Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
NÆRMILJØANLEGG.
Advertisements

Trykk på mus eller tastatur for neste bilde…
Inkluderingsarbeid i idrettslaget. INKLUDERINGSKONFERANSE januar – 2011 Svein Femtehjell.
Betingelser for motorsykkelkjøring for barn
Klubbutvikling NBBF Torunn Ytrehus 2012.
Folkefest! EM Derfor søker vi fotball-EM 2016  Fotball-EM er en folkefest som skaper varige og positive ringvirkninger for hele samfunnet  Fotball-EM.
KITING SOM EN DEL AV NSF. BÅT OG SAMFUNN: NSF arbeider mot myndighetene for å sikre områder/vannspeil å seile i. På lik linje vil vi kunne jobbe for områdene.
BASISHALL som grunnlag for rekruttering v/Paal-Mogens Furuseth
Anlegg Spørsmålet var:
Bestemmelser om barneidrett og Idrettens barnerettigheter
Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen
- Hovedrolle eller birolle
Oppsummering fra 4. mai Drømmen! Hva skriver lokalavisen om Eidsvoll Svømmeklubb om 2/5/10 år?
Olympiatoppens ansvarsområder
«Bedriftsutvikling tradisjonelt landbruk»
Royal Norwegian Ministry of Culture •Tilskudssordningen til idrettsanlegg •Rammebetingelser Morten Roa Seniorrådgiver Kulturdepartementet, Idrettsavdelingen.
Månedsbrev fra Blåklokka
Møre og Romsdal. 2 Ligger det et bedehus eller et kristelig forsamlingshus (ikke kirke) i nærheten av der du bor? (n=502) i prosent.
MULIGHETSSTUDIE - UTVIDELSE AV HASLEHALLEN
Grei - så mange som mulig så lenge som mulig Utdanning og kompetanse i SF Grei GREI HVOR DET ER GODT Å VÆRE HVOR DET ER GODT Å LÆRE.
Utviklingstrapp Drammen slalåmklubb
Stein Erik Halck Veileder
MIF Toppfotball Elitelag 2013 Presentasjon. Grupper og lag • Lag: G16 elite, G19 elite og rekrutt(3 divisjon) • Treningsgrupper: G16 og G19\rekrutt.
Til alle lag og foreninger i Hedmark Gymnastikk- og turnkrets Kongsvinger, 2.mars 2013 Invitasjon til årets Barnekretsturnstevne, juni Kongsvinger.
Treningslære fredag Jim-Cato Johnsen 11IDA 2006/2007
Høna eller egget? I mer enn 100 år har vi utdannet trenere, men vi har lagt liten vekt på utstyr og anleggsbehovet. Nå føler vi vel at det blir litt spørsmål.
Det Blomst- rende Norge 2009 I år: For 7gang 20 deltakende byer Samarbeidspartner: • NORSK SENTRUMSFORUM.
MeSH på norsk – et spennende samarbeidsprosjekt
Plassering i NGTFs trenerutdannelse
Spillemiddelseminar den Steinkjer
Highlights fra markedsundersøkelse Utarbeidet av Inger Marie Brun,
Lagledertreff Jardar fotball april 2008 Velkommen til Lagledertreff Jardar klubbhus Tirsdag 1. april kl
Prioriteringer i fakultetsadministrasjonen
Sesongen 2011 Arrangementsseminar 9/3-11. Program 10:00 – 10:15Velkommen, presentasjon. 10:15 – 11:00Nødvendige dokumenter 11:00 – 13:00Nyheter og fokusområder.
Visjon Enklere, sikrere og artigere seilflyging For å nå vår visjon legger vi følgende til grunn: Seilflyging skal være en utfordrende aktivitet som utøves.
Månedsbrev Smørblomst
Pensjonsforum 12.november 2007
Lavere byggekostnader og bedre bygg! Siri Legernes Adm.dir. i RIF
Langtidsplan Mål Anlegg Kompetanse Kretsting Oslo og Akershus Gymnastikk og Turnkrets 1.
PETS ROTARY INTERNATIONAL, DISTRIKT 2305 Ja, jeg aksepterer oppdraget som DG for !
Er funkiser en glemt gruppe i volleyballen? Eller kan vi være en ressurs? Oslo Vigdis Mørdre Fagkonsulent NIF.
Spillemidler til idretts-, nærmiljø og friluftsanlegg. Høstseminar 2011 – Asker idrettsråd.
Medlemskap i folketrygden ved opphold i utlandet
Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?
Oppsummering fra work-shop mellom hovedstyret og styrene i håndball og fotball Verdiene våre Virksomhets- ideen Visjonen vår Lokal- miljøet Idrettslig.
Idrettsfunksjonell forhåndsgodkjenning og universell utforming
Rekrutteringsprosjektet 2016
Foreldremøte DFI Turn 23. April DFI Turn - Historie 1.Etablert i 1918 (Damer fra 1934) 2.Har ca. 150 medlemmer 3.Beste presentasjon – medalje i.
