Fortellinger fra India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

I.
THAILAND.
Teknologi i klasserommet
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Livsfilosofi for moden alder
Fra ord til liv Mars 2011.
Barnet som gave og oppgave
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
22 tips for den faglitterære forfatteren
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
«SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011
Førsteamanuensis/Psykologspesialist Leif Edward Ottesen Kennair
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Fremtidsbilder og familiens betydning Noen hovedfunn og perspektiver.
Fra ord til liv april 2011 «Men ikke som jeg vil, bare som du vil.» (Mark 14,36)
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
«Læringslystplan» (PDSA) for klasse……………. ved………………………………………..skole "Læringslystplan" (PDSA)
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Barnevernsbarns erfaringer- utdanning og helse
Hva er verdien av ledertrening for menigheten?
Befolkningsutviklingen i verden.
KARIUS OG BAKTUS PÅ PIRATEN
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Strømmestiftelsen er utviklingsorganisasjonen som hjelper folk i gang. Som gir fattige mennesker starthjelp til å klare seg på.
Velkommen til ettårssamling
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON Årlig aksjon i fastetiden Hele menighetens aksjon Samlet inn 28 millioner i bøssebærere i hele Norge, flertallet.
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker
Tusen takk Tusen takk for de 7500 kr som vi fikk for å starte vårt prosjekt med X-box på Midtløkken Bo og servicesenter i Tønsberg. Vårt prosjekts mål.
DEL 2: Praktisk treningsøkt - 2 timer
Peace Research Institute Oslo Fordommer Fordummer Oslo, 23. november 2010 Rojan Ezzati.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Hvordan bruker ulike aldersgrupper sosiale medier?
HIV/AIDS Merk: Flere svar kan være riktige - En quiz om hiv og aids
Og.
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville.
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
Berit Berg, Samfunnsdagen 23. august 2011
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Besøk på Beracah barnehjem som ligger i Kerala i India
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
EN LITEN IDE SOM VOKSTE SEG STOR Som så ble til en aldri så liten kalender med jenter og kvinner... ”Pikekalenderen”
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Den entusiastiske lærer
Unge utforskere La ungdom ta grep i eget liv
Evaluering av sesongen 2009/2010 Holeværingen langrenn For styret: Ida Rosenvinge, mai 2010.
Shanti - Er det sider ved ditt religiøse liv du synes er for privat til å snakke om? -...[tenker lenge] jeg synes det med menstruasjonen. I India er det.
Dette velger Distrikt 2275 å satse på. Visjon Service Above Self Det betyr at vi skal tjene andre.
Oppdatering fra Ålesund. Her skal dere få et innblikk i hva vi har gjort med midlene vi har mottatt fra av dere.
Omsorg Solidaritet samhold © Fagforbundet Vest-Agder høsten 2005 Fagforbundet Vest-Agder Velkommen Representantskapsmøte 27.september 2005.
Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007 IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og dro.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
AMTMANDENS DØTRE - Den første norske tendensromanen Camilla Collett.
. Første søndag i advent (27. november) Vi tenner det første lyset for retten til trygge fødsler. Takk for barna som verden får i gave! Vi ber om at alle.
Bygging av Gjestehus i Gbecohn, Liberia
Metodistkirkens misjonsselskap
De nye slaverutene.
UNICEF-RUNDEN UNICEF-runden er en kjempedugnad som skoleelever over hele Norge og mange andre land er med på. I 2016 var det ca påmeldte i Norge.
Internasjonalisering
FAbUs misjonssøndag Søndag 22. januar 2017.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Det er en realitet at ledere er forbilder for de ungdommene de er ledere for, og for hverandre. Det er viktig å ha gode forbilder. Det å være et forbilde.
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Brønnbygging i Afrika.
Diskuter formålet med FN og anna internasjonalt samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Fortellinger fra India

Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India.

Babyshow

Undervisning om nødvendigheten av vaksiner, hygiene, prevensjon osv.Undervisning om nødvendigheten av vaksiner, hygiene, prevensjon osv. Alle barna får en helsesjekkAlle barna får en helsesjekk

Det blir sjekket at barnet er rent, har fått vaksinene, og veier nok i forhold til alder.Det blir sjekket at barnet er rent, har fått vaksinene, og veier nok i forhold til alder. Barna som har alt dette får en liten premie.Barna som har alt dette får en liten premie. Bare noen få scorer fullt hus, men barnet på bildet er ett av dem.Bare noen få scorer fullt hus, men barnet på bildet er ett av dem. Ved neste babyshow er tilstanden mye bedre...Ved neste babyshow er tilstanden mye bedre...

poliovaksine.poliovaksine.

