Byggevarestatistikk - import / eksport Pr. 1. kvartal –2014.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Prissetting i norske bedrifter. Resultater fra en spørreundersøkelse
Advertisements

Kjøpte produkter - Rabatter - Budsjett 3 moduler som er integrert i SuperOffice Påfølgende bilder vil vise en enkel forklaring og noen skjermdumper om.
Etterprøving av Norges Banks anslag for 2008 av Bjørn E. Naug Figurer til artikkel i Penger og Kreditt 1/09.
Leiepriser for hybler og leiligheter halvår 2013
Byggevareindustriens Forening Innenlandsk salgsstatistikk 2011 Byggevareindustriens salgsstatistikk for 2011 viser at det var en økning i omsetning for.
NORGES TURISTBAROMETER Sommersesongen 2014 Prognose for utenlandsk ferie- og fritidstrafikk til Norge.
Presentasjon for Byggevareindustrien
Copyright Mercell AS 1 Oslo,13. April 2007 Bergen,13. April 2007 Skandinavias største møteplass for innkjøpere og leverandører !
2000 Tall og fakta 2000 Legemidler og helsevesen Legemiddelindustriforeningen.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 3. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
1: Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo fjerde kvartal 2006.
Norges Bank 1 Hovedstyremøte 11. august Norges Bank 2 Vekstanslag Consensus Forecasts Kilde: Consensus Forecasts ) Kina, Hong Kong, Sør-Korea,
Tallenes tale Tallenes tale 2008 Eksporten i 2008 Norsk sjømateksport var i 2008 på 39,1 milliarder kroner og for fjerde år på rad settes det.
Kvinner og arbeidsliv Kick-off ”Kvinnebygg AS” 10. april 2007
Hovedstyremøte 21. april Forutsetninger for rente og valutakurs og anslag på konsumprisene justert for avgiftsendringer og uten energivarer (KPI-JAE)
Copyright Mercell AS 1 Oslo,24. Oktober 2006 Bergen,25. Oktober 2006 Skandinavias største møteplass for innkjøpere og leverandører !
SSB laget tidligere hvert år levekårsindeks – siste år 2008 (data 1-2 år forut). Kristiansand var hvert år blant kommunene med høyest indeks.
Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo andre kvartal 2006.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo 1. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av Makrosikt for.
1: Gjengs leie for hybler og leiligheter i Oslo fjerde kvartal 2006.
1: Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo tredje kvartal 2006.
1: Gjengs leie Gjengs leie for hybler og leiligheter i Oslo første kvartal 2007.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 4. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
2 Internasjonal mobilitet i norsk høyere utdanning Margrete Søvik UMB,
NHOs Kommune NM, Arbeidsmarkedsanalyse og Eksportanalyse
Økonomiske perspektiver Figurer Foredrag av sentralbanksjef Svein Gjedrem på Norges Banks representantskapsmøte torsdag 14. februar 2008.
Norges Bank 1 Hovedstyremøte 27. juni Norges Bank 2 Vekstanslag Consensus Forecasts BNP. Prosentvis vekst fra året før Kilde: Consensus.
Norges Bank 1 Hovedstyremøte 24. januar Norges Bank 2 Vekstanslag Consensus Forecasts BNP. Prosentvis vekst fra året før Kilde: Consensus.
Norges Bank 1 Økonomiske perspektiver Figurer Foredrag av sentralbanksjef Svein Gjedrem på Norges Banks representantskapsmøte torsdag 15. februar 2007.
Norges Bank 1 Hovedstyremøte 15. mars Norges Bank Vekstanslag Consensus Forecasts Kilde: Consensus Forecasts.
Norges Bank 1 Hovedstyremøte 25. april Norges Bank Vekstanslag Consensus Forecasts BNP. Prosentvis vekst fra året før Kilde: Consensus.
Norges Bank 1 Hovedstyremøte 30. juni Norges Bank 2 Anslag for BNP-vekst i 2005 hos Norges handelspartnere. Prosent Kilde: Norges Bank.
Norges Bank 1 Hovedstyremøte 22. september Norges Bank 2 Forutsetninger for rente og valutakurs og anslag på konsumprisene justert for avgiftsendringer.
Hovedstyremøte 2. november 2005
Norges Bank 1 Hovedstyremøte 1. juli Norges Bank 2 Foliorenten 1) 1) Tidspunktet for rentemøter er markert med kryss. Kilde: Norges Bank.
Hovedstyremøte 21. september 2005
Norges Bank 1 Hovedstyremøte 3. november Norges Bank 2 Den økonomiske utviklingen.
Figur 1. Langsiktige renter Prosent
SEK Figur 1. Effektive valutakurser 1990=100 NOK GBP NZD Kilde: EcoWin.
Figurer til artikkelen Utdyping om stresstesten av bankenes kapitaldekning i Finansiell stabilitet 2/2010 av Gøril Bjerkhol Havro, Cathrine Bolstad Træe.
Arbeidstillatelser i Norge Noen utviklingstrekk 1998 til 2004 Alf Erik Svensbraaten Avdeling for faglig strategi og koordinering, Enheten for statistikk.
BYGGEVAREINDUSTRIEN ERFARING FRA PILOTBEDRIFT
Byggevareindustriens Forening Statistikk eksport / import 2012 – Q3 26. Oktober 2012 Distribusjon: Åpen.
Byggevarestatistikk - import / eksport Pr. 3. kvartal 2013.
Byggevarestatistikk - import / eksport Pr. 1 kvartal 2013.
PAGE 1 - Presentasjon 1. kvartal april 2003.
Stiftelsen Elektronikkbransjen. I verdi +3,0 % Totalmarked første halvår.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 2. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengs leie for hybler og leiligheter i Oslo 3. kvartal 2008 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 1. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo 4. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av Opinion for.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo 2. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av Makrosikt for.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo 3. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av Opinion for.
Boligbyggs markedsleie- statistikk for Oslo - 4. kvartal 2007 Markedsleien i Oslo steg med 4,2 % fra 3. til 4. kvartal 2007 I hele 2007 steg markedsleien.
1: Markedsleie Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo første kvartal 2007.
1: Gjengs leie for hybler og leiligheter i Oslo tredje kvartal 2006.
Disposisjon Situasjonen på arbeidsmarkedet
Har egenkapitalkravet hatt en effekt på boligmarkedet i Oslo?
Virkningen av statlige tiltakspakker for næringslivet – kapitaltilgang og konkurranseforhold Administrerende direktør i Eksportfinans ASA, Gisèle Marchand.
Norges Turistbarometer Vintersesongen 2015 Prognose for norsk og utenlandsk ferie- og fritidstrafikk i Norge Norges Turistbarometer.
Det norske radiomarkedet er underutviklet både lytter og annonsemessig *Metode for innhenting av data kan variere fra land til land **Norsk Gallup oppgir.
Foto: Jo Michael Todeling av norsk næringsliv Østlandssamarbeidet 18. oktober Fungerende administrerende direktør Petter Haas Brubakk.
Internasjonal handel og komparative fortrinn De varene og tjenestene vi kjøper fra andre land, kalles import. Eksporten er de varene og tjenestene vi.
Margrethe Helgebostad
HMS-kort i Byggenæringen
Økonomisk overblikk Pressekonferanse
Heller gjeldsforhandlinger enn konkurs !
Rentekommentar 14.mars Figurer og bakgrunn Oslo,
SPRINKLERSTATISTIKKEN FRA BRANNTEKNISK FORENING
Utskrift av presentasjonen:

