ABC Forum Hva er D? 18. september 2007 Hva er D? 18. september 2007.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kontaktkonferansen 2011 Tor Eivind Johansen 26. mai 2011 Kristiansund.
Advertisements

14:00 Erfaringsutveksling
Finansieringsordninger
ABC Forum Hva er D? 15. september 2009 Hva er D? 15. september 2009.
Informasjon fra styret. Året som gikk •Internett •E-postliste/diskusjonsforum •Henvendelser •spørreundersøkelse.
MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Plan for prosjektarbeidet •Velge ut aktuelle case i samarbeid med FHL fagfora •Etablere nettverk for hvert.
Seminar 1. juni 2011 Norges Kreative Fagskole Avdelingsdirektør Joar Nybo Database for statistikk om fagskoleutdanning.
FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
OSS 13. september 2012 • NHN koordinators rolle og aktiviteter • Nytt mandat IKT-forum.
Page: 1 NFV 2015 Anerkjent senter for kompetanseformidling – ”Beste praksis” Dette betyr:  Etablere/samarbeide med fagnettverk/organisasjoner innenfor.
Hvordan sikre erfaringsutveksling mellom kursdeltakerne?
Velkommen til Pensjonsforum Dagsorden  Erfaringer fra Sverige  Pensjonssystem og pensjonsmarked i endring v/Joakim Palme – VD Instituttet.
Diskusjonsforum
« gir medlemmene en bedre hverdag». 2 Saker • Kort presentasjon av prosjekt og styringsgruppe • Innmeldingsskjema kvinnenettverk • Kommende seminar/kurs.
H. Aschehoug & Co. På eksamensdagen H. Aschehoug & Co.
Stormøte 02.november Klubbesøk 26.august 2009.
1 VRI Trøndelag Opplevelsesnæringer Et historisk og teknologisk midtpunkt, men samtidig en kreativ og nyskapende region! Hvordan kan vi formidle,
Grunnleggende prinsipper for ABC-kalkyler
Papaya – hva er det? Papaya er:  En velsmakende frukt, men også en forkortelse for: forkortelse for: – Parkinson Pasienter i Yrkesaktiv Alder.
Public 360° Brukerforum.
Diskusjonsforum for utredning om grunnlag for sammenslåing av Veldre Ski, Brumund IF og Brumunddal Ski Felles dokumentasjon fra møter Veldre Sag, 29. november.
Hva vil du? Hva tror du? Har du ideer?. Hva tenker du ? Det er en utfordring til daglig for styret å få tak i hva meningmann egentlig ønsker seg Forumet.
Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014.
Slektsforsking og lokallag 3. februar 2011 Asker Torill Johnsen.
Internt handlingsrom (IHR) USIT Hva vil vi med IHR? Øke UiOs interne økonomiske handlingsrom Bruke en større andel av de samlede ressursene.
Internt handlingsrom (IHR) Presentasjon på USITs allmøte 23. juni 2011 Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
Karriereområdet NJF 2014 Arbeidsdokument
Elektronisk saksbehandling og arkiv
Timebox AS Timebox er et rådgivningsselskap som er spesialist på å bistå organisasjoner med Innovasjonsledelse, Etablering og Virksomhetsutvikling. Vi.
Helse- & sosialinformatikk, GOH_uke 37 Velkommen til modul 3 IKT knyttet til Helse- og Sosialpolitikk.
Forskning på fagskole. NUFHS møte Arne Roar Lier Høgskolen i Oslo og Akershus
Samordning, arkitektur, PKI Hva skjer? Endre Grøtnes, Statskonsult
ETABLERING AV LOKALT SN-FORUM/GRUPPE. Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening Mål for første møte Bli enig om: Å sammen ta initiativ til lokal SN-forum.
SAMBA småbarnsteam - sammen om barna –
Hvordan forhandles det?
International Water Association (IWA)  Vverdensomspennende medlemsorganisasjon og globalt nettverk for virksomheter og fagfolk som arbeider med vannrelaterte.
Bygg og miljø 1 Ansvar og sikkerhetsmessige konsekvenser av ulykker Hovedmål: Prosjektet skal gi grunnlag for forbedring av sikkerheten mot ulykker og.
Fra IT for funksjonshemmede til IKT for alle – i et samfunn for alle 1998: Et oppdrag under regjeringens Handlings- plan for funksjonshemmede Finansiert.
Norsk Post- og Kommunikasjonsforbund Organiserer ca ansatte i Posten Norge A/S, DnB NOR ASA, BBS AS, Mirror Accounting AS, Bring Logistics.
KS Eiendomsskatteforum (KSE)
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
Grenland Arena, 26. februar 2015 Virkemidler for satsing i helsesektoren.
Hvem er Aksjon helsefagarbeider? Hvorfor? Hva gjør vi?
Fokusgrupper Komité Helse og omsorg 25. februar 2015.
Kompetansemegling i Rogaland
D2300  Medlemsutvikling i 35 klubber: Må ned Total Jul 1219 Aug 1223 Sep 1213 Okt 1205 Nov 1205 Des 1210 Jan 1214 Feb ? 1.
Personvern og Informasjonssikkerhet I en stadig mer kompleks hverdag Tor Ottersen.
Foreldreråd og elevråd i kulturskolen Foreldrekontakter og elevtillitsvalgte er rekruttert: Hva nå! Vi reflekterer over utfordringer og muligheter. organisering.
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Studentevaluering av undervisning Gunnar Handal Seminar om kvalitetsvurdering UiO,
FARGIS Seminar 2004 Fargis seminar Informasjonsteknologi for SIKKER OG EFFEKTIV SJØTRANSPORT i intermodale transportkjeder Det Norske Veritas, Høvik 2004.
Hvordan helseforetakene kan bidra til å følge opp regjeringens satsing på innovasjon og næringsutvikling i helsesektoren Helse- og omsorgsdepartementet.
- fra kjent kunnskap til praksis! ”Kornprogrammet 2015 – 2017 er et treårig prosjekt for å øke kornproduksjonen i Akershus og Østfold. Prosjektet rettes.
LC-NO seminar 27. mai 2015 på Handelshøyskolen BI.
Barrierestyring i praksis ESRA seminar Oslo
DIVA - organisering Svolvær 30.mars 2009 v/ Magne Lorentzen Leder i DIVA.
© 2003 KPMG AS, the Norwegian member firm of KPMG International, a Swiss non operating association. All rights reserved. NTLF Bergen Supply Chain Management.
Norsk Post- og Kommunikasjonsforbund Organiserer ca hvorav ca medlemmer er ansatte i følgende selskaper: Posten Norge A/S DnB NOR.
Benchmarking av FDVUS. Kontinuerlig forbedring. Økt verdiskapning? Hege Mathiesen Controller.
En kort presentasjon Presentasjon på Medlemsmøte 1.
NMLF LOG-konf 2016 Norsk Militært Logistikkforum innbyr til NMLF LOGISTIKKONFERANSE 2016 på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport 31. oktober og.
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
Program Kl – 9.30: Velkommen og praktisk informasjon ved Lisa Hagen Oppsummering fra 6. september 2017 (Lovverk og etikk) Kl – Introduksjon.
IST Barnehage – Brukerutvalg Åpent for alle
Formål Beskrivelse. Baggrund Aktiviteter. Formål Beskrivelse. Baggrund Aktiviteter.
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
I 2016 leverte vi sluttrapporten fra Foranalyse dokumentasjonsforvaltning og arkiv. Med vi, mener jeg en gruppe bestående av representanter fra en rekke.
MVA-kompensasjon Eivind Bødtker.
Utskrift av presentasjonen:

