Mat og husholdning gjennom tre generasjoner 23.9.2010 Karin Vatn
Karin Født i 1939 på Helgøya Husstellærer fra Stabekk 1963 Lærer i grunnskolen til 1979 Videreutdanning og lærer i vg. skole Bistandsarbeid Afrika OL-prosjektet ”Mat til tusen” Reform -94, videreutdanning Prosjekt ”Matmangfold” - kokebok
Mors kjøkken Naturalhusholdning Selvberging, noe ferdigvare Konservering/oppbevaring De første kjøleskap, komfyr Husmorskoler og undervisning for jenter i folkeskolen
Min generasjon Kjøleskap, fryser Kvinner begynner å jobbe Handelshusholdning Spesialforretninger Noen nye matvarer Fortsatt husmorskoler og undervisning i folkeskole/ungdomsskole
Mine barns generasjon Alle kvinner jobber - mannen handler matvarer også Kjedebutikker og ferdigmat ”Dag-til-dag”innkjøp Rikt utvalg av matvarer fra hele verden – endret kosthold Mangfoldig/internasjonal befolkning Bosetting i sentrale strøk Endring av skoleplaner
Mine barnebarns generasjon Klasseskille i matkulturen og helse – tilgang til informasjon og kunnskap? Økologi og bærekraft? Fedme-epedemi?
Håp for framtida Undervisningen oppgraderes Lukte, smake, føle