D og er foreldre til B og besteforeldre til G. De er det ene gifte paret. Det andre paret må være B og A eller B og F hvor A/F er kvinnen – fordi ingen kvinner er økonomisjef eller gartner. B og C kan begge være økonomisjef eller gartner – og de er begge menn. To. A og C er gift, og A er B’s far -> C må være B’s mor. D er datter. B er sønn. E er bror. F er bror. Det er derfor to kvinner; C og D. F er moren til A Lege. F er B sitt barn, og A er bestemor til F. C er svigerdatter til A, og betyr at hun må være gift med B – som da er C sin sønn. Siden C er jurist må B være lege. Far. Petter har (minst) to sønner; Per og meg. Per blir derfor onkel til min sønn.