Byggevarestatistikk - import / eksport Pr. 1. kvartal –2014

Kommentarer Q1-14 Denne rapporten er laget basert på tilgjengelig statistikk fra SSB, bearbeidet av Prognosesenteret på oppdrag fra Byggevareindustriens forening. Import I 1. kvartal økte importen med 18 % ift. samme periode i Dette er en del høyere enn økningen i det innenlandske salget fra norske produsenter som økte med 13 % i samme periode. Dette indikerer at importerte byggevarer tok andeler i det norske markedet i Q1-14. Vi ser at de tre største importlandene fortsatt er Sverige, Tyskland og Danmark, og at det er størst økning i import fra de baltiske landene. For de ulike varegruppene ser vi at utviklingen er noe variert, men gruppen "andre produkter av tre" som bl.a. dekker prefabrikkerte konstruksjonsdeler har i Q1 økt med 39 %. Eksport I 1. kvartal økte eksporten med 23 % som da viser en sterkere utviklingen enn import. Det er en ubalanse mellom import og eksport som siden 2003 og frem til 2013 har utviklet seg fra et forhold på 1:2 til 1:3,6 i favør import. Likevel er dette fjerde kvartal på rad med økning i eksport. De største markedene er fortsatt Sverige, Danmark, Finland og Tyskland som alle viser vekst på eller over gjennomsnittet. Det er interessant å merke seg at Kina har kommet inn som det femte største eksportmarkedet med en vekst på 34%. Vi ser at det er økning særlig innenfor aluminiumsprodukter, maling og lakk, trelast og plastprodukter som de største. 2

Utvikling Kilde; Prognosesenteret / SSB Opplysningene er basert på data fra Statistisk sentralbyrå. Inndelingen er etter materialsammensetning og derfor vanskelig å dele opp etter anvendelse til byggevarer. Byggevareindustriens Forening har gjennomgått hele vareregisteret og valgt ut de produktene som vi mener kan defineres som "byggevarer". Gruppen "Andre produkter av tre" omfatter bl.a. parkett, trehus, limtre og andre konstruksjonsdeler i tre. "Steinprodukter" inkluderer ikke pukk og grus, da disse ikke regnes som byggevarer. 3

2014-Q1 - Pr. land – sortert på volum Kilde; Prognosesenteret / SSB 4

2014-Q1 - Pr. land – sortert på endring Kilde; Prognosesenteret / SSB 5

2014-Q1 - Pr. varegruppe – sortert på volum Kilde; Prognosesenteret / SSB 6

2014-Q1 - Pr. varegruppe – sortert på endring Kilde; Prognosesenteret / SSB 7