ABC Forum Hva er D? 18. september 2007 Hva er D? 18. september 2007

Formål En arena for å utveksle faglige problemstillinger og erfaringer vedrørende kalkyleutfordringer, kostnadsdrivere og anvendelse av ABC-modeller Bidra til å øke medlemmenes kompetanse på anvendelse av ABC-metoden (aktivitetsbasert kostnadsallokering) Bidra til at ABC-metoden blir en ledende metode i lønnsomhetsstyring og forbedring av arbeidsprosesser i både privat og offentlig sektor En arena for å utveksle faglige problemstillinger og erfaringer vedrørende kalkyleutfordringer, kostnadsdrivere og anvendelse av ABC-modeller Bidra til å øke medlemmenes kompetanse på anvendelse av ABC-metoden (aktivitetsbasert kostnadsallokering) Bidra til at ABC-metoden blir en ledende metode i lønnsomhetsstyring og forbedring av arbeidsprosesser i både privat og offentlig sektor

For hvem er forumet? Forumet tar sikte på å være bredt sammensatt med medlemmer fra følgende miljøer: Brukere i private og offentlige virksomheter Konsulenter Akademikere Leverandører Alle bør være opptatt av å tilegne seg og å formidle kunnskap/erfaring Forumet tar sikte på å være bredt sammensatt med medlemmer fra følgende miljøer: Brukere i private og offentlige virksomheter Konsulenter Akademikere Leverandører Alle bør være opptatt av å tilegne seg og å formidle kunnskap/erfaring

Organisering Representanter fra DNB Nor, Tine, Artemis, Considium og Posten utgjør interimstyret Nils Kristian Engelstad, Posten leder interrimsstyret inntil valg av styre og leder finner sted kort tid etter dagens seminar Cox Consulting har sekreteriatsfunksjonen Det er et mål å holde organiseringen av forumet på et lavt nivå Aktivitetene og antall medlemmer i forumet vil være førende for organiseringen Representanter fra DNB Nor, Tine, Artemis, Considium og Posten utgjør interimstyret Nils Kristian Engelstad, Posten leder interrimsstyret inntil valg av styre og leder finner sted kort tid etter dagens seminar Cox Consulting har sekreteriatsfunksjonen Det er et mål å holde organiseringen av forumet på et lavt nivå Aktivitetene og antall medlemmer i forumet vil være førende for organiseringen

Finansiering Det er et mål å unngå medlemsavgift evt. at medlemsavgiften er av symbolsk karakter. Videre er det et mål at aktivitetene har fokus på det faglige innholdet og blir gjennomført under enkle rammer for å unngå unødvendige kostnader. Prinsippet er at aktivitetene skal være selvfinansierende. Det er et mål å unngå medlemsavgift evt. at medlemsavgiften er av symbolsk karakter. Videre er det et mål at aktivitetene har fokus på det faglige innholdet og blir gjennomført under enkle rammer for å unngå unødvendige kostnader. Prinsippet er at aktivitetene skal være selvfinansierende.

Aktiviteter Aktuelle aktiviteter i forumets regi vil være: Seminarer Foredrag Medlemsmøter Månedens tema Diskusjonsforum Cases og White Papers Annet? Aktuelle aktiviteter i forumets regi vil være: Seminarer Foredrag Medlemsmøter Månedens tema Diskusjonsforum Cases og White Papers Annet?

Annen nøkkelinformasjon Hjemmeside: Sekretariat Postadresse: ABC kompetanseforum co/ Cox Consulting Postboks 4814 Nydalen 0422 Oslo Mailadresse: Telefon: eller Tore Levinsen Hjemmeside: Sekretariat Postadresse: ABC kompetanseforum co/ Cox Consulting Postboks 4814 Nydalen 0422 Oslo Mailadresse: Telefon: eller Tore Levinsen