FRISTER: 25. mai 2010 Påmelding med antall personer alle tropper med innbetaling av kr. 500,- pr. person, og ønske om type innkvartering. Ved påmelding.
TEMADAG Tirsdag 26.august kl. 16:30 JOTUN
Interkommunale idrettsanlegg
Skap et godt idrettsmiljø. Innhold i modulen Innledning – Hensikt og mål med modulen – Miljø- og personfaktorer For utøverne – Metoder for et utøvermøte.
Behov for plater Mål: En møbelfabrikk har en kappliste som definerer materialbehovet framover for alle komponenter som skal sages ut av plater. Vi skal.
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder For utøvere.
Økonomi og pengestrømmer i idretten
Royal Ministry of Culture and Church Affairs 1 Bestemmelser om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet – revidering Juni 2009 Rådgiver.
TALENTUTVIKLING UNGE UTØVERE NKF - PROGRAM
Stavanger Turnforening Hvorfor samarbeide med STF i merkevarebyggingen? Stavangers desidert største idrettslag –Pr. dato medlemmer. Disponerer.
Idrettsrådets ansvar og rolle
HK Trøgstad 97 Strategiplan.
Foreldremøte NIF håndball 2003 Niffen AGENDA Hovedtrener har ordet – Trenere og støtteapparat for sesongen 13/14 – Treningstider – Treningsinnhold.
Oslostudentenes Idrettsklubb Langtidsplan Vedtatt første gang årsmøtet 8.mars 2007.
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
Oppsartsmøte Byåsen IL. ALLSIDIG TRENING, HVA ER DET? Finnes ingen regler Treningen i seg selv er lite forutsigbar Må være motiverende og utfordrende.
VIKABAKKEN HOPPBAKKER I ÅLESUND ET PROSJEKT FOR REKRUTERING TIL HOPPIDRETTEN.
Falkeidhallen Hallen ønskes plassert på Troppene i enden av kunstgressbanen med utsyn over vågen.
SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet.
Økonomi og pengestrømmer i idretten
Idrettens Hus -Nordbyen «Et kraftsenter for idrett og helse»
Utskrift av presentasjonen:

Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen BASISHALL - et krafttak for gymnastikk og turn 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen Basishall Dette er et nytt hallkonsept som Utstyr- og anleggskomitéen i NGTF har utviklet. Konseptet er presentert for KKD (Kirke- og Kulturdepartementet) og ble positivt mottatt der. Målet var å få denne type hall - og valgt utstyr - spillemiddelberettiget med tilskudd i størrelsesorden 1/3 av godkjent kostnad. Det klarte vi og den minste hallen (20 x 23) er godkjent! 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen Dagens situasjon Gymnastikk og turn er den idretten som krever mest tilpasning for å kunne utøves. Dette gjør at både klubber og forbund har store utfordringer når det kommer til anlegg og utstyr. Skal idretten utøves på best mulig måte, med minst mulig risiko, trengs det spesialhaller med nedfelt trampoline, grop(er) og permanent oppstilte apparater. Det er dessverre meget få av disse her i landet i dag - kun 24. De 394 resterende foreningene må montere opp utstyret i en flerbrukshall eller på en skole hver dag før treningen kan ta til. Dette krever mye tid og krefter fra både utøvere, foreldre og trenere. 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen Hva er en basishall? Det er en treningshall med fast oppmontert utstyr, samt et stort utvalg av skumapparater. Disse er beregnet som hjelpemidler i basistreningen. Utformingen av hallen må være i tråd med lokale behov. Pr. definisjon er dette en hall med en innredning som gjør at skoler og andre idretter vil kunne benytte hallen til basis-ferdighetstrening - som balanse, koordinasjon, styrke og bevegelighet. Basishallene er primært tenkt som tilbygg (”vegg i vegg”) til eksisterende flerbrukshaller. Dette sparer utbygger for investeringer til bl.a. våtrom, materialrom og garderober. Størrelsen på en basishall vil være fra 460 kvadratmeter (23x20 meter) og oppover. Ved et slikt tilbygg til den ordinære hallen, vil en kunne snakke om et komplett flerbrukshall-konsept og ikke kun rene spilleflater for ballidretter. Alternativt kan basishallen integreres i en flerbrukshall. 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen Hvorfor basishall? Det finnes ingen mer allsidig idrett en turn. Aktiviteter som tar utgangspunkt i gymnastikk- og turnøvelser vil gi den beste grunntrening for alle uansett hvilken idrett som bedrives. Barns ”motoriske gullalder” er fra 5-12 år. Det er i denne alderen barn tilegner seg ferdigheter lettest. Det er derfor viktig at barn i denne alderen får beveget seg i et trygt, utfordrende og variert miljø med et mangfold av bevegelsesmuligheter. Dette gjøres best i en turnhall der de har mulighet til å utføre alle de grunnleggende bevegelsesferdighetene som å gå, løpe, hinke, hoppe, balansere, rulle, krabbe, klatre, henge, slenge og kaste/fange. I tillegg gir turn en styrke ingen andre idretter kan matche. Man bruker alle kroppens muskler, uten at det er ”styrketrening” i ordets rette betydning. God koordinasjon er viktig i turn, og barn vil utvikle sine koordinasjonsevner ved innlæring av turnmomenter. Gleden ved å mestre et turnelement er enorm, og er noe barn ikke bør gå glipp av. 