Babyshowene er populære, og dermed får man gitt undervisning til mange på en gang.Babyshowene er populære, og dermed får man gitt undervisning til mange på en gang.

Klinikkens barnehage

Denne vogna henter barn på en gang og frakter dem til barnehagen…Denne vogna henter barn på en gang og frakter dem til barnehagen…

Hjelp til handikappede Staben har oppsporet handikappede rundt omkring i landsbyene og invitert dem til møte.Staben har oppsporet handikappede rundt omkring i landsbyene og invitert dem til møte. Der får alle en undersøkelse.Der får alle en undersøkelse. Noen får hjelpemidler som krykker, sykler osv.Noen får hjelpemidler som krykker, sykler osv. De som er syke får en verdig behandling mange av dem aldri før har fått.De som er syke får en verdig behandling mange av dem aldri før har fått. For mange betyr dette en hjelp til å klare seg selv.For mange betyr dette en hjelp til å klare seg selv.

Undersøkelse

Disse to fikk sykkel de kan styre med hendene, dermed kan de få seg en utdannelse, og har en helt ny fremtid!

Jordmødre får opplæring

Når kurset er ferdig får deltakerne et diplom og en veske med utstyr.Når kurset er ferdig får deltakerne et diplom og en veske med utstyr. Mange har diplomet hengende hjemme på veggen.Mange har diplomet hengende hjemme på veggen. Dette forteller dem og omgivelsene at de har en utdannelse.Dette forteller dem og omgivelsene at de har en utdannelse.

Disse kvinnene takket gang på gang for diplomet og vesken. De danset en takkedans for oss!Disse kvinnene takket gang på gang for diplomet og vesken. De danset en takkedans for oss!

Kvinnegrupper FellesskapFellesskap Styrket selvfølelseStyrket selvfølelse UndervisningUndervisning MedbestemmelseMedbestemmelse Ansvar for omgivelseneAnsvar for omgivelsene

Ungdomsgrupper For unge gutterFor unge gutter Cricket og annen moroCricket og annen moro Samtidig lærer de å ta ansvar for landsbyen sin, og hva de kan få til selv.Samtidig lærer de å ta ansvar for landsbyen sin, og hva de kan få til selv. Mange landsbyer er blitt kraftig forbedret både ved praktisk handling og ved press på landsbylederne ved disse gruppene.Mange landsbyer er blitt kraftig forbedret både ved praktisk handling og ved press på landsbylederne ved disse gruppene.

Klinikken på Mursan Basen for virksomhetenBasen for virksomheten Fødeklinikk, vaksinasjoner, HIV/Aids- behandling.Fødeklinikk, vaksinasjoner, HIV/Aids- behandling. Jordmoropplæring, handikapsamlinger, babyshow, kvinnegrupper, ungdomsgrupper og annet arbeid i et stort område rundt.Jordmoropplæring, handikapsamlinger, babyshow, kvinnegrupper, ungdomsgrupper og annet arbeid i et stort område rundt. Dette når til sammen et utrolig høyt antall mennesker.Dette når til sammen et utrolig høyt antall mennesker.

En del av staben på senteret i MursanEn del av staben på senteret i Mursan

Fra et av pasientrommene på klinikkenFra et av pasientrommene på klinikken

En fire timer gammel baby som ble født på klinikkenEn fire timer gammel baby som ble født på klinikken

Kirken på Mursan Metodistkirkens Ungdomsforbund i Norge bidro til at menigheten på Mursan fikk en kirke.Metodistkirkens Ungdomsforbund i Norge bidro til at menigheten på Mursan fikk en kirke.

Innvies og tas i bruk i slutten av mars.Innvies og tas i bruk i slutten av mars. Igjen har barn og ungdom i Norge vært med å samle inn midler til kirke i IndiaIgjen har barn og ungdom i Norge vært med å samle inn midler til kirke i India Den nye kirken i Beswan

Det er musikk i kirkene i India, akkurat som hos oss, bare litt annerledes.Det er musikk i kirkene i India, akkurat som hos oss, bare litt annerledes.

Menneskene der er ikke så helt ulike oss, de bare lever sine liv på en annen måte og med andre betingelser.Menneskene der er ikke så helt ulike oss, de bare lever sine liv på en annen måte og med andre betingelser. Disse to er faktisk nesten like gamle…Disse to er faktisk nesten like gamle…

Barn over hele kloden blir født og vokser opp. De skal lære å ta vare på seg selv, sine omgivelser og den verden vi alle bor i.Barn over hele kloden blir født og vokser opp. De skal lære å ta vare på seg selv, sine omgivelser og den verden vi alle bor i. Barn trenger en god start i livet, uansett om de bor i Norge eller India.Barn trenger en god start i livet, uansett om de bor i Norge eller India.

La oss gi dem det!