BAKGRUNN På oppdrag for Boligbrygg Oslo KF har Synovate MMI gjennomført en kundeundersøkelse for å kartlegge holdningene til Boligbyggs omdømme og servicekvalitet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Skytebanesaken Skapt inntrykk •Flertallet av naboer og beboere i Søndre Nordstrand krever nedleggelse av Prinsdal •Flertallet av beboerne i Søndre Nordstrand.
Advertisements

Befolkningsundersøkelse – energimerking av boliger Juni 2011.
Holdning til norske folkehøgskoler blant norske ledere Informasjonskontoret for Folkehøgskolen.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 3. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
BOMILJØTJENESTE INTERKULTURELL BOMILJØTJENESTE. Prosjektrammer Samarbeidsprosjekt mellom Bergen Bolig og Byfornyelse Mottaks –og kompetansesenter for.
Utarbeidet av Synovate MMI v/ Kathrine Steen Andersen Februar 2008 Rapport for Postbanken Parforhold og økonomi 2008.
Kvinnelige ledere i byggenæringen Undersøkelse for Byggekostnadsprogrammet Rolf K. Andersen Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning 2006.
Kvinnelige ledere i byggenæringen Undersøkelse for Byggekostnadsprogrammet Rolf K. Andersen og Hanne Bogen Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning.
Publikumsundersøkelse Ullern Rapport fra Synovate v/Wenche Berntsen Februar 2008.
Oslo kommune – Helse- og velferdsetatenprosjektnummer /2010 Brukerundersøkelse i hjemmetjenesten 2010 Grafikkrapport - praktisk bistand Bydel Sagene.
Oslo kommune – Helse- og velferdsetatenprosjektnummer /2010 Brukerundersøkelse i hjemmetjenesten 2010 Grafikkrapport – praktisk bistand fra kommunal.
Boligbyggs markedsleiestatistikk – 3. kvartal 2007 Markedsleien i Oslo fortsetter å stige og ligger nå høyere enn det tidligere toppnivået fra 2002 Boligbygg.
1: Gjengs leie for hybler og leiligheter i Oslo fjerde kvartal 2006.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 4. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
Oslo kommune – Helse- og velferdsetatenprosjektnummer /2010 Brukerundersøkelse i hjemmetjenesten 2010 Grafikkrapport – praktisk bistand fra kommunal.
Oslo kommune – Helse- og velferdsetatenprosjektnummer /2010 Brukerundersøkelse i hjemmetjenesten 2010 Grafikkrapport - praktisk bistand Leverandør.
EFF Omdømme Havbruksnæringen © TNS Gallup – September 2006/Anett Kalleland Devold.
Klepp Kvinner Elite m arkedsføringshuset 1 Rapport på merkevareundersøkelse for Klepp Kvinner Elite Januar 2008.
© Synovate Gjennomført av Synovate 21.august 2008 Catibus uke 33 Norsk Fysioterapeutforbund.
Arbeidslivsfag Kan arbeidslivsfaget bidra til at ungdomskoleelevene blir mer motivert??
Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 TNS Gallup Oslo, 2012 Det norske skadeforsikrings- markedet og dets bevegelser.
Om Norsk Finansbarometer 2014
Fritt Brukervalg Torsdag 31. mai 2007
Bomiljøprosjektet i Drøbakgt.1 Presentasjon for Sagene SV
Kommuneundersøkelse høst 2010 for Distriktssenteret - Kompetansesenter for distriktsutvikling.
Bakgrunn Det er tredje gangen MMI har gjennomført undersøkelsen i Hamar kommune. Undersøkelsen er nå noe forkortet. I hovedsak lik tidligere års. MMI.
Brukerundersøkelse Klikk Helse (antall respondenter: 439) Gjennomført i perioden 17. septmeber til 29. oktober 2008 Av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck.
KLIKK SAMLIV Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck Mars 2009.
KLIKK FRILUFT Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck Januar 2009.
KLIKK REISE Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck Mars 2009.
Undersøkelse om undervisningsmateriell for psykisk helse
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 2. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 1. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo 4. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av Opinion for.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengs leie for hybler og leiligheter i Oslo 4. kvartal 2008 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo 4. kvartal 2007 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av MakroSikt* for.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo 2. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av Makrosikt for.
Boligbyggs gjengs leie-statistikk for 3. kvartal 2007
Boligbyggs markedsleie- statistikk for Oslo - 4. kvartal 2007 Markedsleien i Oslo steg med 4,2 % fra 3. til 4. kvartal 2007 I hele 2007 steg markedsleien.
Oslo kommune – Helse- og velferdsetatenprosjektnummer /2010 Brukerundersøkelse i hjemmetjenesten 2010 Grafikkrapport - praktisk bistand Leverandør.
1 Innvandreres helse 2005/2006 Funn fra intervjuundersøkelsen ”Levekår blant innvandrere 2005/2006”. Svein Blom.
PROSJEKT: UADRESSERT REKLAME Omnibus: 23. august – 30 august 2006
Medlemsundersøkelse for NAFO
Bruk av etableringslån* i Oslo og Akershus Rolf Barlindhaug Norges byggforskningsinstitutt * nå en del av Startlåneordningen.
Østerdalsgata boliger – gode naboer
Brukerundersøkelse gjennomført for Bergen kommune Foresattes tilfredshet med kommunens barnehager © TNS Gallup – Politikk & samfunn Avdelingsleder.
”Omfang og utfordringer” Kartlegging av bostedsløse i Norge 2003/1996 Thorbjørn Hansen Norges byggforskningsinstitutt.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Brukermedvirkning i norske kommuner hovedfunn
Program 08:30 Velkommen 08: :05Gjennomgang av resultater og funn Direktør Hans Christian Holte, Difi 09: :15Innbyggerundersøkelsen – Et viktig.
Evaluering av sesongen 2009/2010 Holeværingen langrenn For styret: Ida Rosenvinge, mai 2010.
Norsk Finansbarometer 2015 © TNS Norsk Finansbarometer 2015.
Klikk for å redigere undertittelstil i malen OM – AV – FOR MANGFOLDIGE MUSUMSBRUKERE ved professor Anne-Britt Gran Oppdragsgivere: Kulturhistorisk Museum,
Brukerundersøkelse Det flerspråklige bibliotek. Om undersøkelsen Undersøkelsen er gjennomført på web i perioden 19. oktober – 8. november Sendt ut til.
Norsk Finansbarometer 2016 © TNS Norsk Finansbarometer 2016.
Redningsvest Gjennomført 19. august 2010 InFact AS.
Spredning av kommunale boliger En studie av politikk og resultater i Oslo kommune MASTEROPPGAVE I SAMFUNNSGEOGRAFI RAGNHILD ERTSHUS.
Kjennskap til etablering av «Innbyggerservice» og inntrykk av informasjon fra kommunen generelt Bergen omnibus Januar 2017.
Norsk Finansbarometer 2016
Kongsvinger - Kommunesammenslåing.
Lokal brukerundersøkelse for NAV-kontorene i Hordaland
Arbeidsledigheten i Oslo gjennom 2017
Innbyggerundersøkelse 2018
- Arbeid og uføretrygd - Erfaringer med NAV
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
St.Hanshaugen - bydelsrapport
Verdal kommune- i overkant av 15.ooo innbyggere Konjunktursvingninger
Frogner - bydelsrapport
Barnevern – oppsummering av bydelsstatistikken for 2018
Nordstrand - bydelsrapport
Utskrift av presentasjonen:

