Konservering 011208 Haueleiteveka.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Norsk matkultur og historie
Advertisements

ERNÆRING HIL FOTBALL.
Råd for et sunt kosthold (1)
Tekster til kapittel 5 LearnNoW.
DYR.
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft
Råd for et sunt kosthold (1)
fra helsemyndighetene
Tone L. Bie, 2014.
Frankrike.
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Maten er halve helsa ! Pernilla Egedius Seksjonsleder Forpleining
Nye nasjonale kostråd – hva er nytt?
Vi har det mestei nærheten
FROKOST Frokosten er dagens viktigste måltid.
Kosthold for idrettsutøvere
Et sunt kosthold.
Generelle ernæringsanbfalinger
Matkultur.
PP-presentasjon 16 Lev sunt. Nivå 2.
Påbudt merking av matvarer (1)
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Vitaminene Fett- og vannløselige
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
Måltidene (1) Frokost er et viktig måltid. En god frokost gir energi, øker konsentrasjonen og gir bedre humør. Hvis du ikke har appetitt om morgenen, ta.
Kurstreff 5 Siste kurstreff med kort repetisjon og samtaler om oppnådde mål og veien videre.
Torsdag 14. juni 2012.
Vitaminer.
Kostsirkelen.
DU ER VERDIFULL FOR GUD, var motto for denne barneleiren i Ungarn sommeren Det var ADRA – adventistenes hjelpeorganisasjon – som arrangerte leir.
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
Samtale 3.
Hva du velger å spise har betydning for humøret ditt og konsentrasjonen din på skolen Ved å spise hver 3. – 4. time så holder du jevnt blodsukker, det.
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Kostholdsforedrag Sterkenilsdagen
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
Grunnleggende ernæring
MAT OG KULTUR.
Mat i Norge Fra sild til sushi.
Kosthold og restitusjon
Tallerkenmodell og karbohydrater
Kapittel 4: En normal ettermiddag og kveld
Eldreomsorgens ABC Ernæring Marthe Sollien. Aldersforandringers betydning for kostholdet Mange faktorer påvirker de eldres kosthold. Vanlig: Endret smak,
Korn og brødvarenes plass i et sunt, norsk kosthold
Nøkkelhullet – enkelt å velge sunnere Navn, sted, dato.
Kostsirkelen Inndeling av mat i fem grupper: Korn og brød Egg, kjøt og fisk Mjølk og ost Feitt, olje og smør Grønsaker og frukt Sjå s. 42.
Protein og fett Uke 9. Protein Protein stammer fra det greske ordet ”PROTOS” og betyr det første/den viktigste Bygget opp av aminosyrer Esensielle aminosyrer-
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
Trening og kosthold Karl Filip Singdahlsen 15. Februar 2012.
Læreplananalyse i KL06 Grunnlag for profesjonalitet Grunnlag for demokratisk vurdering Grunnlag for kommunikasjon Skogsarbeiderens rolle.
Syrer og baser - Stoffer med motsatt virkning. Syrer  Finnes i bær og frukt, men disse er svake syrer  Andre syrer er giftige og etser  Smaker surt,
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
SYRER OG BASER - STOFFER MED MOTSATT VIRKNING. SYRER FINNES I BÆR OG FRUKT, MEN DISSE ER SVAKE SYRER ANDRE SYRER ER GIFTIGE OG ETSER SMAKER SURT, ETSER.
Algebra er bra – hva er algebra?
Grønnsaker, frukt, bær og nøtter.
IPV Institutt for plantevitenskap
Ressursgruppe Helsestasjon Stavanger Kommune, 2015
Protein og fett Uke 9.
Nøkkelhullet Enkelt å velge sunnere
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
Konferansemeny vinter 2017/2018
Kroppens byggesteiner.
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
Vitaminer og mineraler
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
MAT FOR GLEDE OG GOD HELSE
Utskrift av presentasjonen:

Konservering 011208 Haueleiteveka

Konservering av kjøt Salting Lakesalting Tørrsalting Tørking Eldste måten å konservere på Røyking Varmrøyking Kaldrøyking Røyking med syre Hermetisering 011208 Haueleiteveka

Konservering av ull/pels og skinn Klipping, karding spinning og farging av ull. Salting, tørking og garving. 011208 Haueleiteveka

Konservering av fisk Salting Tørrsalting - lakesalting Tørking Røyking Varmrøyking - kaldrøyking Graving Hermetisering 011208 Haueleiteveka

Konservering av melkeprodukt Kjøling Syrning av melk «Skjør» Kjerning av smør «Godt smør» Viktig betalingsmiddel Ysting av ost 011208 Haueleiteveka

Konservering av korn og grønnsaker Kornet vart tørka og lagra i «innebua» i stabburet Poteter vart lagra i jordkjellar frostfritt 011208 Haueleiteveka

Konservering av bær og frukt Sylting Etter at sukkeret kom Safting Etter at sukkeret kom Hermetisering 011208 Haueleiteveka

Konservering - oppgåve Bruk ein eller gjerne fleire læringsmåtar på å greie ut om konservering av: kjøt ull/pels og skinn fisk melkeprodukt korn og grønnsaker bær og frukt Lykke til! 011208 Haueleiteveka