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen Prinsipper 3 typer basishaller (standardiserte mål) 23 x 20 m (spillemidelberetiget) 23 x 30 m 23 x 44 m Utstyr blir opp til den enkelte forening etter ønsker og behov 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Basishall – alternativ 1 Lengde: 20 m Bredde: 23 m Utstyr: a) – frittstående nedfelt trampoline tumbling/airtrack fester i gulv musikkanlegg trampett + tjukkas ringer fra tak takbom ribbevegg diverse matter diverse skumapparater springbrett benker b) - alle apparater som i a - turnapparater etter klubbens behov c) - alle apparater som i a - apparater for troppsgymnastikk d) - alle apparater som i a - grop - blanding av b og c etter klubbens behov 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Basishall – alternativ 2 Lengde: 30 m Bredde: 23 m Utstyr: a) - alle apparater som i 1 a - grop - 10 konkurranseapparater for turn kvinner og turn menn   b) - alle apparater som i 1 a - konkurranseapparater for troppsgymnastikk c) - alle apparater som i 1 a - blanding av 2 a og b, etter klubbens behov 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Basishall – alternativ 3 Bredde: 23 m Lengde: 44 m Utstyr: - alle apparater som i 1 a - grop - alle 10 konkurranseapparater for turn kvinner og turn menn - konkurranseapparater for troppsgymnastikk 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Turnhall/spesielhall Turnhall er en trenings- og konkurransehall med permanent apparat-oppsett. Den er ment som et eget bygg med egen infrastruktur, rom-program osv. Størrelsen bør være minimum 25 x 44 m og takhøyde 7 m. I denne hallen må det kunne arrangeres konkurranser i turn, rytmisk gymnastikk og troppsgymnastikk. Tilskuerkapasiteten bør være 500-700 mennesker. Tilskudd: etter særskilt vurdering fra departementet Utstyr: - alle apparater som i 1 a - grop - alle 10 konkurranseapparater for turn kvinner og turn menn - konkurranseapparater for troppsgymnastikk - tilskuerplasser 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen EKSEMPEL PÅ BASISHALL (20 x 23) 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen EKSEMPEL PÅ BASISHALL (TURNHALL) 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Framgangsmåte ved planlegging og bygging Kort oppsummering: 1. Hvilke aktiviteter skal foreningen drive med i framtiden? 2. Hvor mange medlemmer kan en regne med vil benytte anlegget? Hva er framtidig potensial? En dobling eller tredobling av medlemsmassen? 3. Hvordan skal romprogrammet se ut? 4. Hvor stort er investeringsbehovet? 5. Hvordan skal hallen finansieres? 6. Hvilken driftsform skal velges? 7. Hvem skal eie anlegget? 8. Hvilke instanser innen idretten og innen det offentlige må involveres i prosessen? Hvordan skal prosjektet organiseres? Hvordan lage en realistisk framdriftsplan og hvilke punkter skal den inneholde? 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen Framdriftsplan En framdriftsplan må inneholde følgende punkter:   Aktivitet Frister Møter med adm. og politikere i kommunen xxxxxx Møte med kommunen og arkitekt xxxxxx Første idéskisse xxxxxx Romplan overleveres arkitekt xxxxxx Forprosjekt inkl. finansieringsplan xxxxxx Søknad spillemidler xxxxxx Godkjent søknad spillemidler xxxxxx Godkjent finansieringssøknad kommunen xxxxxx Kravspesifikasjoner for totalentreprise xxxxxx Anbudsregning xxxxxx Kontraktsutarbeidelser xxxxxx Undertegnede kontrakter xxxxxx Byggeperiode xxxxxx Åpning av hall xxxxxx 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

UTSTYR- OG ANLEGGSKOMITÉEN Komitéen består av; Leder, Svein Hagberg Telefon arbeid: 22 57 97 25 Mobil: 93 01 30 02 E-post: svedin@online.no eller svein.hagberg@nif.idrett.no     Medlem, Terje Heen Fredrikstad Turnforening Mobil: 91 16 95 53 E-post: tehe@fredrikstad.kommune.no Sekretær/fagkonsulent; Julie Hansson Telefon arbeid: 21 02 9620 E-post: julie.hansson@nif.idrett.no Norges Gymnastikk- og Turnforbund 0840 Oslo Besøksadresse: Sognsvn. 75L Telefon: 21 02 90 00  Telefax: 21 02 96 11 Felles e-mail: gymogturn@nif.idrett.no Internett: www.gymogturn.no BRUK OSS! 04.04.2017 Terje Heen, Utstyr- og anleggskomitéen

Dette er fra Nedre Glomma Turnforening sine treningslokaler i Fredrikstad. Landets nyeste og mest moderne hall for turnaktiviteter.