BAKGRUNN På oppdrag for Boligbrygg Oslo KF har Synovate MMI gjennomført en kundeundersøkelse for å kartlegge holdningene til Boligbyggs omdømme og servicekvalitet blant leietakere. Det ble gjennomført 10 innledende dybdeintervju på telefon for å danne grunnlag for spørsmålsformuleringen. Et spørreskjema på norsk og engelsk ble sendt ut til i alt 8463 adresser. Spørreskjema ble fulgt av et introduksjonsbrev oversatt til seks språk. Undersøkelsen fikk en svarprosent på 46,2 %, noe som ansees som meget bra.

De fleste bor i vanlig utleiebolig

Hele 70 % har bodd mer enn tre år i nåværende bolig

Et stort flertall av leietakerne bor alene: 38 % bor sammen med andre, 22 % bor i husstander med 3 personer +.

Halvparten av de som bor sammen med andre, bor sammen med barn Halvparten av de som bor sammen med andre, bor sammen med barn. Kun 13 % bor sammen med eldre over 62 år.

Botid i Norge

71 % har hatt kontakt med Boligbygg etter at de fikk kontrakten.

Mange har fått den hjelpen de trengte, men for mange har ikke det.

Spørsmål

Grad av tilfredshet øker med synker med boligmasse BYKJERNE DRABANT UTKANT Gamle Oslo Alna Bjerke Grünerløkka Stovner N Aker Sagene Østensjø V Aker Grorud Nordstrand St.Hanshaugen Søndre Nordstrand Ullern Frogn

Sentrale hovedkonklusjoner Generelt inntrykk fra innledende samtaler og henvendelser underveis er at mange uttrykker misnøye både med egen livssituasjon og Boligbygg. Resultatene overrasket derfor med en forholdsvis høy andel fornøyde (39 %) totalt. Det er høyeste grad av tilfredshet blant leietakerne når det gjelder forhold som”naboene” og ”fred og ro i huset”. Kjerneområder for Boligbygg så som ”vedlikehold av bygningen” og ”uteområdene”,” trygghet og sikkerhet” og ”informasjon fra Boligbygg” oppnår klart lavere skårer for tilfredshet. Blant leietakerne er langt de fleste beboere i en ”vanlig utleiebolig”. De er over 40 år, bor ofte alene, og er nesten like ofte menn som kvinner. Det er klart flere som bor i de store bydelene sentralt i Oslo, som historisk sett har hatt flest kommunale boliger, så som Sagene, Gamle Oslo og Grünerløkka. Gjennomgående er de som bor sentralt i bykjernen, som har bodd lenge i nåværende leilighet, som er over 40 år, har bodd i Norge hele livet og har vært i kontakt med Boligbygg (dvs hatt et problem el.), mindre tilfredse med Boligbygg enn øvrige leietakere.